Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ- 8η ΧΡΟΝΙΑ!


  • Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, οι συμμετέχοντες στα «Μαθήματα Κλασικής Παιδείας», που για 8η χρονιά πραγματοποιούνται φέτος.
  • Ο εμπνευστής και συντονιστής αυτών των μαθημάτων ο πρώην Δήμαρχος και φιλόλογος Ζήσης Μητλιάγκας, κατάφερε να δημιουργήσει ένα θεσμό στην πόλη και να βρει συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες, πολλούς εκ των αξιότερων θεωρητικών επιστημόνων και εκπαιδευτικών της πόλης μας.

  • Το αποτέλεσμα; Τα οκτώ αυτά χρόνια, το ακροατήριο των μαθημάτων να μεγαλώνει, οι εισηγήσεις να διευρύνονται θεματολογικά, και το ενδιαφέρον αλλά και οι γνώσεις των «μαθητών» να εμπλουτίζονται συνεχώς.

  • Πολύ όμορφη η ατμόσφαιρα στο πρώτο μάθημα της νέας χρονιάς, στην αίθουσα του Μαξίμιου. Στο βήμα οι φιλόλογοι  Ζήσης Μητλιάγκας, Αλεξάνδρα Μπαίρα και Γιώργος Δεληγιώργης, πριν την κοπή της βασιλόπιτας, συντόνισαν συζήτηση για όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν το τελευταίο 3μηνο του 2010, δηλαδή τη ρητορική και τη Δημοκρατία (Ισοκράτης), το τραγικό στη Ζωή και στην Τέχνη (Σοφοκλής) και την πολιτική λειτουργία της κοινωνίας ( Αριστοτέλης).
  • Τέσσερα ήταν τα «φλουριά» και ισάριθμες οι τυχερές (όλες κυρίες ήταν), που πήραν ως δώρο την δίτομη Ιλιάδα του Ομήρου, σε μετάφραση Μαρωνίτη (χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, που στηρίζει εδώ και χρόνια τον θεσμό).
  • Θερμές ευχές από τη στήλη, για υγεία και μακροημέρευση στους συμμετέχοντες και φυσικά στα Μαθήματα.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: