Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.

• Μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα στον κόσμο, ένα ακόμη ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες, σημείωσαν οι μάγειρες των Σερρών.
• Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το Επιμελητήριο Σερρών, κατάφεραν να τηγανίσουν σε ελαιόλαδο, πάνω από 4.000 μπιφτέκια από κρέας βουβαλιού.
• Σκοπός τους, να προωθήσουν στην ελληνική και ξένη αγορά, το πεντανόστιμο κρέας του Σερραϊκού νεροβούβαλου που εκτρέφεται στη λίμνη Κερκίνη.
 
• Το ρεκόρ κατοχυρώθηκε από τους υπεύθυνους του Γκίνες, το μεσημέρι της Κυριακής. Οι ίδιοι παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία παρασκευής και ψησίματος των τηγανητών μπιφτεκιών από κρέας βουβαλιού και το ειδικό πιστοποιητικό του ρεκόρ, απονεμήθηκε εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων στους Σεφ και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Σερρών Άρη Δρογαλά.
• Προηγήθηκε ωριαία περίπου προετοιμασία του κιμά, ζυγίσματα και ζύμωμα από τους επαγγελματίες και ειδικευόμενους μάγειρες, ώστε τα υλικά να μπουν στις σωστές αναλογίες και να γίνουν νόστιμα τα κεφτεδάκια.
   
• Χρησιμοποιήθηκαν 312,5 κιλά κιμά από κρέας βουβαλιού, δεκάδες κιλά μυρωδικών και ελαιόλαδου και τρείς περίπου ώρες, για να τηγανιστεί και το τελευταίο μπιφτέκι, από τους 25 ψήστες που με προσήλωση και μαεστρία έσκυψαν πάνω από τα ισάριθμα τηγάνια!

• Στη συνέχεια τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια, μοιράστηκαν στο πλήθος των επισκεπτών που παρακολούθησε την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, και αδημονούσε για την ώρα της …γευστικής δοκιμής!!

«Μετά από σύσταση των εκπροσώπων του Γκίνες, προχωρήσαμε στην παρασκευή πολλών μικρών μπιφτεκιών (meat balls) και όχι ενός μόνο μεγάλου, και καταφέραμε να σημειώσουμε ρεκόρ. Πιστεύουμε πως πετύχαμε για μία ακόμη φορά τον στόχο μας: να διαφημίσουμε δηλαδή τις Σέρρες και τα τοπικά μας προιόντα σε όλο τον κόσμο», είπε χαρούμενος στη στήλη ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Άρης Δρογαλάς, κρατώντας στα χέρια την πιστοποίηση του Γκίνες.


(ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: