Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΕΡΤ -2 ΧΡΟΝΙΑ "ΜΑΥΡΟ"-: Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Χαρά και συγκίνηση για την υπερψήφιση του ν/σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Αυτά τα δύο χρόνια του "μαύρου" που ο καθένας έχει πει και γράψει το μακρύ του και το κοντό του για το θέμα, η συζήτηση για μένα έχει εξαντληθεί. 
Δεν αφιερώνω πλέον χρόνο να εξηγήσω, να διαφωνήσω, να επιχειρηματολογήσω και να αναλωθώ. Για κανέναν.

Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και όσοι δεν την δέχονται να σκεφτούν σοβαρά το πρόβλημά τους: 
Η προηγούμενη κυβέρνηση καταπάτησε Σύνταγμα και νόμους κλείνοντας την ΕΡΤ. 
Δεν στάθηκε ικανή, ούτε καν να την καταργήσει νόμιμα. ή μάλλον το έκανε σκόπιμα, εξυπηρετώντας τη διαπλοκή στην οποία ήταν βουτηγμένη. Αποφαίνονται ήδη τα Δικαστήρια εναντίον της.

Η Ιστορία θα καταγράψει πως σήμερα το βράδυ στη Βουλή, ΚΑΤΑ της αποκατάστασης της νομιμότητας ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, η ΧΑ και το ΠΑΣΟΚ 
και ΠΑΡΩΝ (δλδ καλυμένο "Οχι") το ΚΚΕ.

Υγιής και χειραφετημένη ‪#‎ΕΡΤ‬
Θα την έχουμε 

Α.Π.

----------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:
Απόσπασμα από την φοβερή ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, μετά την ψήφιση του ν/σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ:

"Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα παραγράψουμε το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα παραγράψουμε την παρέμβαση της DIGEA για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Θυμίζω ότι παρενέβη στον τηλεοπτικό σταθμό 902, που ακόμη τότε ήταν ιδιοκτησίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Η DIGEA παρενέβη και διέκοψε την εκπομπή. 
Και αυτό το έκανε με σύγκρουση συμφερόντων, διότι προσδοκούσε να παραλάβει -και όχι να αναλάβει ούτε να κερδίσει από τον «φωτογραφικό» διαγωνισμό για τις συχνότητες- σε εξευτελιστικό τίμημα, την αποκλειστική παροχή ψηφιακού φάσματος σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Και πράγματι, το έλαβε. Και πράγματι, με τίμημα 18.300.000 ευρώ, έξι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας, πήραν για δεκαπέντε χρόνια την αποκλειστική παροχή του ψηφιακού σήματος, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Αυτό, με μία απλή πράξη αριθμητικής, την οποία είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σημαίνει 18.300.000, δια δεκαπέντε έτη, δια δώδεκα μήνες, δια έξι τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, από αυτούς με τους οποίους διεπλάκη οργιωδώς η προηγούμενη διακυβέρνηση.

Αυτό, κυρίες και κύριοι, σημαίνει κάτι λιγότερο από 17.000 ευρώ το μήνα μίσθωμα για την αποκλειστική παροχή, για την αποκλειστική διάθεση αυτού του πολύτιμου, ανεκτίμητου δημόσιου αγαθού".

-------------------------------------------

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ομιλία της Προέδρου της Βουλής ΕΔΩ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΕ. ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ & ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.


Μιά όμορφη εκδήλωση γεμάτη μαθητική ενέργεια, εκπαιδευτική δράση  και νόστιμα τοπικά κεράσματα ήταν η τελετή Αδελφοποίησης των Γυνασίων του ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ Σερρών με αυτό της ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ Αττικής. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 24/4/2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του "Ορφέα" Νέου Σκοπού με την υποδοχή των μαθητών και των συνοδών καθηγητών του Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, παρουσία του Δημάρχου Εμμ. Παπά κ. Δημ. Νότα, εκπροσώπου της τοπικής εκκλησίας και τοπικών παραγόντων.



Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ν. Σκοπού κ. Μπάμπης Σαρηβασιλείου που είχε και την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης καθώς και ο Σύλλογος διδασκόντων, προσέφεραν ενθύμια και δώρα στον Δ/ντή κ. Νίκο Δεμερτζή και τις καθηγήτριες του φιλοξενούμενου Γυμνασίου, ενώ μαθητές και των δύο Σχολείων παρουσίασαν εργασίες τους με σκοπό την αλληλογνωριμία των τόπων τους.


Το πρόγραμμα που έφερε κοντά τα δύο Σχολεία είχε ως θέμα την προσφυγική καταγωγή των κατοίκων των δύο περιοχών και την κοινή παράδοση.

Μαθητές του Γυμνασίου Ν. Σκοπού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ντυμένοι με στολές της Ανατολικής Θράκης, ενώ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς ετοίμασαν ποικιλία τοπικών φαγητών και εδεσμάτων για μαθητές και φιλοξενούμενους. 

Τα δύο Σχολεία μετά την τελετή, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΙΣ (Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας) δίπλα στον Νέο Σκοπό. 

Εκεί ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη εθελόντρια Φυσικοθεραπεύτρια  κ. Μαρία Λίγκα, η οποία τους μίλησε για τη λειτουργία, τους σκοπούς και την προσφορά του Κέντρου, εξαίροντας τη σημασία του εθελοντισμού. 


Α.Π.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ -Ενδιαφέρουσα Ομιλία


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία που διοργάνωσαν οι Θυγατέρες της Πηνελόπης "Ατρυτώνη" του τμήματος Σερρών, με θέμα την Παχυσαρκία (19/4/2015)



Η αίθουσα Γ.Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών ήταν κατάμεστη και η κεντρική ομιλήτρια ιατρός- ενδοκρινολόγος Μαρία Γιαβροπούλου διαφώτισε τους παρευρισκόμενους για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πάνω στη σωστή διατροφή και τους κινδύνους που προκύπτουν από την αδιαφορία μας για την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής μας. 

Η κ. Μ. Γιαβροπούλου, μιλώντας απλά και κατανοητά για τις επιστημονικές έρευνες και τα συμπεράσματα πάνω στο θέμα, έδωσε πλήθος χρήσιμων πληροφοριών αλλά και συμβουλών, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να αποκτήσουμε την κατάλληλη παιδεία και να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. 

Η ομιλία κέρδισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων μιά και το φαινόμενο της Παχυσαρκίας έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας στη χώρα μας, παρά την κρίση ή μάλλον "και εξ'αιτίας της" όπως τόνισε η ομιλήτρια, που έδωσε έμφαση τόσο στο θέμα της ποιότητας των τροφών που καταναλώνουμε όσο και στον τρόπο που τα μαγειρεύουμε. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις προς την ομιλήτρια, με τις απαντήσεις της να εμπλουτίζουν τα ήδη χρήσιμα συμπεράσματα του κοινού.



----------------------------------

INFO: Η Dr. Μαρία Γιαβροπούλου είναι Σερραία γιατρός Ενδοκρινολόγος, με σπουδές σε Ελλάδα και Αμερική, εξειδικευμένη στον διαβήτη. 
Είναι επιμελήτρια Β στην Α Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, και ερευνήτρια στο ΑΠΘ. 




A.Π.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

Πώς η σύλληψη ενός στυγνού δικτάτορα που θυσίασε την Κύπρο, έγινε αντικείμενο πολιτικής συναλλαγής (πρόταση για φυγάδευση) από ...εθνάρχες της μεταπολίτευσης.

Από την απολογία του "αόρατου δικτάτορα" της Χούντας Δημήτριου ΙΩΑΝΝΙΔΗ, στη δίκη του Πολυτεχνείου (σ'αυτή των πρωταίτιων του πραξικοπήματος, αρνήθηκε να απολογηθεί), τον Δεκέμβριο του 1975:

"Είχα και μίαν πρόταση - εντολήν από τον τότε Υφυπουργόν Εθνικής Αμύνης κ. ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ ο οποίος -όπως είπε τότε- εκ μέρους του κ.ΑΒΕΡΩΦ και του κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μου πρότεινε να φυγαδευτώ στο εξωτερικό. 

Της προτάσεως αυτής, έλαβε γνώσιν ο τότε Πρόεδρος Στρατηγός ΓΚΙΖΙΚΗΣ και μερικοί άλλοι. 

Μου τη διεβίβασε δε, ο Στρατηγός ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.
Ηρνήθην κατηγορηματικώς". .....


----> Ο Δ. Ιωαννίδης που την περίοδο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο ήταν αρχηγός της ΕΣΑ, 
καταδικάστηκε 7 φορές ισόβια για ηθική αυτουργία σε 7 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για ηθική αυτουργία σε 38 απόπειρες ανθρωποκτονιών και πρόκληση διάπραξης κακουργημάτων.

Πέθανε στην φυλακή, χωρίς ποτέ να μετανοήσει ή να ζητήσει χάρη.

Ηταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης, έγινε συνταγματάρχης και δικτάτορας, επιδίωξε τη δολοφονία Μακάριου και οργάνωσε το Πραξικόπημα του 1974 με αποτέλεσμα την τραγωδία στην Κύπρο.
------------------------------------------------

Το τμήμα της απολογίας που παραθέτω, το απομαγνητοφώνησα αυτούσιο από εδώ. (στο 1.29.30)

https://www.youtube.com/watch?v=H6eBCmssU7k

Α.Π.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πρόσφυγες: Η Ε.Ε. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.

Τί και ποιός να μιλήσει για τις καραβιές των προσφύγων;

Παράνομα φορτία πόνου και τρόμου είναι. Ανθρωποι που ρισκάρουν τη ζωή τους και των παιδιών τους, νοικοκυραίοι που ταίζουν εμπόρους σάρκας από το υστέρημά τους για ν' αγοράσουν ασφαλή ζωή στοιβαγμένοι σε σαπιόβαρκες. 
Για "να γλυτώσουν". Από τα νύχια του πολέμου, των καθεστώτων, των φανατικών.

Ποιά Ελλάδα? Δεν έρχονται για τουρισμό στην Πλατεία Συντάγματος και στα Κέντρα "Φιλοξενίας". Ξέρουν καλά τί γίνεται εδώ. Γέφυρα για τον προορισμό τους είμαστε. Για Κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Στους συγγενείς τους, στις δουλειές.

Η Ε.Ε λοιπόν των κηρυγμάτων και των ευχολόγιων, να τους ακούσει. 
Να εγκρίνει και να αναλάβει αυτή (θεσμικά, επίσημα, οργανωμένα) τους χιλιάδες μετανάστες εξ ανατολής που μπαίνουν από Ελλάδα και Ιταλία, 

και να τους ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΙ ανα ΧΩΡΑ-ΜΕΛΟΣ της, 

σε ποσοστό ανάλογο με τον πληθυσμό του κράτους υποδοχής και τον δείκτη ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ευημερίας του. 

(Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Αγγλία που κουνούν το δάχτυλο στους χρεωκοπημένους, να σηκώσουν το αναλογούν βάρος)

Χρειάζεται να θυμίσουμε πως Ελλάδα και Ιταλία είναι ευρωπαικό έδαφος? Πως συνεισφέρουν οικονομικά για τις κοινοτικές πολιτικές και την Ασφάλεια; 

Γιατί να σηκώσουν ιδίοις χερσί το βάρος να "κρατήσουν καθαρή την ευρωπαική ενδοχώρα απ' τους σκουρόχρωμους λαθραίους"
(ναι, αυτές είναι οι κρυφές σκέψεις των νεο-Άρειων).

Ειδικά τη στιγμή που δεν αποτελούν προορισμούς των μεταναστών. 

Α.Π.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΖΙΧΝΗ - ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ και προστασία, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΕΙΧΗ.

Μιά ανοιξιάτικη εξόρμηση στην Παλιά Ζίχνα που εγκαταλήφθηκε από τους κατοίκους στις αρχές της δεκαετίας του '60 για να δημιουργηθεί η Νέα Ζίχνη (το χωριό μου), έγινε αφορμή αναψυχής αλλά και γνώσης. 

Μονοπάτια που πιά δεν περπατιούνταισπίτια αρχοντικά και νοικοκυραίικα που έπεσαν, απομεινάρια βυζαντινών τειχών, Οθωμανικά κτίσματα, λουτρά και αλώνια, δεν θα υπάρχουν για πολύ ακόμη, υποκύπτοντας στο χρόνο και στην εγκατάλειψη. 

Οι μνήμες πρέπει να κρατηθούν και οι καταγραφές να γίνουν. 

Τουλάχιστον.


Τα απομεινάρια της ιστορίας του χωριού μας -όσα ελάχιστα έμειναν- μας μοίρασαν λίγη από την μεγαλοπρέπεια του Βυζαντινού του παρελθόντος. 



Με σύμμαχο τον καιρό και την Άνοιξη, αναζωογονηθήκαμε στην καταπράσινη φύση και χαρήκαμε την όμορφη συντροφιά των μελών της ομάδας.




Πολλές ευχαριστίες στον Ζιχνιώτη αρχαιολόγο Κώστα Κετάνη  [Kostas Ketanis] που με τις πληροφορίες του, έκανε την περιήγησή μας διδακτική και ξεχωριστή. 


Να το ξανακάνουμε.


Α.Π.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΚΡΙΣΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ.

Το 2010 επικαλούμενοι την κρίση, έκοψαν δώρα και μείωσαν μισθούς κατά 30% στους ΔΥ, για να "ανανήψει" το χρεωκοπημένο κράτος. Από την πείνα των πολιτών του.

Μειώθηκαν λοιπόν οι μισθοί, έπεσε κατακόρυφα η κατανάλωση. Εκλεισαν μαγαζιά, απολύθηκαν εργαζόμενοι, έκλεισαν και σπίτια, βούλιαξε η αγορά, αυξήθηκαν τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών στα Ταμεία, έγιναν κόκκινα τα δάνεια, δεν πληρώθηκε και η Εφορία.

Πέθανε το εμπόριο, λουκέτο και η παραγωγή. Κλειδαριές σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες της ημεδαπής. "Δεν αγοράζουν, δεν παράγω", Πήγαν πίσω και τα κρατικά έσοδα.
Πέντε χρόνια μετά οι υποσχέσεις για ανάκαμψη, ανάπτυξη και θεσμικές αλλαγές κατάντησαν ανέκδοτο που προκαλεί οργή αντί για γέλιο. 

Οι δανειστές μας, μας έφτασαν εκεί που ήθελαν.

Φτωχοποιημένοι πολίτες, ακίνητη αγορά, κατάρρευση υποδομών, υποβάθμιση κοινωνικής μέριμνας, φαληρημένα Ταμεία, απουσία παραγωγικής δραστηριότητας, αύξηση του δημόσιου χρέους.

Με τη βοήθεια των κυβερνήσεων που οι δανειστές συντηρούσαν στην Ελλάδα, η επιβίωση του πολίτη και του κράτους μας, εξαρτάται πια αποκλειστικά από τις δόσεις του ρευστού τους. Χωρίς δείγμα ανάπτυξης.
Ευχαριστούμε θερμώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Α.Π.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑ 2015

Κατανυκτικά, εαρινά, φιλαρμονικά και πολύκοσμα. 


Μ. Παρασκευή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης. 

 Α.Π.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Συνέντευξη στο CITIZEN Magazine

Ευχαριστώ το CITIZEN Magazine για την ωραία παρουσίαση της συνομιλίας μας με τον Pasxalis Mantzaridis και όχι μόνο. (διαβάστε στις σελίδες: 40 και 100).

Πλούσιο σε ενδιαφέρουσα ύλη το τεύχος που κυκλοφορεί, και πολύ καλαίσθητο! 

Καλή συνέχεια και επιτυχίες στο περιοδικό και στους συναδέλφους που εργάζονται σ'αυτό.
 — μαζί με John Xenakis.



Δείτε όλο το περιοδικό ΕΔΩ:

http://issuu.com/citizenmag/docs/citizen_magazine_17 

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας, δεν είναι και τόσο μακρυνό για να είναι ξεχασμένο. 

Οι παππούδες των σύγχρονων (και κάποιων οι πατεράδες) ήταν που έκαναν "Χάιλ" στον Χίτλερ , στις ανομολόγητες θηριωδίες των SS και στην Γκεστάπο. Ούτε 75 χρόνια πριν.... Είναι ακόμη ιστορικό παρόν.

Στο Άουσβιτς μόνο συνειδητοποιείς τί σημαίνει παράνοια, μαζικό έγκλημα και Γερμανός Ναζί. Βλέποντας τα χιλιάδες παπούτσια, γυαλιά, βαλίτσες, ρούχα των αθώων κάθε ηλικίας που αφάνισαν στους θαλάμους αερίων...

Η ντροπή της σύγχρονης ανθρωπότητας. Χρωστούν σε ΟΛΟΥΣ... 

Ας βγάλουν τον σκασμό επιτέλους.


Α.Π.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γυμνάσιο Στρυμονικού: ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Στο Γυμνάσιο Στρυμονικού σήμερα με τους μαθητές της Γ' Τάξης. 
Ημερίδα Σταδιοδρομίας και ενημέρωση για επαγγέλματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά. Δική τους επιλογή να μάθουν και για τη δημοσιογραφία. 

Συγχαρητήρια στον Δ/ντη του Σχολείου Ηλία Ακριτίδη [ Ilias Akritidis ] και στην υπεύθυνη καθηγήτρια, για τη εκπαιδευτική τους δουλειά πάνω στα παιδιά. 
Εξαιρετική και χρήσιμη για όλους μας η συνάντηση. 


A.Π.