Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ!

Φτασμένοι καλλιτέχνες αλλά και ερασιτέχνες από 8 έως 92 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, κατέθεσαν την έκφραση της αγάπης αλλά και της αγωνίας τους για την προστασία του περιβάλλοντος, με φωτογραφικά και ζωγραφικά έργα με θέμα τη λίμνη Κερκίνη και τον υγροβιότοπό της.

  • Ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση συμμετοχής που τους απηύθυνε το περιοδικό «Nova Best Travel & Nature» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που προκήρυξε στις αρχές του χρόνου και είχε θέμα την Κερκίνη μας.

Η δημιουργική Διευθύντρια του περιοδικού Νάνσυ Κουμλίλη (αριστερά) που κατάγεται από τις Σέρρες και ο δραστήριος εκδότης Κωνσταντίνος Γαλακτίδης ήταν ενθουσιασμένοι από το μέγεθος της συμμετοχής αλλά και την ποιότητα των 300 και πλέον έργων που υποβλήθηκαν στην κριτική επιτροπή.

Ο βραβευθείς κ.Iliopoulos, Ελληνοαμερικανός ψυχίατρος εξ Αμαλιάδος και ερασιτέχνης φωτογράφος (φωτό κάτω), μιλώντας στη στήλη δήλωσε «εραστής της ομορφιάς της Κερκίνης». Δεξιά πάνω, απονομή επαίνων στα παιδιά του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Ηράκλειας.

  • Στην βραδιά απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του ξενοδοχείου «Ερωδιός» (συνδιοργανωτή του Διαγωνισμού) με φόντο την Κερκίνη, απονεμήθηκαν συνολικά 8 βραβεία από τέσσερα σε κάθε κατηγορία και 12 έπαινοι.
  • Οι διοργανωτές τίμησαν επίσης ξεχωριστά την ΕΤ3 «για τη συνεχή προσφορά και υποστήριξή της σε πρωτοβουλίες προβολής και προστασίας του περιβάλλοντος», τον ΟΤΕ και την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης για τη στήριξή τους.

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΕΤ3 Μαρία Σιώτη (δεξιά), παραλαμβάνει το βραβείο από τη βουλευτή Μαρία Κόλλια, παρουσία του εκδότη και της Διευθύντριας του Nova Best.

  • Από τα έργα του Διαγωνισμού (τον οποίο επίσης υποστήριξαν θερμά η Νομαρχία και ο Δήμος Ηράκλειας) προέκυψε και μία εξαιρετική Έκθεση που ήδη λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του «Ερωδιού», ενώ από τις αρχές Οκτωβρίου θα περιοδεύσει σε πολλές πόλεις της χώρας, πλαισιωμένη με παράλληλες εκδηλώσεις προβολής της Κερκίνης μας.
  • Βραβεύτηκαν για τα έργα τους στην κατηγορία της Ζωγραφικής οι: Νινέτα Φραγκεδάκη (1ο βραβείο) (φωτό δεξιά) , Αραμπατζής Θεόδωρος, Βενετσανόπουλος Ιάσων και Δάγκαλα Ελένη, ενώ έπαινοι δόθηκαν για τα έργα τους στους: Μαρόκο Μανώλη, Μπαρακλή Γιάννη, Μπόζη Δήμητρα και Vandersten Louis.
  • Στην κατηγορία της φωτογραφίας, τα βραβεία πήραν οι : Iliopoulos-Elliot (1ο βραβείο), Καρτσονάκης Μανώλης, William Duglass και Πουγγουρα Βασιλική, ενώ έπαινοι δόθηκαν στους: Κωνσταντινίδη Μιχάλη, Γεωργιάδη Κωνσταντίνο, Γιαννούση Ιλιάνα, Γκουτσιούδη Μόσχο, Δρανίδη Ανδρέα, Λαμπρέλη Δημήτρη, Σαπρίκη Χρήστο και Ρωσίδη Γιώργο.
  • (ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: