Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΑΤΟΝΗ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

· Εξαιρετικά άτονη χαρακτηρίζουν την κίνηση στην τοπική αγορά, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι καταστηματάρχες μας.

· Ο 13ος μισθός θα λειτουργούσε ως «βενζίνη» στον κινητήρα της, αν αφενός οι υποχρεώσεις και οι πάγιες οφειλές των νοικοκυριών δεν τον ξεπουπούλιζαν σημαντικά,

· και αν αφετέρου, οι απειλές για την αυριανή επιβίωση μιάς μέσης οικογένειας δεν ήταν τόσο μα τόσο ζωντανές, μετά και τα άσχημα μαντάτα από το εξωτερικό, για την κατάσταση της οικονομίας μας!

· Καταστηματάρχες στο κέντρο της αγοράς, μου έλεγαν το περασμένο Σάββατο, πως οι ελάχιστοι πελάτες που περνούσαν την πόρτα του μαγαζιού τους στις αρχές του Δεκέμβρη, έπαιρναν μόνο φτηνοπράγματα κι εκείνα τους ζητούσαν «να τα γράψουν», μέχρι νάρθει το «δώρο»!

· Κατήφεια επικρατεί στην πόλη και όλοι είναι «κουμπωμένοι» και συγκρατημένοι στα έξοδα.

· Προτιμούν λένε, αν περισσέψει κάτι να το βάλουν στην άκρη παρά να το καταναλώσουν σε καλούδια της μιάς βραδιάς!

· Φέτος είναι σίγουρο πως η αξία των καθιερωμένων και επιβεβλημένων δώρων μας στα πρόσωπα που αγαπάμε, δεν θα μετριέται σε ευρώ, αλλά σε αισθήματα,

· αν και πιστεύω ακράδαντα πως ο μεγαλύτερος ωφελημένος από την οικονομική κρίση, θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο οργανισμός μας, εάν βέβαια αποφασίσουμε να μην ξοδέψουμε παρά μόνο τα αναγκαία για το γιορτινό τραπέζι!

· Εξάλλου είπαμε: Στη γιορτή μετράν η παρέα και το φαγητό. Πρέπει μεν νάναι και τα δύο από «υλικά ποιότητας», αλλά όχι απαραίτητα πολλά!

ΦΩΤΟ:Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: