Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΕ. ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ & ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.


Μιά όμορφη εκδήλωση γεμάτη μαθητική ενέργεια, εκπαιδευτική δράση  και νόστιμα τοπικά κεράσματα ήταν η τελετή Αδελφοποίησης των Γυνασίων του ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ Σερρών με αυτό της ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ Αττικής. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 24/4/2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του "Ορφέα" Νέου Σκοπού με την υποδοχή των μαθητών και των συνοδών καθηγητών του Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, παρουσία του Δημάρχου Εμμ. Παπά κ. Δημ. Νότα, εκπροσώπου της τοπικής εκκλησίας και τοπικών παραγόντων.



Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ν. Σκοπού κ. Μπάμπης Σαρηβασιλείου που είχε και την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης καθώς και ο Σύλλογος διδασκόντων, προσέφεραν ενθύμια και δώρα στον Δ/ντή κ. Νίκο Δεμερτζή και τις καθηγήτριες του φιλοξενούμενου Γυμνασίου, ενώ μαθητές και των δύο Σχολείων παρουσίασαν εργασίες τους με σκοπό την αλληλογνωριμία των τόπων τους.


Το πρόγραμμα που έφερε κοντά τα δύο Σχολεία είχε ως θέμα την προσφυγική καταγωγή των κατοίκων των δύο περιοχών και την κοινή παράδοση.

Μαθητές του Γυμνασίου Ν. Σκοπού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ντυμένοι με στολές της Ανατολικής Θράκης, ενώ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς ετοίμασαν ποικιλία τοπικών φαγητών και εδεσμάτων για μαθητές και φιλοξενούμενους. 

Τα δύο Σχολεία μετά την τελετή, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΙΣ (Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας) δίπλα στον Νέο Σκοπό. 

Εκεί ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη εθελόντρια Φυσικοθεραπεύτρια  κ. Μαρία Λίγκα, η οποία τους μίλησε για τη λειτουργία, τους σκοπούς και την προσφορά του Κέντρου, εξαίροντας τη σημασία του εθελοντισμού. 


Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: