Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

• Οι νέες τεχνολογίες στη υπηρεσία της Εκπαίδευσης, στην πράξη.
• Μέσω ενός διαδραστικού πίνακα και του Internet, δέκα Σχολεία από όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, «συναντήθηκαν» διαδικτυακά, με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα οικολογίας και προστασίας περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας και τις σχετικές σχολικές τους εργασίες.
• Από όλη τη Βόρειο Ελλάδα, στο πρόγραμμα συμμετείχε από τις Σέρρες, το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο «Κων/νος Καραμανλής» με την Δ` Τάξη του.

Η ώρα της παρουσίασης παρουσία των εκπαιδευτικών Σπύρου Κυριαζίδη και Κατερίνας Αβδελά.

• Οι 10χρονοι μαθητές του Σερραϊκού Σχολείου, ήταν οι μικρότεροι ηλικιακά. Αντιμετωπίζοντας όμως «στα ίσια» τους υπόλοιπους συμμετέχοντες από Γυμνάσια και Λύκεια, παρουσίασαν με αρτιότητα και θάρρος την εξαιρετική εργασία τους και επαινέθηκαν.
• Στο συντονισμό και την οργάνωση της συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη, επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής του Πειραματικού Σπύρος Κυριαζίδης που μιλώντας στη στήλη υπογράμμισε τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και την αναγκαιότητα εισαγωγής τους σε ακόμη πιο ενεργό ρόλο στα Σχολεία,
• ενώ υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός Κατερίνα Αβδελά, που εξήρε την προσπάθεια των μαθητών της, τονίζοντας ιδιαίτερα πως «μέσα από τη διαδικασία της εργασίας, τα παιδιά έμαθαν με ποιό τρόπο ο υπολογιστής κα το διαδίκτυο μπορούν να γίνουν πηγές γνώσης και πληροφόρησης και όχι μόνο παιχνιδιού».

• Στο πλαίσιο της Τηλεδιάσκεψης, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Καραβασίλη (δεξιά στη φωτό πάνω), και η δημιουργία «Πανελλήνιας Οικολογικής Ιστοσελίδας», που βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή, σε λίγο θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Υπουργό Παιδείας σε Αθήνα και Σέρρες και ήταν πρόταση της Α/θμιας Σερρών.
«Πρόκειται για μία ιστοσελίδα όπου τα συμμετέχοντα Σχολεία από όλη τη χώρα, θα μπορούν να καταγράφουν την ποσότητα διοξειδίου του Άνθρακα που εκλύουν στην ατμόσφαιρα, αλλά και να παρουσιάζουν τους τρόπους και τις μεθόδους που θα εφαρμόζουν ώστε αυτή η εκπομπή του αέριου ρύπου να μειωθεί» δήλωσε στη στήλη ο Γιάννης Καραβασίλης.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ` Τάξης του Πειραματικού (αριστερά) και η επίσημη ιστοσελίδα της Αθμιας Σερρών.


• Οι 19 μαθητές του Πειραματικού των Σερρών εργάστηκαν πάνω στο θέμα των κλιματικών αλλαγών με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και με καινοτόμους εκπαιδευτικούς τρόπους, εστιάζοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προτρέποντας τις Σερραϊκές Αρχές, να εργαστούν πάνω στην εξάπλωση και εγκατάσταση τους.
• Οι ίδιοι οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και κερδισμένοι σε γνώσεις από την εμπειρία της συμμετοχής τους.
• Η Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τη συμμετοχή Γυμνασίων και Λυκείων από Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική, Κυκλάδες, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία ενώ τη Μακεδονία-Θράκη, εκπροσώπησε το Σχολείο των Σερρών.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: