Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΙΟ!

· Ε! να μην νιώσουμε μια μεγάλη περηφάνια για τον συντοπίτη μας;

· Βεβαίως και τη νιώθουμε και φυσικά μαζί με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και όλο τον κόσμο, του στέλνουμε από τις Σέρρες τα θερμά μας συγχαρητήρια για το πρωτοπόρο ιατρικό επίτευγμά του, που δίνει νέες ελπίδες και ζωή σε όσους έχουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

· Μιλάω για τον εξ` Αγγίστας Σερρών Καθηγητή καρδιοχειρουργό και Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Χρήστο Παπακωνσταντίνου (ήταν και υποψήφιος βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007),

· που ανακάλυψε μαζί με την ομάδα του και εφάρμοσε με επιτυχία μία καινούργια μέθοδο-ελπίδα για την βαριά καρδιοπάθεια.




· Χθες το μεσημέρι επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί του, για την μεγάλη του αυτή διεθνή επιτυχία η οποία θα τον φέρει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας επιστημονικής επικαιρότητας.

· Του ζήτησα περισσότερες πληροφορίες για να γράψω αυτό το κείμενο που διαβάζετε και που είναι το πρώτο στην Ελλάδα, που γνωστοποιεί το επίτευγμα του συντοπίτη μας.

· Η επίσημη ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες, θα γίνει πιθανόν σήμερα ή αύριο από τον παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό SKY Ιnternational και το Reuters, που έχουν αναλάβει κατ` αποκλειστικότητα να δώσουν την είδηση αναλυτικά και με λεπτομέρειες, σε όλο τον κόσμο.

· Ευγενικός λοιπόν όπως πάντα ο Καθηγητής Χρήστος Παπακωνσταντίνου, και παρά το γεγονός πως μόλις είχε βγει από «ένα ακόμη χειρουργείο», είχε όλη την καλή διάθεση να μου δώσει πληροφορίες.

· «Πρόκειται για μία μέθοδο που αποτελεί συνδυασμό τοποθέτησης μηχανικής καρδιάς και εμφύτευσης βλαστοκυττάρων» μου εξήγησε ο Καθηγητής, που χρόνια τώρα αποτελεί ενεργό και σεβαστό μέλος της εγχώριας και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, με μεγάλο ερευνητικό και κλινικό έργο.

· Μάλιστα στην Κλινική που διευθύνει εδώ και χρόνια στο ΑΧΕΠΑ ουκ ολίγες είναι οι πρωτοποριακές και εξειδικευμένες μέθοδοι που εφαρμόζονται σε θέματα παθήσεως καρδιάς, σώζοντας στην κυριολεξία ζωές.

· Είναι λοιπόν μία μέθοδος που προέκυψε ως αποτέλεσμα ερευνητικής εργασίας του Έλληνα και Σερραίου καρδιοχειρουργού Χρήστου Παπακωνσταντίνου και της ομάδας του που αποτελείται από συναδέλφους του από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Αγγλία) και του Καέν της Γαλλίας, που εργάστηκαν πάνω στην ιδέα να συνδυάσουν τις δύο ήδη προϋπάρχουσες και δοκιμασμένες μεθόδους, που όμως εφαρμοζόταν ξεχωριστά η μία από την άλλη.

· «Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά» μου είπε ο συμπατριώτης μας Καρδιοχειρουργός, που καθημερινά παρακολουθεί στο ΑΧΕΠΑ, τον ασθενή στον οποίο εφαρμόστηκε η μέθοδός του.

· «Είμαστε στην 12η ημέρα από την επέμβαση και όλα βελτιώνονται συνεχώς» μου είπε με χαρά!

· Συγχαρητήρια κύριε Καθηγητά. Με την αφοσίωσή σας και την επιστημοσύνη σας, προχωρήσατε ένα βήμα μπροστά την ιατρική, μακραίνοντας το δρόμο της ζωής των καρδιοπαθών.

· Κι εμείς, χαιρόμαστε που είστε Σερραίος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: