Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ;

  • Καλά έκανε και ήρθε ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης στις Σέρρες την περασμένη Παρασκευή, αλλά καλύτερα θα ήταν να ερχόταν με γεμάτα χέρια!
  • Παρά τις προσπάθειες του Νομάρχη Σερρών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Στρυμονικού (τόπο καταγωγής του Υφυπουργού) να του αποσπάσει δέσμευση για χρηματοδοτική ένταξη του δρόμου Στρυμονικού- Νιγρίτας, ο κ. Μαγκριώτης δεν «ενέδωσε».
  • Δεν φαντάζομαι πως ήθελε να κάνει επίδειξη σκληρότητας, ούτε και πως έχει κανένα βίτσιο ο άνθρωπος να μας τυραννάει, όμως με άδεια ταμεία τί πραγματοποιήσιμο να υποσχεθεί και σε ποια δέσμευση να προχωρήσει;
  • Το είπε και ο βουλευτής Στάθης Κουτμερίδης μιλώντας στη σύσκεψη των αυτοδιοικητικών και φορέων του νομού που έγινε το μεσημέρι της ίδιας μέρας στη Νομαρχία: «Τα ¾ σχεδόν των διαθέσιμων στο Υπουργείο Υποδομών χρημάτων, είναι δεσμευμένα σε απαιτήσεις που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και πρέπει να ικανοποιηθούν. Τι να πρωτοκάνει το Υπουργείο με τα υπόλοιπα»;
  • Μέσες άκρες αυτή ήταν και η αλήθεια όπως επιβεβαίωσε με τη στάση του ο Γιάννης Μαγκριώτης, αν και οι τρείς βουλευτές της ΝΔ που ήταν παρόντες εξανέστησαν και διαμαρτυρόμενοι μπαχαλωδώς, κατέκριναν τον Στάθη που έκανε "τέτοιες αναφορές χαλώντας το κλίμα ομόνοιας και συστράτευσης για το καλό του νομού», που όπως είπαν κυριαρχούσε μέχρι τότε!!

  • Η Μαρία Κόλλια αντέδρασε πρώτη καλώντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να μιλήσει συγκεκριμένα, τη σκυτάλη πήρε ο Τάσος Καρυπίδης και σφήνα παρενέβη ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, δημιουργώντας κλίμα παρακρουσιακής «συζήτησης», με όλα τα μικρόφωνα αναμμένα και χωρίς κανείς να ακούγεται τελικά!
  • Φυσικά η μπάλα των βουλευτών της αντιπολίτευσης πήρε και τον έτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον Μιχάλη Τζελέπη που μιλώντας πριν τον Στάθη, πρωτοέκανε επιφανειακή αναφορά στο «χάος που παρέλαβε η Κυβέρνηση».
  • Η ηρεμία αποκαταστάθηκε κυρίως μετά την εκτόνωση όλων επί των μικροφώνων της αίθουσας και μερικώς εξαιτίας του πεδίου συμμαχίας που τους προσέφερε ο Νομάρχης, με την παρατήρησή του «Εδώ δεν είναι Βουλή για να αντιπαρατίθεστε έτσι»!
  • Μετά απ` αυτό, όλοι τα `βαλαν με τον Στέφανο Φωτιάδη και «ξέχασαν» τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για τα υπαρκτά και ανύπαρκτα διαθέσιμα κονδύλια του Υπουργείου!
  • Τελικό συμπέρασμα από την επίσκεψη Μαγκριώτη και τις συσκέψεις που έγιναν;
  • Δεν υπάρχουν όχι μόνο λεφτά, αλλά ούτε και έτοιμες μελέτες για να χρηματοδοτηθούν έργα στο νομό μας.
  • Η Ε61, ήτοι ο δρόμος Σερρών – Δράμας – Καβάλας είναι ανύπαρκτος μελετητικά σχεδόν σε όλα του τμήματα, χώρια ότι μελετάται από 4!!! διαφορετικούς φορείς και υπηρεσίας, απολύτως ασυγχρόνιστες μεταξύ τους. Για χρηματοδότηση, ούτε λόγος.
  • Η κάθετος της Εγνατίας, από Θεσσαλονίκη μέχρι Προμαχώνα καρκινοβατεί, μια και από τις πέντε εργολαβίες, η μία (της ΑΤΙΚΑΤ που «σήκωσε ψηλά τα χέρια» από τα οικονομικά της προβλήματα) παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι ημιτελής αλλά και επικίνδυνος σε πολλά τους σημεία,
  • ενώ η περιμετρική των Σερρών, όχι μόνο μελέτη δεν έχει, αλλά ακόμη κι αν αυτή την κάνει τελικά η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. τα 130 εκ που θα χρειαστούν, δεν υπάρχει για την ώρα τρόπος να εξασφαλιστούν!
  • Ωραία!!
  • Το μόνο ευχάριστο; Ότι ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε πρόσθετο χρηματοδοτικό πλαίσιο 3δις Ευρώ, που θα καλύπτει τα κενά του ΕΣΠΑ και θα αφορά όπως είπε σε οδικά έργα, οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρικά, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ.

Επιθεώρηση των τμημάτων της καθέτου στην Εγνατία από το Στρυμονικό Σερρών μέχρι και τον προμαχώνα, έναν δρόμο που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Από τις πέντε εργολαβίες, η μία (της ΑΤΙΚΑΤ) παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι ημιτελής αλλά και επικίνδυνος σε πολλά τους σημεία.


Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από το Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη, τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. Αναστάσιο Μουρατίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τα υπο κατασκευή και προβληματικά τμήματα, ανακοινώνοντας και τον προγραμματισμό του Υπουργείου.

Χαρακτηρίζοντας την κάθετο "άξονα απόλυτης προτεραιότητας για τις Σέρρες και την Μακεδονία", ο Γιάννης Μαγκριώτης ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν ήδη επαφές με τους αναδόχους του έργου ώστε χωρίς οικονομικές υπερβάσεις και άλλες καθυστερήσεις, να βρεθεί λύση ολοκλήρωσης.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, βουλευτών και φορέων, με σκοπό την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων του νομού Σερρών.


Ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις Σέρρες, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει η συνέργεια των Σερρών με τους όμορους της Δράμας της Καβάλας και του Κιλκίς σε θέματα ολοκλήρωσης και κατασκευής οδικών αξόνων σύνδεσης, τονίζοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα μελετηρικής ωριμότητας των προτεινόμενων έργων.


Τέλος, μιλώντας για "αναπτυξιακή επίθεση" από την πλευρά της Κυβέρνησης, ανακοίνωσε πρόσθετο χρηματοδοτικό πλαίσιο 3δις Ευρώ, που θα καλύπτει τα κενά του ΕΣΠΑ και θα αφορά όπως είπε σε οδικά έργα, οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρικά, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014.

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

Παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Σερραίου στην καταγωγή Γιάννη Μαγκριώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη των Σερρών η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Σύλλογοι, Σχολεία και Στρατός, έδωσαν το παρών παρελαύνοντας επί της οδού Μεραρχίας, ενώπιον των Αρχών του νομού,
καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο, που βοηθούμενος και από τον ανοιξιάτικο καιρό, παρακολούθησε τις εκδηλώσεις με ενθουσιασμό.

Χρόνια Πολλά.











ΦΩΤΟ: Α.Π. -Καθρέφτης


Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

"ΔΕΝ ΤΙΜΩ, ΔΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ"

23.03.10
του Ζαχαρία Κατσάνη,
Προέδρου Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών

  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που δεν τιμά και δε σέβεται την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων του.
  • Και γι’ αυτό δε σκοπεύω να αναγνωρίσω και να χορηγήσω τίτλους τιμής, σεβασμού και υπόληψης σε όποιον επίμονα και μανιωδώς τους επιζητεί, νιώθοντας προφανώς ανασφάλεια για τη γνώμη που έχει η κοινωνία γι’ αυτόν. Άλλωστε η τιμή και ο σεβασμός σε κάποιον άνθρωπο είναι κατάκτηση του ίδιου και δεν απονέμεται με προεδρικά διατάγματα ή με δικαστικές αποφάσεις…
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που υβρίζει και απαξιώνει συλλήβδην όλα τα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, μόνο και μόνο γιατί φέρει βαρέως το γεγονός ότι η κοινωνία δεν τον τίμησε ποτέ, καλώντας τον να αναλάβει ο ίδιος κάποιο δημόσιο αξίωμα!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζει μια τηλεοπτική εκπομπή, την οποία χαρακτηρίζει απύθμενη αμετροέπεια και απίστευτο θράσος, η οποία διδάσκει και αποθεώνει την κομπορρημοσύνη, την έπαρση και την προπέτεια!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που κάποτε δήλωνε ότι είναι επιστήθιος φίλος του δημοσιογράφου και εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Αυτού, ντε, που καταδικάστηκε για εκβιασμό και κλείστηκε στις φυλακές! Δεν τον τιμώ και δε τον σέβομαι, κυρίως γιατί μετά την καταδίκη και τον εγκλεισμό του φίλου του στις φυλακές «ποιεί την νήσσαν» και έχει σταματήσει παντελώς να τον μνημονεύει!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή θεωρεί ότι οι τηλεθεατές ενδιαφέρονται να μάθουν πότε ο ίδιος έφαγε σπανακόπιτα, πού και πότε την έφαγε, ποια νοικοκυρά την έφτιαξε και κυρίως αν ήταν τραγανή και αν έκανε κριτς-κριτς!!! Και από πάνω έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι η εκπομπή του έχει, συν τοις άλλοις, και …παιδευτικό χαρακτήρα!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή θεωρεί ότι οι τηλεθεατές ενδιαφέρονται να μάθουν πού γευματίζει κάθε φορά ο ίδιος, ποιος του κάνει το τραπέζι, ποιον συναντάει στο μαγαζί που τρώει, ποιος τον σερβίρει και πόσους τεμενάδες του κάνει!!! Κι όλα αυτά λέγονται, προφανώς, στα πλαίσια του …παιδευτικού χαρακτήρα της εκπομπής του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή θεωρεί ότι οι τηλεθεατές ενδιαφέρονται να μάθουν πόσοι και ποιοι του τηλεφώνησαν και του ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή ή πόσοι και ποιοι του έστειλαν ευχετήριες κάρτες με την ευκαιρία άλλων εορτών!!! Ε, εδώ ασφαλώς πρόκειται για το απαύγασμα του …παιδευτικού χαρακτήρα της εκπομπής του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος πλειστάκις στο καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 φροντίζει να μας ενημερώνει ότι «άλλοι το λένε Χούντα, άλλοι (προφανώς ο ίδιος!) το λένε Επανάσταση»!!! Ε, κι εδώ δε λείπουν οι υπόνοιες για τον …παιδευτικό χαρακτήρα της εκπομπής του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που, όντας ιδιοκτήτης, συνιδιοκτήτης ή ό,τι άλλο είναι τέλος πάντων τηλεοπτικού καναλιού, απαγορεύει την παρουσία στο κανάλι του όσων ασκούν δημόσια κριτική στο είδος της δημοσιογραφίας που αυτός διακονεί.
  • Δεν τον τιμώ και δε τον σέβομαι, κυρίως γιατί ταυτόχρονα με τους επιλεκτικούς αποκλεισμούς κάποιων από το κανάλι του έχει το θράσος να επικαλείται την πασίγνωστη φράση του Βολταίρου διαφωνώ με ό,τι λες, θα υπερασπιστώ όμως μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»!!! Ναι, ναι, και σ’ αυτή την περίπτωση ασφαλώς και είναι …παιδευτικού χαρακτήρα η εκπομπή του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που, ξεπερνώντας κάθε όριο επιτρεπτής και ανεκτής συμπεριφοράς και σε μια απίστευτη σκηνή τηλεοπτικής απρέπειας, προσβάλλει, ευτελίζει και εξευτελίζει την υπόσταση της γυναίκας, αφήνοντας ανεπίτρεπτα και ακαλαίσθητα σεξουαλικά υπονοούμενα. Και ταυτόχρονα μας γνωστοποιεί ότι ο ίδιος αισθάνεται ακμαίος σεξουαλικά, τουτέστιν νταβραντισμένος!!! Ε, εδώ η εκπομπή του δεν είναι …παιδευτικού χαρακτήρα, γιατί τα επίμαχα αποσπάσματα προβάλλονται συνήθως μετά τα μεσάνυχτα!!!
  • Και τόσα άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.
  • Γι’ αυτό, εν ολίγοις και εν κατακλείδι, δεν τιμώ και δε σέβομαι τον κ. Αθανάσιο Αραμπατζή. Πολλώ δε μάλλον δεν τον υπολήπτομαι!!!

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

"ΑΡΡΩΣΤΑ" ΤΑ Κ.Υ.

Υπάρχουν μόνο τρείς οδηγοί στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας. Χρειάζονται πέντε για να καλυφθούν όλες οι βάρδιες.

Το ασθενοφόρο του Κέντρου δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο τραγικό τροχαίο που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, 300 μόλις μέτρα από το Κ.Υ. στο κέντρο της Ηράκλειας.

Ο γιατρός και η νοσοκόμα που έφτασαν με τα πόδια στον τόπο του δυστυχήματος, επιστράτευσαν για τη μεταφορά των δύο νεαρών θυμάτων, την καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου.

Η 17χρονη μαθήτρια Λυκείου και συνοδηγός στο ΙΧ κατέληξε, ενώ ο 20χρονος οδηγός νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Σερρών.

Τα ασθενοφόρα που κλήθηκαν από Σιδηρόκαστρο και Σέρρες, έφτασαν εκ των πραγμάτων καθυστερημένα.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

ΟΛΑ ΜΑΖΙ!

  • Απανωτές οι δυσκολίες για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Άρη Δρογαλά. Από τη μια η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του (τις προάλλες υπεβλήθη με επιτυχία σε «μπαλονάκι»), που του στέρησε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει το ΕΒΕΣ σε μία σειρά από σημαντικές δράσεις δημοσιότητας και εκδηλώσεις προώθησης των αιτημάτων του Επιμελητηρίου,
  • και από την άλλη η χθεσινή απώλεια της μητέρας του, αποτέλεσαν δυνατά χτυπήματα για τον δραστήριο επικεφαλής του Εμποροβιομηχανικού φορέα του νομού μας.
  • Συλλυπητήρια από τη στήλη, αλλά και θερμές ευχές για υγεία και ταχεία αποκατάσταση της ισορροπίας στην καθημερινότητά του.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Β.Ζ.



Σε υψηλούς τόνους εξέφρασαν οι τευτλοπαραγωγοί των Σερρών τη διαφωνία τους για την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της ΕΒΖ στα τεύτλα. Από αποχωρήσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις χαρακτηρίστηκε η συνάντησή τους με τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Χρυσόστομο Γερούκη (φωτό δεξιά) που επισκέφθηκε τις Σέρρες την περασμένη Πέμπτη.

Οι διαμαρτυρίες των παραγωγών, απέδωσαν τη δέσμευση της Διοίκησης για πρόβλεψη αναπλήρωσης του χαμένου τους εισοδήματος.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

"ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΦΗΣ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ.

  • «Μια εικόνα χίλιες λέξεις» και η στήλη, σας δίνει σήμερα στιγμιότυπα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδης (δεξιά στη φωτό) και ο Υπ. Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβετάν Τσβετάνωφ (αριστερά), υπογράφουν το πρωτόκολλο συνεργασίας τους στον Προμαχώνα.

Με τη δημιουργία του «Κέντρου Επαφής» (δεξιά φωτό) στο Ελληνικό έδαφος, γίνεται ταυτόχρονος έλεγχος από Αστυνομικούς και των δύο χωρών σε διερχόμενους και εμπορεύματα, ενώ μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, το διασυνοριακό έγκλημα έχει να φοβάται περισσότερο.



ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΛΙΝΙΚΗ ΦΥΤΩΝ

  •  Στο νομό μας, έναν από τους παραγωγικότερους και με μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών νομούς της χώρας, εδώ και λίγες μέρες λειτουργούν με πρωτοβουλία και έξοδα της Νομαρχίας Σερρών, ένα εξειδικευμένο εργαστήριο και μια «Κλινική Φυτών», για την υποστήριξη, προστασία και αύξηση της τοπικής παραγωγής.
  • Με τη δημιουργία λοιπόν του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας και την αναβάθμιση του Εδαφολογικού Εργαστηρίου, η Νομαρχία απαντάει στις προκλήσεις της εποχής, όχι μόνο για ασφαλή και πλούσια γεωργική παραγωγή αλλά και προστατευμένο από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων περιβάλλον.

Από αριστερά: Γιάννης Μυλωνόπουλος Γεωπόνος υπεύθ. Κλινικής Φυτών, Χάρης Ανεσιάδης Αντινομάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης, Πρόδρομος Σαράτσης Γεωπόνος Υπεύθ. Εδαφολογικού Εργαστ Νομαρχίας Σερρών.
 
  • Τα δύο Εργαστήρια με υπεύθυνους λειτουργίας τους δύο ειδικούς Γεωπόνους  της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Σερρών, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της.
  
  •  Το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας όπου γίνεται η διάγνωση εχθρών και ασθενειών των φυτών, λειτουργεί στα πρότυπα μιάς Κλινικής Φυτών και είναι εξοπλισμένο με υπερσύχρονα μηχανήματα.
  • Το Εδαφολογικό από την πλευρά του, θα συμπληρώνει την ακριβή διάγνωση του όποιου προβλήματος στο χώμα του κάμπου των Σερρών.

  • Για τα δύο Εργαστήρια, από τα 5 ή 6 συνολικά που υπάρχουν σε Νομαρχίες της χώρας, δαπανήθηκαν από τη Ν.Α. περί τις 70 χιλ , με σκοπό να ωφεληθούν ι πάνω από 26 χιλιάδες γεωργικές εκμεταλλεύσεις του νομού,
  • αλλά και να συντομευθούν οι διαδικασίες, το κόστος και ο χρόνος διάγνωσης των ασθενειών των φυτών και του εδάφους, μια και μέχρι τώρα τα σχετικά δείγματα, στελνόταν σε Εργαστήρια της Αθήνας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ "ΛΕΥΚΟ ΤΑΞΙ".


  • Η στήλη δέχτηκε μία ευγενέστατη επιστολή από τον Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων ν. Σερρών, το περιεχόμενο της οποίας προσυπογράφει και φυσικά αναδημοσιεύει, καλώντας όσους συμπολίτες το επιθυμούν, να βοηθήσουν τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος.
  • «Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών. Ορφέως 12, 2ος ‘όροφος, ΤΚ 62133, τηλ: 23210-55656 εσωτ:30, e-mail: skase@yahoo.gr

Kα Παπαφωτίου

Διαβάζοντας τη στήλη σας, αρκετά συχνά αναφέρεσθε σε θέματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ και γι` αυτό ζητάμε να κάνετε γνωστή την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, για την εξεύρεση πόρων, προκειμένου να αγοραστεί ένα αυτοκίνητο, που ειδικά τροποποιημένο θα κυκλοφορήσει ως ΛΕΥΚΟ ΤΑΞΙ, καλύπτοντας τις ανάγκες μετακίνησης όλων των συμπολιτών που έχουν βαριές κινητικές αναπηρίες.

Συμπαραστάτη στην προσπάθειά μας έχουμε τον Αντινομάρχη Υγείας κ. Αναστ. Μπαλουκτσή και την προκάτοχό του κ. Στ. Σισμάνη.

Παρακαλούμε ενημερώστε τους αναγνώστες σας.

Όσοι θέλουν να γίνουν χορηγοί, μπορούν να τηλεφωνούν στο: 6983 234027 ή στο Γραφείο του αρμόδιου Αντινομάρχη: 23210-83314

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Τενεκετζή Μαίρη»

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.

  • Εξαιρετική η εκδήλωση του Παραρτήματος Σερρών του Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων ΚΕΑΝ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
  • Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της ΔΕΠΚΑ, έδειξε πως οι διοργανωτές πέτυχαν να πιάσουν τον παλμό του ενδιαφέροντος και να προσφέρουν στους Σερραίους μία βραδιά ενημέρωσης και χρήσιμου προβληματισμού πάνω στο θέμα του ποταμού Στρυμόνα.
Από αριστερά: Μανταλένα Καϊλή ΚΕΑΝ Θεσ/νίκης, Μπάμπης Γεωργιάδης ΚΕΑΝ Σερρών, Στέφανος Πανακούλιας ΚΕΑΝ Ιωαννίνων, Χρύσα Μπουφίδου ΚΕΑΝ Σερρών, Κρίτων Αρσένης Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μηλιώνης Πρόεδρος ΚΕΑΝ Ελλάδας, Ευαγγελία Τερζοπούλου Χημικός, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης Επικ.Καθηγ. Οικονομικών, Άντα Τσαϊρα ΚΕΑΝ Σερρών.


  • Με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη και ειδική εισηγήτρια τη Χημικό υπεύθυνη λειτουργία του Σταθμού μέτρησης καθαρότητας του ποταμού στη θέση Μεσαία, Ευαγγελία Τερζοπούλου, πέτυχαν να ενημερώσουν και να προκαλέσουν το διάλογο και την ενεργοποίηση όλων μας πάνω σε θέματα προστασίας του ποταμού και του περιβάλλοντος.
  • Μπράβο, και περιμένουμε την επόμενη κίνησή τους σύντομα!

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

"ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ..."!

  • Την άμεση ψήφιση του νόμου που αφορά τα δημόσια έργα ζήτησαν οι εργολήπτες της χώρας, που ολοκλήρωσαν το ετήσιο Συνέδριό τους στο Elpida Resort των Σερρών, το περασμένο Σάββατο.
  • Το τριήμερο Συνέδριό τους, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και των ιδιαίτερων προβλημάτων της χώρας μας όπου και δραστηριοποιούνται.
  • Η παρουσία δύο Υφυπουργών, του καθ` ύλην αρμόδιου Γιάννη Μαγκριώτη και του Οικονομίας και Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη, των Προέδρων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τραπεζών και Τεχνικών Εταιριών καθώς και των βουλευτών Στ. Κουτμερίδη. Μιχ. Τζελέπη και Θεοφ. Λεονταρίδη, έδωσε πρόσθετη αξία στο γεγονός.
  • Οι εργολήπτες δημοσίων έργων, μέλη της ΠΕΣΕΔΕ, κάνοντας καίριες επισημάνσεις σε θέματα αγκυλώσεων του χώρου, ποιότητας έργων, οικονομικών υπερβάσεων, επάρκειας μελετών αλλά και διαφάνειας, έθεσαν επιτακτικά το αίτημα εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου που αφορά τα δημόσια έργα,
  • Ζητώντας επίμονα από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του νέου νόμου, επί του οποίου κατέθεσαν ήδη τις αναλυτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις τους.
  • Επί των τύπων των ήλων έθεσαν το δάκτυλο οι ομιλητές , από όλους τους νομούς της χώρας, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας για την κατάσταση «στην Ελλάδα των αναξιόπιστων και ημιτελών έργων», με τις μεγάλες καθυστερήσεις, όπου «το κράτος χρωστάει στους εργολήπτες πάνω από 2δις».

  • Ο αρμόδιος Υφυπουργός έκλεισε τις εργασίες του Συνεδρίου στις Σέρρες, διαβεβαιώνοντας για την άμεση ψήφιση του νέου νόμου, και την με κάθε τρόπο τόνωση των κατασκευαστικών έργων με αναπτυξιακή προοπτική.
  • Οι εγγραφές στο συνέδριο έφτασαν τις 250, με τους συμμετέχοντες να έχουν ενθουσιαστεί από την πόλη και τις καλλονές του νομού μας, τις οποίες και επισκέφθηκαν.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

"ΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΕ ΤΟ ..ΡΕΜΑ..."!!!?

  • Στα κακά της τα χάλια είναι η πλωτή προβλήτα στο λιμανάκι του Λιθοτόπου (βλ φωτό κάτω).
  • Τα 6-7 τσιμεντένια κομμάτια της επιπλέουν ασύνδετα σχεδόν, με αποστάσεις επικίνδυνα μεγάλες μεταξύ τους, δίνοντας εικόνα διάλυσης, αφροντισιάς και αδιαφορίας.
  • Ο οικείος Δήμος Ηράκλειας και η Νομαρχία ας μεριμνήσουν ταχύτατα αν θέλουν να λένε πως ενδιαφέρονται για την Κερκίνη «το στολίδι του νομού μας και πόλο έλξης τουριστών».
  • Ποιός τουρίστας θάρθει στο λιμανάκι για να πάρει το καραβάκι της περιήγησης, χωρίς να αναθεματίσει τους υπεύθυνους της «φροντίδας» του χώρου, που σημειωτέον είναι από τους πλέον πολυσύχναστους αλλά και δηλωτικούς της ταυτότητας της Λίμνης μας!!!

  • Ένας ευπρεπισμός της προβλήτας από όπου ξεκινούν οι βαρκάδες των επισκεπτών, όπου στήνουν τα καλάμια τους οι ερασιτέχνες ψαράδες, από όπου ανήμερα των Φώτων ρίχνει ο Μητροπολίτης τον Σταυρό, όπου κατεβαίνουν για βόλτα και επαφή με τη Λίμνη μικροί και μεγάλοι,
  • είναι απαραίτητος κύριε Νομάρχη και Αντιδήμαρχε Τουρισμού.
  • Απαιτείται πρόσθετη επιχειρηματολογία ενόψει της εαρινής τουριστικής περιόδου;
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ???!!!! Μπάαα!!!

  • «Ούτε να τους τη χαρίζανε δεν θα βάζανε οι Σερραίοι βενζίνη από τη Βουλγαρία» μου απάντησε κατηγορηματικά ο Δημήτρης Γουργουλίδης Πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού μας, όταν προχθές τον ρώτησα σχετικά, με αφορμή ρεπορτάζ μου για τα νέα δεδομένα στη διακίνηση των καυσίμων, μετά την εκτίναξη των τιμών!
  • Και δεν ξέρω σε ποιόν βαθμό αυτό που μου δήλωσε είναι μια τόσο ξεκάθαρη πραγματικότητα, αλλά είναι σίγουρο πως για μια σειρά από λόγους, το γέμισμα των ρεζερβουάρ στη γείτονα, δεν μπορεί να αποτελεί υλοποιήσιμη σκέψη στα μυαλά της πλειοψηφίας των συμπολιτών.
  • Ένα το ότι στη Βουλγαρία ενισχύουν τη βενζίνη τους με ουσίες που της ανεβάζουν τα οκτάνια, «ντοπάροντας» έτσι τις μηχανές των αυτοκινήτων (και ξέρετε τι γίνεται μετά από συνεχόμενο ντοπάρισμα. Ό,τι και στους αθλητές. Κατάρρευση) κι άρα τίθεται όχι μόνο θέμα ποιότητας αλλά και ασφάλειας,
  • κι ένα το γεγονός ότι για να γεμίσεις στο κοντινότερο βενζινάδικο της Βουλγαρίας θα πρέπει να κάνεις από την πόλη των Σερρών μέχρι εκεί τουλάχιστον 45 με 50 χιλιόμετρα, άρα κοντά 100 με την επιστροφή,
  • πόσο νάναι το κέρδος τελικά;
  • Οι τιμές της αμόλυβδης στην πόλη κυμαίνονται από 1,33 έως 1,37 το λίτρο, με την αύξηση να υπερβαίνει το 30% και τα ρεζερβουάρ μας να γεμίζουν πια με 70 €, αντί των 40-45 που δίναμε πριν από έναμιση μήνα.
  • «Πουλάμε πιά έως και 1.000 λίτρα λιγότερα την εβδομάδα, ενώ όλο και περισσότεροι οδηγοί έρχονται για βενζίνη με 4 ή 5 και 6 € στο χέρι τους!» μου είπαν πρατηριούχοι των Σερρών, ανησυχώντας για την κατάσταση.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ Η ARTOZYMA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΠΟΙΟΥΣ.

  • Με επιτυχία ολοκλήρωσαν χθες την παρουσία τους στη φετινή 6η Artozyma, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι Σερραίοι συμμετέχοντες.
  • Χιλιάδες επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πέρασαν από τα περίπτερά τους, δοκίμασαν τις Σερραϊκές νοστιμιές, και έκλεισαν συνεργασίες και δουλειές.
  • Τις δύσκολες οικονομικά μέρες που έρχονται, αυτό το τελευταίο είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στις επιχειρήσεις με προϊόντα ζύμης, από αυτές τις εξαιρετικές που έχουμε στις Σέρρες.
  • Γνωρίζοντας τα μυστικά της γευστικής μπουγάτσας και της παραδοσιακής πίτας, οι επαγγελματίες μας μπόρεσαν και έκαναν επικερδείς συμφωνίες και συμφέρουσες συνεργασίες, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις νοστιμιές με Σερραϊκή προέλευση.
  • Πλήθος κόσμου γεύτηκε τα Σερραϊκά προϊόντα και άλλοι τόσοι σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό τα «νοστιμεύτηκαν νοερά», βλέποντάς τα στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ των πανελλήνιας εμβέλειας καναλιών.
  • Η ΕΤ3, με ζωντανή σύνδεση στην πρωινή της εκπομπή, την περασμένη Παρασκευή, παρουσίασε για μία ακόμη φορά τον τρόπο παρασκευής της Σερραϊκής μπουγάτσας, ενώ ο Σπύρος Παπαδόπουλος που ήταν στο στούντιο, έδωσε ραντεβού στην Αθήνα με τους Σερραίους παρασκευαστές των περίφημων φύλλων αέρος, για ένα αφιερωματικό «Στην υγειά μας» στη ΝΕΤ!
  • Μεγάλο κέρδος για την τοπική οικονομία και την προώθηση των Σερραϊκών προϊόντων, η προβολή τους. Και μεγάλη χαρά, να έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να έχουμε ως Σέρρες προϊόντα «σήματα κατατεθέντα», που να μας εκπροσωπούν αδιαμφισβήτητα.
  • Το Επιμελητήριο Σερρών, με την πρωτοβουλία του να οργανώνει κάθε χρόνο το «Φεστιβάλ Σερραϊκών Γεύσεων», δηλαδή δράσεις με στόχο την διεθνή αγορά (βλέπε Guinness), αλλά και να δημιουργεί δομές (βλέπε «Μαγαζάκια Σερραϊκών προϊόντων»), έβαλε γερή πλάτη σ` αυτό που λέμε marketing προώθησης των τοπικών μας προϊόντων.
  • «Καλές δουλειές, με προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασυναγώνιστης γεύσης» είναι οι ευχές της στήλης.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΜΘ.

  • Χθες ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού της.
  • Χθες ξεκίνησε και η ψηφοφορία, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη έως τις 5.00 το απόγευμα στα Γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ στη Θεσσαλονίκη.

  • Η απόφαση παράτασης του διαθέσιμου χρόνου ψηφοφορίας, ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση με σκοπό να μπορέσουν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι, μια και η φύση του επαγγέλματός μας δεν μας επιτρέπει εύκολα να αφήνουμε τον τόπο της δραστηριότητάς μας, ακόμη κι αν πρόκειται για σημαντικά για τον κλάδο μας ζητήματα.
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΩΝ: ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ!

  • Σε λίγες μέρες πρόκειται να παραδοθεί σε χρήση το Κέντρο Εκπαίδευσης και Εξέτασης Οδηγών των Σερρών, που βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Αυτοκινητοδρόμιο.
  • Η πίστα παραδόθηκε στη Νομαρχία πριν από τέσσερις μήνες, τον Οκτώβριο του 2009 και είναι πλέον έτοιμη να χρησιμοποιηθεί από τους υποψήφιους οδηγούς, τους εκπαιδευτές αλλά και τους εξεταστές τους.

  • Η μακρά του ιστορία ξεκινάει ακόμη από την περίοδο της Δημαρχίας Ζήση Μητλιάγκα, οπότε και από το αρμόδιο Υπουργείο τέθηκε θέμα δημιουργίας τέτοιων χώρων σε επτά πόλεις της χώρας, όπου οι οικείοι Δήμοι θα είχαν να παραχωρήσουν έκταση.
  • Τελικά και ενώ την υπόθεση κράτησαν ζωντανή και οι επόμενοι Δήμαρχοι της πόλης, άλλαξε ο σχεδιασμός της πολιτείας. Το έργο έγινε Νομαρχιακού επιπέδου, χρηματοδοτήθηκε από το 3ο ΚΠΣ και είναι πλέον πραγματικότητα σε έξι (κι όχι επτά) πόλεις της χώρας.
  • Πρώτο τελείωσε της Καβάλας (που χρησιμοποιείται ήδη) και λίγες ημέρες μετά αυτό των Σερρών, που κόστισε τελικά 770 χιλ (η αρχική μελέτη προέβλεπε δαπάνη 1,1εκ.).

  • Τα εγκαίνιά του θα γίνουν λίγο πριν το Πάσχα και όπως δήλωσε στη στήλη ο αρμόδιος Αντινομάρχης Αναστάσιος Μπαλουκτσής (φωτό δίπλα), «είναι ένας άκρως ελεγχόμενος και λειτουργικός χώρος, που περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές για την εκμάθηση οδήγησης».
  • Εκεί θα εξετάζονται οι υποψήφιοι οδηγοί σε μέρος των υποχρεωτικών οδηγικών κινήσεων, με τον υποψήφιο να είναι μόνος στο όχημα, χωρίς την παρουσία δασκάλου και εξεταστή δίπλα του.
  • Η υπόλοιπη εξέταση, θα γίνεται σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας μέσα στους δρόμους της πόλης.

  • Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου των Σερρών περιλαμβάνουν επίσης κτιριακές μονάδες για την εξυπηρέτηση των εξεταστικών αναγκών και υποδομές φιλοξενίας του προσωπικού λειτουργίας του.

  • «Θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα στους υποψήφιους οδηγούς, αποσκοπώντας στην αρτιότερη εκπαίδευσή τους» τόνισε ο Διευθυντής Συγκοινωνιών της Νομαρχίας Δημήτρης Μαυρογιάννης.

  • Από την πλευρά των Σχολών Οδήγησης των Σερρών, ο Πρόεδρός τους Δημήτρης Σαμαράς δήλωσε στον «Κ» πως «το έργο είναι μεν χρήσιμο, δεν μπορούμε όμως να πούμε πως καλύπτει το σύνολο των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών της οδήγησης, μιά και απαιτείται εξοπλισμός π.χ. εξομοιωτές κίνησης και εποπτικά μέσα διδασκαλίας οδηγικής συμπεριφοράς σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας, που δεν προβλέπονται για το Κέντρο. Παρόλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε ως χώρο εξάσκησης για τις απαιτήσεις των εξετάσεων διπλώματος οδήγησης».

  • Να σημειωθεί πως στις Σέρρες έχουμε κατά μέσο όρο το μήνα, περί τους 300 υποψήφιους οδηγούς να συμμετέχουν σε εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος σε όλα τα είδη τροχοφόρων.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ!

  • Σπριντάρει η Νομαρχία στον τομέα της Τουριστικής προβολής του νομού. Μόλις τελείωσε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στη Σόφια και η ομάδα Βασίλη ΧρυσανθίδηΧρήστου Σύρπα ετοιμάζεται μέσα στον Μάρτιο για την φουλ παρουσίαση των Σερρών στην ανάλογη της Μόσχας και μετά σ` αυτή της Νίς.

  • Ο πρώτος, συνεχίζοντας την πλούσια και συστηματική δράση των προκατόχων του στη θέση του Αντινομάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, ήδη παρέλαβε από προχθές τα σταντ που παρήγγειλε η Νομαρχία, προκειμένου να τοποθετηθούν σε κάθε ξενοδοχείο και πανσιόν του νομού μας, ώστε οι επισκέπτες και φιλοξενούμενοι, να αποκτούν μέσω των καλαίσθητων εντύπων (που διατίθενται στα Ελληνικά, Αγγλικά αλλά και άλλες τρείς γλώσσες), μία πλήρη εικόνα του νομού μας και των αξιοθέατων.
  • Πρόκειται για όμορφες ασημόχρωμες στήλες των έξι και οκτώ θέσεων ,με τα διακριτικά της Νομαρχίας Σερρών (φωτό δεξιά), ενώ την πρωτοβουλία θα συμπληρώσει η διανομή στα εν λόγω καταλύματα και του τόμου «Πολιτιστικές διαδρομές στο νομό Σερρών» μία πολυσέλιδη και με πολλές φωτογραφίες, εξαιρετική σε όλα της έκδοση της Νομαρχίας και της ΝΕΠΟΣ με Διευθυντή τον Βασίλη Βαφειάδη, που αποτελεί ουσιαστικά ένα «καλεντάρι» των εκδηλώσεων, εθίμων, δρώμενων και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά του νομού μας όλο το χρόνο.

  • Θα αποτελέσει σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των υπευθύνων των ξενοδοχείων του νομού μας, ώστε να μπορούν να πληροφορούν καλύτερα τους επισκέπτες για τις εκδηλώσεις που τυχόν θα πραγματοποιούνται την περίοδο της παραμονής τους στα μέρη μας.

  • Ο Αντινομάρχης (φωτό αριστερά) με πληροφόρησε μάλιστα πως ετοιμάζεται και έντυπο για την αναλυτική παρουσίαση των φυσικών καλλονών του Παγγαίου, με αναφορά στην ιστορικότητα των εκεί Δήμων, το φυσικό περιβάλλον, τη γαστρονομία, τη γραφικότητα των οικισμών, αλλά και στις δυνατότητες φιλοξενίας και τουριστικής περιήγησης στις όμορφες πλαγιές του κατά τον Θουκυδίδη «χρυσοφόρου όρους».

  • Ακόμη με αίτηση που υπεβλήθη από την πλευρά της Νομαρχίας προς τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, οι Σέρρες φαίνεται πως θα συμπεριληφθούν και στο εκδρομικό πρόγραμμα του ερχόμενου Φθινοπώρου για τους ασφαλισμένους της Αττικής, γεγονός που θα τονώσει περεταίρω την επισκεψιμότητα της περιοχής μας.
  • Σημειωτέον πως με έγγραφό της ο Οργανισμός ζητάει από τη Νομαρχία να συμβάλλει ώστε να αυξηθούν τα συμβεβλημένα με τον ΟΕΕ καταλύματα του νομού μας, τα οποία πέρυσι ήταν μόλις τέσσερα, (με διαθέσιμες 216 κλίνες) στα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού διανυκτέρευσαν 1.678 κοινωνικοί τουρίστες!
  • Γιατί να μην τους πολλαπλασιάσουμε φέτος;

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης