Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" - ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗΝ στις Σέρρες..

Παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σωκράτη Αλεξιάδη και με βροχή που κατά διαστήματα ήταν ισχυρή, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.
Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, που για πρώτη φορά ήταν απλησίαστη από τον κόσμο.
Το κοινό κρατήθηκε με κιγκλιδώματα,  τουλάχιστον 70 μέτρα μακρυά από την εξέδρα, που φέτος φιλοξενουσε πολύ λιγότερους επίσημους!
Μετά το τέλος της παρέλασης και  την αποχώρηση των επισήμων και πάντα υπο βροχήν, μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν παρέλαση διαμαρτυρίας από την Πλατεία Ελευθερίας έως και το Διοικητήριο, χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.
 Στιγμιότυπα Παρέλασης
 Πολιτιστικοί Σύλλογοι







Δημοτικά Σχολεία Σερρών




Γυμνάσια







Λύκεια Σερρών







 Στρατός 




 και Διαδηλωτές (υπό το βλέμμα της Αστυνομίας). 


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΡΟΥΠΕΛ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Εκτη και τελευταία ημέρα (Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012) της επίσκεψής του στην περιοχή της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων στο Ρούπελ και ξεναγήθηκε στα Οχυρά.









Το πρωί της Πέμπτης ο Πατριάρχης, περπάτησε στις όχθες του ποταμού Στρυμώνα στο ύψος της Βυρώνειας, όπου συναντήθηκε με μαθητές Σχολείων της περιοχής, γεύτηκε τοπικά Ποντιακά εδέσματα, και ενημερώθηκε για την εκτροφή της ντόπιας ράτσας βουβαλιών στην Κερκίνη.










Ακοίμητοι φρουροί του Πατριάρχη, τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών των Πορροίων, που δεν τον άφησαν στιγμή από τα μάτια τους, όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Σιντική.  


Στον αποχαιρετισμό, οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που καλύπταμε το ρεπορτάζ του 6ήμερου, βγάλαμε την δική μας αναμνηστική φωτογραφία μαζί του.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης