Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΗΛΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ !

  • Σε όλη την Ελλάδα είναι εγκατεστημένα σήμερα, περί τα 300 πάρκα Φωτοβολταικών, που τροφοδοτούν με ρεύμα 10.000 νοικοκυριά.
  • Ο στόχος είναι σε μία 7ετία, 2 εκατομμύρια σπίτια στη χώρα μας, να καταναλώνουν αποκλειστικά «πράσινο ρεύμα».
  • Στις Σέρρες, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, οι επενδυτές φωτοβολταικών πάρκων από όλη τη χώρα, πραγματοποίησαν την Γενική τους Συνέλευση, με στόχο τόσο την προώθηση της ιδέας της πράσινης ανάπτυξης σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και της αξιοποίησης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

  • «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές. Είναι μία επικερδής επιχείρηση και επιπλέον συμβατή με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες για καθαρή ενέργεια» μου είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) Κώστας Δανηιλίδης, Τοπογράφος Μηχανικός στο επάγγελμα.
  • «Το νέο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε προχθές από την Υπουργό Περιβάλλοντος προς διαβούλευση, δίνει λύσεις και δημιουργεί κλίμα πρόσθετης αισιοδοξίας, ότι ως χώρα θα πετύχουμε τους αναπτυξιακούς μας στόχους στους τομείς της καθαρής ενέργειας και της διασποράς του εισοδήματος» δήλωσε στη στήλη και ο Αντιπρόεδρος της ΣΠΕΦ, Μηχανολόγος Μηχανικός εκ Μαγνησίας Δημήτρης Μαλαμούλης.
  • Ενώ το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου που αριθμεί περί τα 100 μέλη Στέλιος Λουμάκης Χημικός Μηχανικός στο επάγγελμα μου είπε πως η προσωπική του επιχειρηματική εμπειρία είναι θετική, παρά τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε και πως με το νέο νομοσχέδιο, ελπίζει σε σοβαρές βελτιώσεις, κάτι που θα γίνει αφορμή για αύξηση του αριθμού των επενδυτών.

Από αριστερά οι κ.κ. Στ. Λουμάκης. Κ. Καραλής, Δ. Μαλαμούλης και Κ. Δανιηλίδης.

  • Στην αίθουσα του «Ελπίδα Resort» στην Κοιλάδα όπου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, δυναμικό παρών έδωσαν οι αγρότες των Σερρών.
  • Ο γνωστός αγροτοσυνεταιριστής Κώστας Καραλής, ως ήδη επενδυτής και μέλος του ΣΠΕΦ χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών και δήλωσε στον «Κ» πως «το Υπουργείο Γεωργίας μετά από εισήγηση του Συνδέσμου, είναι σε συνομιλίες με το Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να δοθούν κίνητρα στους αγρότες για επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά Πάρκα».

---------------------------------
  • Η στήλη παρουσίασε αρκετές φορές μέχρι σήμερα στην επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα των Σερραίων πάνω στο αντικείμενο.
  • Θυμίζω πως ο νομός μας είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά και το ενδιαφέρον είναι αυξανόμενο (τελευταία μόνο κατατέθηκαν πάνω από 140 αιτήσεις).
  • Δικαίως, μια και είναι μία πραγματικά επικερδής επιχείρηση, που δεν ωφελεί μόνο την τσέπη του επενδυτή, την εθνική και τοπική μας οικονομία, αλλά βασικά το περιβάλλον.

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά αν είναι διατεθημένα να πληρώσουν τριπλάσιους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ;

Στέλιος Σ. είπε...

Μάλλον γιατί σύμφωνα με τα γραφόμενα: Η ενέργεια που θα παράγεται από τα φωτοβολταϊκά θα πωλείται στη ΔΕΗ σε τιμή προκαθορισμένη και εγγυημένη για 25 χρόνια. Για τις συμβάσεις που θα υπογραφούν από τώρα ως το τέλος του 2011 η τιμή πώλησης της ενέργειας προς τη ΔΕΗ είναι 55 λεπτά ανά κιλοβατώρα (και θα αυξάνεται κάθε χρόνο με βάση τον τιμάριθμο). Συγκριτικά, η τιμή αγοράς της ενέργειας από τη ΔΕΗ με τα οικιακά τιμολόγια που ισχύουν τώρα κυμαίνεται, ανάλογα με την κατανάλωση, από 7 ως 19 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Η μέση τιμή είναι 11 λεπτά, συνεπώς η ΔΕΗ θα αγοράζει το ρεύμα σε πενταπλάσια τιμή από αυτήν που το πουλά.