Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ!!

  • Έχει και μια αθώωση για το πολύπαθο Λιμανάκι της Κερκίνης, ο Δήμαρχος Ιάκωβος Ιακωβίδης.
  • Τις προάλλες, το 3μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, τον απάλλαξε από την κατηγορία της «παράνομης δόμησης» εκεί, μια κατηγορία που αφορούσε στην ανέγερση (από ιδιώτη αλλά με την άδεια του Δήμου) λυόμενου κτίσματος (φωτό κάτω) στο χώρο, ο οποίος όμως δεν είναι Δημοτική έκταση.
  • Θυμόσαστε από προηγούμενα δημοσιεύματα της στήλης την ιστορία, που όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες, αποτελεί τροχοπέδη ανάπτυξης της Κερκίνης.

  • Το Δημόσιο, θα πρέπει να παραχωρήσει επιτέλους τη χρήση της συγκεκριμένης παραλίμνιας ζώνης στον οικείο Δήμο.
  • Το ίδιο, δεν είναι ικανό να προσφέρει λύσεις στις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής και το υπάρχον καθεστώς, καταδικάζει σε ακινησία τις πρωτοβουλίες και τα όποια σχέδια του Δήμου.
  • Σχέδια που οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, αλλά και τόνωσης της τοπικής οικονομίας με στήριξη και ενίσχυση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη Λίμνη.
  • Ικανοποίηση ένιωσε ο Δήμαρχος από την αθωωτική απόφαση, αλλά δεν παρέλειψε να δηλώσει ταυτόχρονα και απογοητευμένος, που το καλαίσθητο κτίσμα δεν υπάρχει πλέον.
  • Να θυμίσω πως το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκίνης είχε πάρει απόφαση και εισηγήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, την διατήρηση του κτίσματος, προκειμένου να φιλοξενήσει το υπό σύσταση Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου.
  • Όμως η εφαρμογή του νόμου (θα πρέπει να είναι το μοναδικό κτίσμα στη Β. Ελλάδα που γκρεμίστηκε ως αυθαίρετο) επέβαλε την κατεδάφισή του, πράγμα που έγινε.
  • Ήταν κατασκευασμένο από τούβλο και ξύλο σε πλήρη αισθητική αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο, και κατάλληλο να εξυπηρετήσει τους σκοπούς που εισηγήθηκε ο Δήμος Κερκίνης. Αλλά…!
  • Θέση της στήλης, εξαρχής διατυπωμένη: Να παραχωρηθεί το Λιμανάκι στο Δήμο Κερκίνης, για να δουν φως ο τουρισμός και οι επαγγελματίες της περιοχής.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

gskapetis είπε...

Αυτή η κυβέρνηση Αριάδνη, είναι ευκαιρία να δείξει ότι εκτός από την επίρρωση των οικονομικών, θα πρέπει να διαλύσει τις όποιες αγκυλώσεις κατατρύχουν τον δημόσιο τομέα. Τα ίδια περνάμε εμείς εδώ και δεκαετίες με ένα έκτρωμα πρώην ΞΕΝΙΑ που αμαυρώνει την εικόνα της πόλης και τώρα ο ΕΟΤ ζητάει από τον δήμο ή να του παραχωρήσει για 50 χρόνια και να το γκρεμίσει με έξοδά του, ή να το γκρεμίσει αυτός και να το αγοράσει ο δήμος σαν οικόπεδο(και πού να τα βρει;). Επιτέλους και το δημόσιο και οι δήμοι ανήκουν στην Ελλάδα ρε γαμώτο!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλει η νέα Υπουργός ας επιφέρει στη νομοθεσία τις αλλαγές που χρειάζονται έτσι ώστε εντός της πρώτης ζώνης προστασίας σε περιοχές Natura να επιτρέπεται η δόμηση.
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, αν επιτραπεί η δόμηση.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και η Natura.