Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

• Στο πλαίσιο του 3ήμερου Φεστιβάλ Γαστρονομίας νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκτός από τα 4.000 κεφτεδάκια με κρέας βουβαλιού που χάρισαν στις Σέρρες δημοσιότητα και ένα ακόμη ρεκόρ καταχωρημένο στο βιβλίο Guinness, 

πραγματοποιήθηκαν παράλληλα ημερίδες, διαγωνισμοί μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με τη συμμετοχή 28 Σερραϊκών Συλλόγων, επιδείξεις από γνωστούς Σεφ της Ευρώπης, αλλά και επιχειρηματικές συναντήσεις με εισαγωγείς από όλες τις ηπείρους που προσκεκλημένοι του ΕΒΕΣ, αξιοποίησαν την ευκαιρία για να συναντηθούν και να κλείσουν δουλειές με Σερραίους και άλλους έλληνες παραγωγούς ειδών διατροφής.

• Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ  που πραγματοποιήθηκε στις υπέροχες εγκαταστάσεις του «Ελπίδα Resort» έκανε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, εν μέσω πυροτεχνημάτων, μουσικής και παραδοσιακών χορών.• Η διοργάνωση έγινε με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, του ΟΠΕ, της Νομαρχίας Σερρών και της «Κέρασμα».

• Συμμετείχαν 12 ελληνικά Επιμελητήρια και 7 ξένα, δεκάδες έλληνες και ευρωπαίοι σεφ και Σύλλογοι και φυσικά πλήθος επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν τη Σερραϊκή κουζίνα, αλλά και το κρέας βουβαλιού.

Μπράβο στο Επιμελητήριο! Και του χρόνου.

---------------------------------------------------------------

Σ.Σ. (Γι` αυτούς που ...λατρεύουν τις φωτό του "Καθρέφτη"). Ρε παιδιά δεν έχω αντίρρηση να χρησιμοποιείτε τις φωτό μου στα post σας. Θα γράφετε όμως  και από πού τις παίρνετε ή τις προτιμάτε με υδατογράφημα?

(ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλά βρε κοριτσάκι μου αυτά τα λένε νωρίτερα ,κοντά μας είναι οι Σέρρες.Μπράβο σου για τη προσπάθεια που κάνεις.