Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΑ: Ηλικιωμένοι κάνουν 15 χλμ, για μια συνταγή!


Για το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αγροτικών γιατρών που παρατηρείται στη περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Ηράκλειας, διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι οκτώ χωριών του Δήμου.

 Κρατώντας πλακάτ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κ.Υ. για να επισημάνουν το πρόβλημα, που αφορά σχεδόν 10 χιλιάδες κατοίκους, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους και με σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Θέλουμε γιατρό» ήταν το σύνθημα που φώναξαν έχοντας τη συμπαράσταση των Προέδρων των τοπικών τους Συμβουλίων αλλά και του Δήμου Ηράκλειας. Παρόντες, κάτοικοι του Ποντισμένου, της Κοίμησης, των Χρυσοχωράφων, της Αμμουδιάς, του Λιμνοχωρίου, του Βαλτερού, του Γεφυρουδίου και του Δασοχωρίου.
« Έχουμε Αγροτικά Ιατρεία στα χωριά μας, αλλά δεν έχουμε γιατρούς. Εμείς στην Κοίμηση για παράδειγμα, έχουμε να δούμε γιατρό δύο χρόνια» είπε χαρακτηριστικά στον «Π» ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού, αγανακτισμένος από την ταλαιπωρία που υφίσταται κάθε φορά που πρέπει να αγοράσει τα φάρμακά του.

«Πρόκειται για ανθρώπους με αδυναμία μετακίνησης. Μένουν σε χωριά μόνοι τους και συνήθως δεν οδηγούν.  Όταν αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει για μια συνταγή να κάνουν μέχρι και 15 χιλιόμετρα για να έρθουν στο Κ.Υ. Ηράκλειας, όλοι καταλαβαίνουμε πως υπάρχει ζήτημα» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πασχάλης Τόσιος, που συνοδευόμενος από τους Προέδρους και τους κατοίκους, επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Δ/ντη του Κ.Υ. Ηράκλειας Αθανάσιο Μπίτσιο.
«Θα βγάλω πρόγραμμα να εξυπηρετούνται και τα χωριά από τους υπάρχοντες γιατρούς του Κ.Υ. που είναι λίγοι. Από τις 13 θέσεις γιατρών που προβλέπονται για την περιοχή, είναι καλυμμένες μόνο οι 3. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για την αγροτική θητεία. Διαφορετικά οι θέσεις δεν θα καλύπτονται εύκολα» τόνισε ο κ. Μπίτσιος.
Πάντως είναι αξιοσημείωτο πως από τα οκτώ Κ.Υ. του νομού Σερρών, τόσο σοβαρό πρόβλημα στην παροχή Α/θμιας περίθαλψης στα χωριά, παρουσιάζεται μόνο σ` αυτό της Ηράκλειας, παρότι ελλείψεις προσωπικού διαπιστώνονται σε όλα.
Η Δημοτική Αρχή Ηράκλειας έχει αναδείξει το πρόβλημα από το καλοκαίρι ακόμη, αναμένοντας μία λύση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών και το Υπουργείο Υγείας όπου απευθύνθηκε.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης που ρωτήθηκε σχετικά την περασμένη Κυριακή, δήλωσε γνώστης της κατάστασης,  και αναγνωρίζοντας το δίκιο του αιτήματος των κατοίκων, υποσχέθηκε άμεση παρέμβαση για επίλυση του προβλήματος.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: