Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΡΟΥΠΕΛ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΜΥΝΑΣ.


Το Ρούπελ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Άμυνας.
Ο κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο πεσόντων στη γραμμή άμυνας της ΕλληνοΒουλγαρικής μεθορίου και ενημερώθηκε τόσο για τις λεπτομέρειες κατασκευής των άπαρτων Οχυρών όσο και για τις ιστορικές λεπτομέρειες των μαχών που δόθηκαν εκεί κατά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.
"Κλίνω ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες της χώρας που την υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους απέναντι στον εισβολέα. Τιμή στη μνήμη και τη θυσία τους" δήλωσε.
Ο Υφυπουργός, ξεναγήθηκε στις στοές του Ρούπελ συνοδευόμενος από τον Δ/κτή της 10ης Ταξιαρχίας των Σερρών Αθ. Χούπη, επισκέφθηκε το Μουσείο,
ενώ αναφερόμενος σε θέματα δημιουργίας Στρατοπέδων φιλοξενίας λαθρομεταναστών, διευκρίνησε πως "δεν υπάρχει για την ώρα σχεδιασμός που να αφορά το νομό Σερρών".

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΝΑΙ - ΑΓΟΡΕΣ ΟΧΙ.


Τα ανακαινισμένα και τα μεσαίου εμβαδού διαμερίσματα της πόλης, φαίνεται πως σώζουν στην κυριολεξία το επάγγελμα του κτηματομεσίτη στις Σέρρες, αφού αυτά κρατούν την αγορά σε κάποια κινητικότητα, ειδικά από την ώρα που οι ιδιοκτήτες έριξαν τις τιμές.
Με την οικοδομική δραστηριότητα να έχει σταματήσει εντελώς στο νομό τα τρία τελευταία χρόνια, οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων και καταστημάτων είναι σχεδόν το αποκλειστικό αντικείμενο των μεσιτών των Σερρών, αφού πωλήσεις δεν γίνονται.
Παρότι όπως σημειώνουν οι εργολάβοι οι τιμές στα καινούρια διαμερίσματα έχουν πέσει μέχρι και 40%, οι αγορές ακινήτων θεωρούνται ασύμφορες από τους επενδυτές λόγω των φόρων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
Στις Σέρρες, σημαντική συνεισφορά στη ρύθμιση προσφοράς και ζήτησης διαμερισμάτων, παίζει και ο αριθμός των φοιτητών της πόλης οι οποίοι ξεπερνούν τις 12.000.
Το βέβαιο πάντως είναι πως η κρίση στην αγορά ακινήτων έχει επηρεάσει αρνητικά και όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τις κατασκευές.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

ΔΕΥΑΣ: ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 10% ΤΟ ΝΕΡΟ!


Ανάσα στα πορτοφόλια των Σερραίων δίνει η απόφαση της ΔΕΥΑΣ όχι μόνο να επεκτείνει το Κοινωνικό Τιμολόγιο, αλλά και να μειώσει κατά 10% την τιμή του νερού από τη νέα χρονιά.
"Τα χρήματα εξοικονομήθηκαν από την περιστολή του λειτουργικού κόστους και επιστρέφουν στους δημότες μέσω εκπτώσεων και έργων" δηλώνει η Δημοτική Αρχή δια του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη (δεξιά) και του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Θεόδωρου Αραμπατζή.
Το μέτρο της μείωσης της τιμής του νερού συνοδεύεται και από επέκταση του Κοινωνικού Τιμολογίου και σε άλλες κατηγορίες καταναλωτών.
Με την προσθήκη στους δικαιούχους και των αναπήρων αλλά και των μακροχρόνια άνεργων, οι ωφελούμενοι δημότες θα φτάσουν τους 5000, αναδεικνύοντας έτσι τη ΔΕΥΑ Σερρών σε μία από τις πρωτοπόρες σε μέτρα ανακούφισης των πολιτών, Δημοτικές Επιχειρήσεις της χώρας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ!

 Συντονισμένη απόλυτα η Δημοτική Αστυνομία των Σερρών με τις απαιτήσεις της Κρίσης!
Τα μηχανάκια, αντικαταστάθηκαν με ποδήλατα και οι περιπολίες εντός πόλης γίνονται πλέον με δίκυκλα με πετάλι και χωρίς ανάγκες καυσίμου.
Οικολογικές περιπολίες χωρίς καυσαέριο για την επιβολή της κυκλοφοριακής τάξης.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι κλήσεις παραμένουν ανθυγιεινές για το πορτοφόλι μας! :-)
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ.

Επιμένουμε στην προβολή του μεγάλου ανασκαφικού έργου στη Αμφίπολη. 
Η γνωστοποίηση των αναγκών για τη συνέχιση της ανασκαφής από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, μπορεί να βοηθήσει τις προσπάθειες της Πολιτείας για εξεύρεση χρημάτων κι από άλλες πηγές.
Ιδιώτες, ομογενείς, έλληνες με ψυχή και αγάπη στην πατρίδα, δηλώνουν παρόντες. Ετσι πρέπει.


(19/11/2012- Εκπομή ΝΕΤ με Λίνα Κλείτου & Φάνη Παπαθανασίου)
--με Κατερίνα Περιστέρη (Προισταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και Γιώργο Βογιατζή (Δήμαρχο Αμφίπολης)---


Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

SOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΣΙΔ/ΣΤΡΟΥ- 700 ευρώ έμειναν για θέρμανση!


Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Διοίκηση του Κέντρου Περίθαλψης Πάιδων Σιδηροκαστρου, που φέτος καλέιται να λειτουργήσει με το 30% μόλις του περσινού του προυπολογισμού.

54 άτομα, μή αυτοεξυπηρετούμενα, με βαρύτατες αναπηρίες που απαιτούν 24ωρη φροντίδα φιλοοξενεί το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, τουοποίου η Δ/κση αναρωτιέται ΠΩΣ θα το θερμάνει ενόψει του χειμώνα.
Η μείωση της χρηματοδότησης κατά 70%(!) αλλά και οι καθυστερήσεις καταβολής των οφειλόμενων στο Κέντρο από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του.
Με π΄ροσθετο εμπόδιο την απουσία Διοικητικού Συμβουλίου λόγω καθυστέρησης ορισμού των μελών του από το αρμόδιο Υπουργείο, το Ίδρυμα αδυνατεί αν λάβει αποφάσεις ακόμη και αποδοχής Δωρεών!
Υπολογίζεται πως οι οφειλές των Ταμείων σε ΚΕΠΕΠ και ΚΑΑΜΕΑ (που πλέον έχουν συγχωνευθεί διοικητικά), ξεπερνούν τις 500χιλιάδες Ευρώ, τη στιγμή που στον κωδικό θέρμανσής τους, υπάρχουν μόλις 700 ευρώ (!!) για το πετρελαιο ΟΛΗΣ της χρονιάς και οι διαγωνισμοί αγοράς του αποβαίνουν άκαρποι, λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ- 50 χιλ Ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ.


Με 50 χιλιάδες ευρώ από το ΥΜΑΘ θα συνεχιστούν οι ανασκαφές στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, όπου εκτιμάται πως είναι θαμμένα σπουδαία ταφικά μηνμεία της Μακεδονικής περιόδου.
Την ανακοίνωση έκανε χθες ο ίδιος ο Υπουργός  Θεόδωρος Καράογλου που επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο χώρο από την υπέυθυνη της ανασκαφής Αρχαιολόγο και προισταμένη της ΚΗ Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη.
Οι ανασκαφές έιχαν σταματήσει τον περασμένη Σεπτέμβριο, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Τα ευρήματα στο λόφο Καστά αφορούν μέχρι στιγμής σε αποκάλυψη μαρμάρινου ταφικού περιβόλου ύψους τριών μέτρων και περιμέτρου 500μ, εντός του οποίου η αρχαιολόγος εκτιμά πως υπάρχει ταφικό σύμπλεγμα Μακεδονικών Τάφων σπυοδαίων ιστορικών προσώπων της περιόδου μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο κ. Καράογλου δήλωσε πως παράλληλες ενέργειες χρηματοδότησης γίνονται και από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και από ιδιώτες επιχειρηματίες της χώρας.

Η ανακοίνωση χρηματοδότησης χαιρετίστηκε θερμά από όλους τους τοπικούς παράγοντες που συνόδεψαν τον Υπουργό στον ανασκαφικό χώρο.
Νωρίτερα ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης όπου ξεναγήθηκε από την κ. Περιστέρη.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Ο Υ.ΜΑ.Θ. ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ


Το Σπήλαιο της Αλιστράτης επισκέφθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, δηλώνοντας αρωγός στα καινοτόμα σχέδια της Δημοτικής Επιχείρησης του Σπηλαίου.
Ο Υπουργός που επισκεπτόταν για πρώτη φορά το Σπήλαιο, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να θαυμάσει από κοντά ένα από τα σπουδαιότερα φυσικά μνημεία της χωρας μας και της Ευρώπης.
Ο κ. Καράογλου ενημερώθηκε για τις διεθνείς διακρίσεις του Σπηλαίου και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Επιχείρησης, που είναι μάλιστα και από τις λίγες κερδοφόρες της χώρας.
Επισκέφθηκε επίσης με το τρενάκι του Σπηλαίου και το Φαράγγι του Αγγίτη και εξέφρασε όχι μόνο το θερμό ενδιαφέρον του αλλά και την απόφασή του το Υπουργείο να συμπαρασταθεί έμπρακτα στα καινοτόμα σχέδια της Επιχείρησης.
Το Σπήλαιο της Αλιστράτης αποτελεί σημαντικότατο τουριστικό αξιοθέατο του νομού Σερρών, με χιλιάδες κάθε χρόνο επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και χώρο επιστημονικής έρευνας, διεθνούς ενδιαφέροντος.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

SERREALISTAS: 14η ΔΡΑΣΗ-ΕΞΩ, ΠΑΡΕΑ, ΓΕΙΤΟΝΙΑ!


Με στόχο την δυναμική άμυνα απέναντι στην απομόνωση, την κατάθλιψη και την ιδιώτευση, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου οι Serrealistas προχώρησαν στη 14η δράση τους.
Με σύνθημα: "Βγαίνουμε στη γειτονιά για να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τα πούμε με τους γείτονές μας.
 Κάνουμε τα πάρκα σημεία συνάντησής μας, για διασκέδαση, γνωριμία, κουβέντα και ρεφενέ φαγητό απ` το σπίτι! ", κάλεσαν τους κατοίκους της οδού Αρκαδιουπόλεως της πόλης να βγουν από το σπίτι, να γίνουν παρέα και να περάσουν με τους γείτονές τους ένα όμορφο μεσημέρι με κουβέντα, συντροφιά και φαγητό από το σπίτι.
Οι εθελοντές έκαναν την πρόσκληση με αφίσες που θυροκόλλησαν την προπαραμονή στις εισόδους των πολυκατοικιών και το ραντεβού προσδιορίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής στην Παιδική Χαρά του δρόμου που βρίσκεται στην περιοχή της Παναγίτσας, πίσω από το ΚΤΕΛ Σιδηροκάστρου. 
Στην αρχή διστακτικά και στη συνέχεια θερμότερα, οι κάτοικοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των Serrealistas, που με τη δράση τους αυτή επέστρεψαν με χαρά σε έναν χώρο που είχαν επέμβει με επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι, βάφοντας καλλωπίζοντας και καθαρίζοντάς τον.
Ο καθένας με το φαγητό που θα έτρωγε στο σπίτι του, με τα παιδιά ή τα εγγόνια του, με την καλή του διάθεση και το κέφι του, έκανε την Παιδική Χαρά, χαρά της γειτονιάς, απολαμβάνοντας την παρέα του άλλου!

Η Δράση αυτή των Serrealistas στοχεύει στην ενθάρρυνση των πολιτών να ξανακατακτήσουν τις γειτονιές τους, να τις κάνουν «αυλές» για καθημερινή συνάντηση, παιχνίδι, διάλογο και κοινωνικές επαφές, ως άμυνα στα αποτελέσματα της κρίσης, αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής με την υποκατάσταση των διαπροσωπικών σχέσεων από την ηλεκτρονική επικοινωνία.

Οι Serrealistas θα δώσουν συνέχεια στη δράση τους, επιλέγοντας πάρκα και γειτονιές σε όλη την πόλη με σκοπό να γίνει πράξη το σύνθημά τους: «Αγαπάμε και χαιρόμαστε την πόλη μας.  ΜΑΖΙ, ΕΞΩ στη γειτονιά, ΠΑΡΕΑ».

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΣΚΡΑΜΠΛ-ίστες. Το πρώτο Τουρνουά στο ΚΕΘΙΣ



Τα Σκράμπλ απλώθηκαν στην κλειστή Αρένα του ΚΕΘΙΣ (Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών) και οι δεκάδες φίλοι του ομαδικού παιχνιδιού γνώσεων και ικανότητας στη γλώσσα και την ορθογραφία, ξεκίνησαν τις παρτίδες τους.
Ήταν μία πρωτοβουλία του ΚΕΘΙΣ ενταγμένη στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών του, σε συνεργασία με την Ομάδα Σκράμπλ των Σερρών και τον Όμιλο Σκράμπλ Θεσσαλονίκης, με τη διοργάνωση να αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη γνωριμία ακόμη περισσότερων Σερραίων με το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι.

Οι οργανωμένες και φιλόξενες εγκαταστάσεις του Κέντρου έξω από το Νέο Σκοπό, γέμισαν από μικρούς και μεγάλους παίκτες που δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο Σκράμπλ, έκαναν γνωριμίες, γεύτηκαν τα κεράσματα που έφεραν μαζί τους κι όσοι από αυτούς ήθελαν, έκαναν και ιππασία με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριας του ΚΕΘΙΣ.

Ιδιαίτεροι ήταν οι φιλικοί αγώνες που δόθηκαν μεταξύ των μελών των δύο Ομάδων Σερρών και Θεσσαλονίκης, ενώ καταχειροκροτήθηκαν και τα νεαρά μέλη της Ομάδας των Σερρών που αγωνίστηκαν με μεγάλη επιτυχία στη σύνθεση λέξεων με αναγραμματισμό, και κέρδισαν δώρα προσφορές του ΚΕΘΙΣ και του Ομίλου Σκράμπλ Θεσσαλονίκης.

Το Τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ήταν μία ιδέα της προέδρου του ΚΕΘΙΣ Μαρίας Λίγκα που είναι και στέλεχος της Ομάδας Σκράμπλ των Σερρών.

Η συνάντηση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, τόσο από άποψη συμμετοχών όσο και από πλευράς διοργάνωσης, αφήνοντας στους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις, ενισχύοντας από τη μια τη διάθεσή τους για εθελοντική προσφορά (στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του ΚΕΘΙΣ) και από την άλλη, την αγάπη τους για το Σκράμπλ.

---------------------------------------------------
Η Ομάδα Σκράμπλ των Σερρών που πρόκειται σύντομα να μετεξελιχθεί σε Όμιλο, αποτελείται από Σερραίους όλων των ηλικιών.
Τα μέλη της, συναντιούνται ανελλιπώς κάθε Τετάρτη στις 7.00μμ σε αίθουσα που τους παραχωρεί δωρεάν το «Ελπίδα Resort» και επιλέγουν αντίπαλο στη "μάχη των γραμμάτων"!

 Περνούν όμορφα, μαθαίνοντας και κουράζοντας το μυαλό τους, συζητούν, διοργανώνουν αγώνες, κάνουν εκδρομές και είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό θα φέρουν διακρίσεις και μετάλλια από πανελλήνιες διοργανώσεις!
 Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους τους φίλους του Σκράμπλ, κάθε ηλικίας. Οι παλιοί είναι πρόθυμοι να μάθουν στους νεώτερους και όλοι διαθέσιμοι να διδαχτούν από τους καλύτερους.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

ΕΝΑΣ ΛΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Με πλήθος δράσεων, σ`έναν λειτουργικό και σύγχρονο χώρο με ειδικές κατασκευές, ξεκίνησε τη  λειτουργία του το Παιδικό Τμήμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης των Σερρών.


Οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης των Σερρών έχουν πάρει τη θέση τους στο "Λόφο Ανάγνωσης" και σε λίγο θα αποτυπώσουν το παραμύθι σε χαρτί, κουβεντιάζοντας και αναπαριστώντας την ιστορία.
Είναι μια από τις δραστηριότητες που έβαλε στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης η Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη, δημιουργώντας το Παιδικό της Τμήμα.

Στο πρόγραμμα, υπάρχουν δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά και άλλες που έιναι ανοιχτές σε όλους.

Οι εθελοντές είναι βασικός συντελεστής της επιτυχίας του ετήσιου σχεδιασμού της.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη των Σερρών, είναι από τις πλέον δραστήριες αλλά και πλουσιότερες της χώρας σε τίτλους βιβλίων, με τη δανειστική της κίνηση να αυξάνεται καθημερινά.


Το νεοσύστατο Παιδικό της Τμήμα, ις δραστηριότητές του σε έναν ολόκληρο όροφο που διαμορφώθηκε χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", ενώ τους χιλιάδες τίτλους που διαθέτει, εμπλουτίζουν καθημερινά δωρεές εκδοτικών οίκων και ιδιωτών , που συμπαραστέκονται έτσι στο πολεπίπεδο έργο της.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης