Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!

  • Λέω: Είδες το Facebook; Δεν είναι μόνο ηλεκτρονικός τόπος κοινωνικής δικτύωσης, είναι και τόπος ενημέρωσης.
  • Διότι εγώ μέσω αυτού το πληροφορήθηκα και χάρηκα ιδιαιτέρως για την πρωτοβουλία του μαθητή, που έδειξε έτσι το ενδιαφέρον του 15μελούς για το Σχολείο τους και την καθημερινότητα της μαθητικής κοινότητας.
  • Η επιστολή έχει αποδέκτη το Νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη και τη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών.
  • Το θέμα της είναι τα συνεχιζόμενα ακόμη έργα επέκτασης που γίνονται στη Σχολική μονάδα του 5ου Λυκείου της πόλης, και τα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας τους.
  • Σας παραθέτω την επιστολή, που ως πρωτοβουλία τη θεωρώ υγιή και πολιτισμένη και διατυπώνω πρόσθετο ερώτημα προς τους υπεύθυνους:
  • «Τα όποια έργα δεν θα μπορούσαν να τελειώσουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε και οι νέες αίθουσες να χρησιμοποιηθούν με το ξεκίνημα των μαθημάτων, και το Κυλικείο να λειτουργεί κανονικά διευκολύνοντας τη σχολική ζωή;
  • Περιμένουμε κι εμείς μαζί με τον μαθητή, τις απαντήσεις του Νομάρχη, στα παρακάτω:
  • «Αξιότιμε κ. Νομάρχη
  • Απευθυνόμαστε σε εσάς ως μέλη του 15μελους Μαθητικού Συμβουλίου του 5ου Λυκείου Σερρών, προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε μερικά από τα προβλήματά μας.
  • Εκ των προτέρων επειδή γνωρίζουμε την πορεία σας, την ευαισθησία σας και την ιδιότητα που εκπαιδευτικού που κατέχεται , είμαστε σίγουροι ότι ο δραστήριος και αποτελεσματικός Νομάρχης Σερρών θα δώσει λύση άμεσα στα πολύ σημαντικά προβλήματα του Σχολείου μας.
  • Αυτήν την στιγμή στο Σχολείο μας κατασκευάζονται αίθουσες διδασκαλίας και διαρρυθμίζεται το κυλικείο . Όμως οι ρυθμοί κατασκευής του έργου είναι αργοί, με αποτέλεσμα τμήμα του σχολείου μας να είναι γιαπί.
  • Επακόλουθο αυτού οι συμμαθητές μας του Β5 τμήματος και ολόκληρη η Α Τάξη να κάνουν μαθήματα είτε στην αποθήκη του Γυμναστηρίου , είτε σε λυόμενες κατασκευές που βρίσκονται στην αυλή και έτσι ταλαιπωρούνται εξαιρετικά.
  • Αλλά και όλοι οι άλλοι εμείς οι υπόλοιποι να αυλιζόμαστε σε περιορισμένο χώρο, αφού τμήμα της αυλής καταλαμβάνουν τα λυόμενα , οι σκαλωσιές και τα οικοδομικά υλικά.
  • Ακόμη η έλλειψη κυλικείου αναγκάζει τους συμμαθητές μας , κατά τα διαλείμματα να επισκέπτονται το κυλικείο του Γυμνασίου, κάνοντας χρήση των περιμετρικών δρόμων, με κίνδυνο να παρασυρθεί κάποιος μαθητής από διερχόμενο όχημα. Όσοι δεν τολμούν να βγουν από την αυλή του Σχολείου μένουν νηστικοί μέχρι αργά το μεσημέρι.
  • Επιπλέον, με την προσθήκη του νέου διδακτηρίου και τις βροχοπτώσεις παρατηρείται διαρροή νερού που φτάνει ως τα θεμέλια του κτιρίου, νέου και παλιού με ότι αυτό συνεπάγεται.
  • Είμαστε σίγουροι ότι η άμεση παρέμβαση σας , θα καταστήσει άμεσα λειτουργικό το υπό διαρρύθμιση κυλικείο και θα επιταχύνει το έργο των συνεργείων , ώστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να απαλλαγούμε από τις επικίνδυνες σκαλωσιές και οικοδομικά υλικά που κατακλύζουν την αυλή μας και οι συμμαθητές μας να βρεθούν σύντομα μέσα στις σύγχρονες και άνετες αίθουσες που κατασκευάζονται.
  • Μυρωνίδης Αλέξανδρος Μέλος του 15μελους συμβουλίου του 5ου Λυκείου Σερρών

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ

Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΑΡΜΩΖΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΩΖΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΚΑΤΟΧΗ-ΠΕΙΝΑ-ΣΥΜΩΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ..
Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΔΙΟΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ(αν υπάρχει θεληση) ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΧΝΕΙΟΥ.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ.


Η ΕΛΠΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ…

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ…ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ …ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ….

ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ…