Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΡΟΙΩΝ!


  • Ο Δήμος Σιντικής, απέκτησε τους πρώτους δεκαπέντε (15) πτυχιούχους εθελοντές διασώστες του, απόφοιτους Σχολής που ίδρυσαν άτυπα οι κάτοικοι των Ποροίων πριν από δύο χρόνια. 
  • Μάλιστα οι  επίλεκτοι της Ομάδας λίγο πριν πάρουν τα διπλώματά τους από τους εκπαιδευτές τους, έδειξαν τις γνώσεις τους συμμετέχοντας επιτυχώς σε απαιτητική άσκηση ετοιμότητας.
 
  • Όταν πρόκειται για την ανθρώπινη ζωή, οι χειρισμοί επιβάλλεται να είναι οι ενδεδειγμένοι και η προσφερόμενη βοήθεια άμεση.
  • Αυτό το γνωρίζουν καλά οι νέοι άρτια εκπαιδευμένοι διασώστες των Ποροίων, που παρακολούθησαν 250 ώρες μαθημάτων από γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους ειδικούς, προκειμένου να προσφέρουν με τη σειρά τους σωστές υπηρεσίες στους συνανθρώπους τους.
  • Με αφορμή την ολοκλήρωση της πολύμηνης εκπαίδευσής τους διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στην έδρα τους τα Πορόια Σερρών, ειδική τελετή στην οποία μαζί με τους εκπαιδευτές τους πραγματοποίησαν άσκηση «διάσωσης τραυματία τροχαίου» παρουσία κατοίκων της περιοχής αλλά και εκπροσώπων των Αρχών του νομού.
  • Συντονιστής της άσκησης και ψυχή της όλης προσπάθειας, ο γιατρός (ορθοπεδικός) κ. Γρηγόρης Μωυσίδης ( αριστερά στη φωτό πάνω ) που παρείχε και τη βασική εκπαίδευση στους εθελοντές. Μαζί του, πολλά μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης (όπου ανήκει και ο ίδιος), καθώς και στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που επίσης βοήθησαν στην εκπαίδευση των εθελοντών των Ποροίων.
  • «Θα μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες όπου παραστεί ανάγκη. Το ότι ζούμε σε μεθοριακή περιοχή, απομακρυσμένοι από το κέντρο, δημιουργεί ανάγκες και απαιτήσεις. Τώρα, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε σε εύκολα και δύσκολα περιστατικά και να σώσουμε ζωές» λέει στη στήλη ο Πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών ΕΠΟΜΕΑ του Δήμου Σιντικής, Δημήτρης Δελβεδέρης.
«Είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαστε εθελοντές, όταν η καλλιέργεια του εθελοντισμού στην εποχή μας είναι δυστυχώς ακόμη ζητούμενο» σημειώνει η Γεν. Γραμματέας της Ομάδας και δραστήριο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ποροίων, Βάσω Νεδέλκου.
  • Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή επίδοσης των διπλωμάτων των πρώτων 15 εθελοντών διασωστών, που νωρίτερα καταχειροκροτήθηκαν από τους εντυπωσιασμένους θεατές της θεαματικής άσκησης, που πραγματοποίησαν ως αποδεικτικό των ειδικών γνώσεων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της μακράς εκπαίδευσής τους.
  • Τα διπλώματα επέδωσαν ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης, η περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Κωνσταντινίδου και ο Δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας.
  • Η Ομάδα των Διασωστών Σιντικής, σύντομα πρόκειται να μεγαλώσει αφού για το νέο κύκλο μαθημάτων δήλωσαν συμμετοχή δεκάδες άλλοι υποψήφιοι, ενώ οι πρώτοι αποφοιτήσαντες θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους με πρακτική άσκηση 150 επιπλέον ωρών, στα Κ.Υ. του Δήμου Σιντικής.
  • Φιλοδοξία της Ομάδας, είναι να δημιουργηθεί στην περιοχή Κέντρο Εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΟΙΑ. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ! ΜΙΑ ΝΤΟΠΙΑ... (ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕ!)

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα τον κύριο ανώνυμο να πει αυτά που λέει επώνυμα και να μας αποδείξει τους ισχυρισμούς του με επιχειρήματα. Κατόπιν αυτού, το συμβούλιο της ομάδας θα μπορέσει να κινηθεί νομικά προς αποκατάσταση του ονόματος της ομάδας.

Τσεκμέζογλου Μαρία
Εθελόντρια ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής
Μόνιμη κάτοικος Άνω Ποροϊων πλέον της διετίας με υπηκοότητα ελληνική από γέννηση