Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ 8η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ!

• Στα γήπεδα, στο ταπί, στο στίβο, οι 1200 μαθητές από 105 συνολικά Ελληνικά και ομογενειακά Σχολεία (52 και 47 αντίστοιχα), ξεκίνησαν την προσπάθειά τους από το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Πρώτη, δίνοντας ενθουσιώδες παρών στη φετινή «Μαθητιάδα».
• Μια μεγάλη γιορτή με αθλητικό, ψυχαγωγικό, κοινωνικό και βασικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα είναι η «Μαθητιάδα», που φέτος έκλεισε τα 8 της χρόνια.
   
• Παντού βλέπει κανείς πρόσωπα δροσερά, γελαστά και χαρούμενα. Ένα μελίσσι πολύχρωμο που κινείται συνεχώς, μιλάει, συμμετέχει, δημιουργεί, επικοινωνεί και …το απολαμβάνει!
• Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός της διοργάνωσης. Να περάσουν όλοι καλά, μαθαίνοντας και ζώντας καινούργια και χρήσιμα πράγματα.

• Και αυτό γίνεται. Η άμιλλα, η συντροφικότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, γίνονται για τους εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίου από όποιο σημείο της υφηλίου υπάρχει Ελληνισμός, πραγματικές βιωματικές εμπειρίες με ανεκτίμητα εκπαιδευτικά οφέλη.

----------------------------------------------------------------

• Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με μία φαντασμαγορική τελετή έναρξης (φωτό κάτω), την αφή της φλόγας (μια μικρή μαθητική Ολυμπιάδα είναι η Μαθητιάδα) και φυσικά την εντυπωσιακή παρέλαση των αποστολών.
   

• Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Πρώτης Κώστας Αστρίνης, παρόντων του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, του εκπροσώπου της Βουλής Αχιλλέα Καραμανλή (το στάδιο όπου διεξάγεται η Μαθητιάδα, φέρει το όνομά του), του Μητροπολίτη Ζιχνών Ιερόθεου, βουλευτών του νομού, Δημάρχων και λοιπών εκπροσώπων, καθώς και πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε τις κερκίδες.

-------------------------------------------------------------------

• Η ΕΤ3 κάλυψε όλη την τελετή, κάνοντας ζωντανές συνδέσεις με τα κεντρικά Δελτία της ΕΡΤ καθώς και με την ΕΡΤ world, μεταδίδοντας το γεγονός σε όλο τον κόσμο.

• Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της «Μαθητιάδας» (και εμπνευστής της ιδέας) Γιώργος Γάλλος, αεικίνητος και δημιουργικός, έκανε το άνοιγμα του κύκλου των σύντομων χαιρετισμών (και των πολλών υποσχέσεων για στήριξη που ακούστηκαν από τους πολιτικούς), ενώ την παρουσίαση φέτος έκανε με επιτυχία ο Αλέξης Κωστάλας.

---------------------------------------------------------------

• Δεν είναι όμως μόνο τα αθλήματα. Οι παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, είναι δεκάδες και εμπνευσμένες. Η συμμετοχή μεγάλη και η δημιουργικότητα των παιδιών ανεξάντλητη.
   
• Οι «Γωνιές της Ελλάδας», γεμάτες κεράσματα και αφίσες, προβάλλουν τους τόπους καταγωγής των μαθητών, ενώ στο «Πολιτιστικό χωριό», ετοιμάζεται το «σεντόνι της γης» (φωτό αριστερά) από εκατοντάδες κομμάτια υφάσματος με τις αφιερώσεις και τις υπογραφές των μαθητών.
• Στη μικρή Βουλή, εφαρμόζεται η «Δημοκρατία στην πράξη» (φωτό δεξιά), με τους αγορευτές, να εκφράζουν απόψεις, να συζητούν και να εκδίδουν ψηφίσματα για όλα τα επίκαιρα θέματα.
• Στη φετινή 8η Μαθητιάδα, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη η οργάνωση είναι εξαιρετική και οι άνθρωποι του θεσμού πανταχού παρόντες και αποτελεσματικοί, ενώ οι εθελοντές φέτος ξεπέρασαν τους 700!!!

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

Dimitris είπε...

συγχαρητήρια Αριάδνη για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις και ιδιαίτερα για τα καλά σου λογία σε σχέση για την Μαθητιάδα!!!
Αλατζόγλου Δημήτρης..