Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΕΡΤ -2 ΧΡΟΝΙΑ "ΜΑΥΡΟ"-: Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Χαρά και συγκίνηση για την υπερψήφιση του ν/σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Αυτά τα δύο χρόνια του "μαύρου" που ο καθένας έχει πει και γράψει το μακρύ του και το κοντό του για το θέμα, η συζήτηση για μένα έχει εξαντληθεί. 
Δεν αφιερώνω πλέον χρόνο να εξηγήσω, να διαφωνήσω, να επιχειρηματολογήσω και να αναλωθώ. Για κανέναν.

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και όσοι δεν την δέχονται να σκεφτούν σοβαρά το πρόβλημά τους: 
Η προηγούμενη κυβέρνηση καταπάτησε Σύνταγμα και νόμους κλείνοντας την ΕΡΤ. 
Δεν στάθηκε ικανή, ούτε καν να την καταργήσει νόμιμα. ή μάλλον το έκανε σκόπιμα, εξυπηρετώντας τη διαπλοκή στην οποία ήταν βουτηγμένη. Αποφαίνονται ήδη τα Δικαστήρια εναντίον της.

Η Ιστορία θα καταγράψει πως σήμερα το βράδυ στη Βουλή, ΚΑΤΑ της αποκατάστασης της νομιμότητας ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, η ΧΑ και το ΠΑΣΟΚ 
και ΠΑΡΩΝ (δλδ καλυμένο "Οχι") το ΚΚΕ.

Υγιής και χειραφετημένη ‪#‎ΕΡΤ‬
Θα την έχουμε 

Α.Π.

----------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:
Απόσπασμα από την φοβερή ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, μετά την ψήφιση του ν/σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ:

"Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα παραγράψουμε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα παραγράψουμε την παρέμβαση της DIGEA για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Θυμίζω ότι παρενέβη στον τηλεοπτικό σταθμό 902, που ακόμη τότε ήταν ιδιοκτησίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Η DIGEA παρενέβη και διέκοψε την εκπομπή. 
Και αυτό το έκανε με σύγκρουση συμφερόντων, διότι προσδοκούσε να παραλάβει -και όχι να αναλάβει ούτε να κερδίσει από τον «φωτογραφικό» διαγωνισμό για τις συχνότητες- σε εξευτελιστικό τίμημα, την αποκλειστική παροχή ψηφιακού φάσματος σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Και πράγματι, το έλαβε. Και πράγματι, με τίμημα 18.300.000 ευρώ, έξι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας, πήραν για δεκαπέντε χρόνια την αποκλειστική παροχή του ψηφιακού σήματος, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Αυτό, με μία απλή πράξη αριθμητικής, την οποία είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σημαίνει 18.300.000, δια δεκαπέντε έτη, δια δώδεκα μήνες, δια έξι τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, από αυτούς με τους οποίους διεπλάκη οργιωδώς η προηγούμενη διακυβέρνηση.

Αυτό, κυρίες και κύριοι, σημαίνει κάτι λιγότερο από 17.000 ευρώ το μήνα μίσθωμα για την αποκλειστική παροχή, για την αποκλειστική διάθεση αυτού του πολύτιμου, ανεκτίμητου δημόσιου αγαθού".

-------------------------------------------

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ομιλία της Προέδρου της Βουλής ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: