Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΣΩΣΤΗ Η ΠΡΟ ΕΤΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΒΩΤΙΟΣΧΗΜΟΥ.



Η για πρώτη φορά επίσημη παραδοχή από την ανασκαφική ομαδα, πως ο κιβωτιόσχημος τάφος στον Καστά έχει ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ " χώρισμα για δύο θέσεις, μίας νεκρικής κλίνης και μιας τεφροδόχου", με γεμίζει ικανοποίηση και χαρά.

Επειδή, ΑΥΤΟ ακριβώς είχα γράψει πριν έναν χρόνο (στις 13/11/2014 δημοσιεύοντας τις φωτό που βλέπετε), με την σχετική μου ανάρτηση να γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες από τις πλέον πολυδιαβασμένες του blog αυτού. 



Ψάχνοντας λοιπόν τότε τις κακοφωτισμένες και σε χαμηλότατη ανάλυση φωτογραφίες που δημοσιοποίησε μόλις την προηγούμενη μέρα το ΥΠΠΟ, είχα εντοπίσει πως η σκιά της επιτάφιας πλάκας, έκρυβε μυστικά. 

Με επεξεργασία, ανέδειξα το διαχωριστικό, που επιπλέον διαπίστωνα πως φέρει ανάγλυφους ρόδακες (επ'αυτού δεν ανακοινώθηκε ακόμη κατι),
ενώ στο κείμενο διατύπωνα και γραπτώς την οργή μου για την παραπληροφόρηση από πλευράς Υπουργείου και συγκεκριμένα της τότε Γ.Γ. Λίνας Μενδώνη, που υποστήριζε πως ο τάφος φέρει ΕΝΙΑΙΑ αύλακα στο εσωτερικό του (!!). 
[Και θυμίζω πως αυτά, τα έγραφα ΤΟΤΕ. Που σχεδόν όλοι οι του Τύπου, κατανάλωναν ασχολίαστες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου και των εκπροσώπων του στην ανασκαφή].  


Δείτε την τότε ανάρτησή μου ΕΔΩ

Η ανακοίνωση που δικαίωσε την δημοσιογραφική μου έρευνα επί των φωτογραφιών του ΥΠΠΟ αλλά και τους ισχυρισμούς μου πως οι ανακοινώσεις των τότε ανθρώπων του ΥΠΠΟ ήταν ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ και ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ
έγινε το Σάββατο 10/10/2015 από τον αρχιτέκτονα και βασικό στέλεχος της ανασκαφικής ομάδας στον τύμβο Καστά κ. Μιχάλη Λεφαντζή.

Ο κ. Λεφαντζής μεταξύ των πολύ σημαντικών και ενδιαφερόντων στοιχείων που έδωσε για τα ανασκαφικά ευρήματα στον Ρ/Σ "Παραπολιτικά 90,1 FM", έκανε και τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη Μ. Λεφαντζή,  ΕΔΩ
----------------------------------

Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση, χαίρομαι πραγματικά για την επιβεβαίωση της δημοσιογραφικής μου έρευνας, έστω κι έναν χρόνο μετά,
και περιμένω όπως και όλοι οι πολίτες αλλά και η μεγάλη διεθνής κοινότητα των ανθρώπων που χωρίς να είναι αρχαιολόγοι ή ιστορικοί και "ειδικοί", ενδιαφέρονται για την ανασκαφή στην Αμφίπολη και συνεισφέρουν με τις γνώσεις, την ερασιτεχνική (αλλά σπουδαία) έρευνά τους και τις απόψεις τους, τόσο στην δημόσια συζήτηση περί του αποσυμβολισμού των ευρημάτων όσο και στη διατήρηση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τον Καστά και τη χώρα μας,
περιμένω λοιπόν, να υπάρξει σύντομα ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, για ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ανασκαφής της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη και της ομάδας της.

Το χρωστάμε στην Ιστορία μας. 

Κείμενο - Φωτό: Α.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: