Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"! - ΕΝΑΡΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.


  • «Πρώτο κουδούνι» και αγιασμός χθες για τα Σχολεία, με το νομό Σερρών να μην καταγράφει σοβαρά προβλήματα ούτε στον τομέα της σχολικής στέγης, ούτε στον αριθμό των απαιτούμενων εκπαιδευτικών.
  • Στην Α/θμια, οι 10 χιλιάδες μαθητές μπήκαν στις τάξεις τους στο σύνολο των 109 σχολικών μονάδων του νομού Σερρών, «έχοντας το δάσκαλό τους και τα βιβλία τους από την πρώτη μέρα» όπως είπε στη στήλη ο Προϊστάμενος Χρήστος Κρυστάλλης,
  • ενώ και στη Β/θμια, οι 10.450 μαθητές πέρασαν την πόρτα των 76 συνολικά Γυμνασίων και Λυκείων του νομού μας, «χωρίς αβεβαιότητα για την ομαλή έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων του προγράμματός τους» μια και οι απαιτούμενοι καθηγητές ήταν όλοι στις θέσεις τους, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον «Κ» ο Προϊστάμενος Γιώργος Μπουλάκης.


  • Συνεχιζόμενα προβλήματα αποκλειστικά στον τομέα της καταλληλότητας του χώρου στέγασής τους, καταγράφονται μόνο σε αριθμό Νηπιαγωγείων της πόλης των Σερρών. Νηπιαγωγοί, υπάρχουν οι απαιτούμενοι.
  • Σημειωτέον πως σε όλο το νομό λειτουργούν 123 Νηπιαγωγεία, που φιλοξενούν περί τους 3 χιλιάδες μικρούς μαθητές.
  • Πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό, καταγράφεται μόνο στη Β/θμια εκπαίδευση, κυρίως στις ειδικότητες των Γυμναστών και των ξενόγλωσσων μαθημάτων. Ένας αριθμός από αυτούς μετακινήθηκε ήδη στην Α/θμια, ενώ οι υπόλοιποι θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο σε όποια Σχολεία της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν κενά.
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: