Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΑΘΕΙΑ οικονομική ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ


Το προσωπικό του Κέντρου Πληροφόρησης Κερκίνης.

Από αριστερά: Ελ. Γκένιου Οικονομολόγος, Γιαν. Τσολακίδης Τοπογράφος, Μιχ. Δαβής Δασολόγος, η γράφουσα, Νικ. Κατσέλας Δασολόγος, Λαμπρ. Καρατζίκου Γραμματέας, Αρτέμιος Χ#Αθανασίου Πρόεδρος, Πανγ. Χ#Γιαννίδης φύλακας, Χρυσ. Ιντζίδου περιβαλοντολόγος.




  • Με  χρηματοδότηση 3,2 εκ , ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, παίρνει μια βαθειά ανάσα  όσον αφορά το μέλλον και τη δράση του, σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, η οποία θυμίζω πως φέτος βραβεύτηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Συγκεκριμένα και για την ακρίβεια, παίρνει 3.250.000 από το ΠΕΠ Κεντρ. Μακεδονίας, παίρνοντας τη μερίδα του λέοντος μεταξύ των τριών Φορέων που χρηματοδοτούνται.
  • «Εξασφαλίζουμε έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας μας και δρομολογούμε δράσεις πολυεπίπεδες που στοχεύουν όχι μόνο στην ενίσχυση της παρουσίας μας στη Λίμνη σε θέματα προστασίας και ανάδειξής της, αλλά και εξοπλισμού του Κέντρου Πληροφόρησης που λειτουργούμε και το οποίο θα μπορέσει έτσι να παίξει τον θεσμοθετημένο του ρόλο καλύτερα» δήλωσε στον «Κ» ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, ο νέος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Γεωπόνος Αρτέμης Χατζηαθανασίου.
  • «Με τη χρηματοδότηση, θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε τον απαραίτητο για τη λειτουργία μας εξοπλισμό και φυσικά να διατηρήσουμε το προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση, βελτίωση και φύλαξη της λίμνης Κερκίνης, που αποτελεί προστατευμένο υγροβιότοπο με αυξημένες φυσικά ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος, της πανίδας και χλωρίδας της», σημείωσε και ο υπεύθυνος Τοπογράφος του Φορέα Γιάννης Τσολακίδης.
  • Οι δράσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν μέσω του Φορέα Διαχείρισης μέχρι το 2013, αποσκοπούν παράλληλα και στην ενίσχυση της ελεγχόμενης (με την έννοια της προσαρμοσμένης και συμβατής με τη φυσιογνωμία της περιοχής), τουριστικής και οικονομικής κίνησης και δραστηριότητας γύρω από τη Λίμνη Κερκίνη.
  • Ο οικοτουρισμός, οι οργανωμένες για τους επισκέπτες δραστηριότητες στη φύση, οι εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και διαμονής υπάρχουν ήδη εκεί.
  • Οι επενδυτές, κυρίως ντόπιοι που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους και να δραστηριοποιηθούν, γνωρίζουν πως όλα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, εάν ενισχύονταν οι υποδομές και το ενδιαφέρον τοπικών και κρατικών παραγόντων. Κι αυτό ζητούν. Να βελτιώσουν τις συνθήκες επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

  • ----------------------------------------------------
  • Ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης είναι ένας από τους εμπλεκόμενους στο ζητούμενο παράγοντες. Η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του και η χρηματοδότησή του, συμβάλλει στον στόχο.
  • Στο Κέντρο Πληροφόρησης στην Κερκίνη, εργάζονται 12 άτομα. Οκτώ επιστήμονες και τέσσερις φύλακες.
  • Η επισκεψιμότητα της λίμνης χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται, όπως και η επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από αυτή, ενώ φέτος όπως προανέφερα, η Κερκίνη μας κατέκτησε και διάκριση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως «ο καλύτερος υδάτινος προορισμός στην Ελλάδα», βάζοντας έτσι υποψηφιότητα και για πανευρωπαϊκή διάκριση.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: