Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL- Οι δροσερές Μουσικές του κόσμου!


Πλούσιο, κεφάτο και ταξιδιάρικο ήταν και το φετινό WORLD MUSIC FESTIVAL! 


Για μας μάλιστα που οι υποχρεώσεις, μας κράτησαν στην πόλη -καμίνι ήταν μιά όαση μουσικής δροσιάς που μας έκανε να ξεχνάμε για λίγο τους βραδινούς 35 οC! 

Υπέροχα τα μουσικά σχήματα, χορευτικοί οι ρυθμοί, κεφάτο και καλοκαιρινό το κλίμα!    
Τί άλλο να θέλει κάποιος σε συνθήκες καύσωνα? 
Και του χρόνου! :D 

Α.Π. 

-------------------------------------------------

Η Πένυ Μπαλτατζή και οι Σταρς του Παναμά


Οι Jazzistas (αριστερά) και οι Arkoudos band (δεξιά φωτό)




Οι LIght in Babylon από Ισραήλ-Τουρκία-Γαλλία


 Oι  La Cucaracha από την Κούβα.


------------------------------

Σέρρες 21 Ιουνίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Σερρών

Θέμα: “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL “
Ένα μουσικό τριήμερο- γέφυρα πολιτισμών ήταν το 2ο SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL -Μουσικές του Κόσμου, που πραγματοποιήθηκε και φέτος με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και αγκαλιάστηκε θερμά από δημότες και επισκέπτες.

Στο Φεστιβάλ, που χαρακτηρίστηκε από ποικιλία μουσικών ειδών από την περιοχή της Μεσογείου ως την μακρινή Κούβα, συμμετείχαν πέντε συνολικά μουσικά σχήματα, με γνωστούς καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ισραήλ, Τουρκία, Γαλλία και Κούβα, που μετέφεραν στο κέντρο της πόλης μας την κουλτούρα αλλά και το κέφι και τον αέρα των χωρών τους.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ενώ η Αντιδήμαρχος Σοφία Μπιτζίδου- Σαρακενίδου καλωσόρισε μουσικούς και κοινό στην μεγάλη μουσική γιορτή της πόλης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής 19/6.

Το SERRES WORLD MUSIC FESTIVAL αποτελεί πλέον θεσμό, και μάλιστα όχι μόνο για την πόλη και το Δήμο μας. Η προβολή του από ελληνικές και διεθνείς φεστιβαλικές ιστοσελίδες αλλά και η καθημερινή φιλοξενία των μουσικών του δραστηριοτήτων από ΜΜΕ της χώρας, μας χαροποιεί και μας ενθαρρύνει για την συνέχιση και τον εμπλουτισμό του.

Ο Δήμαρχος Σερρών και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όσους συνετέλεσαν με τον επαγγελματισμό τους στην άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ.
Ξεχωριστές ευχαριστίες: στους εξαιρετικούς μουσικούς των συγκροτημάτων που συμμετείχαν, στο θερμό κοινό που καταχειροκρότησε τα σχήματα, χόρεψε και διασκέδασε, στους άξιους χορηγούς της διοργάνωσης που πρόθυμα στήριξαν την πρωτοβουλία αναγνωρίζοντας την αξία της, αλλά και στους εθελοντές που για μία ακόμη φορά στάθηκαν στο πλευρό του Φεστιβάλ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού της πόλης με τις Μουσικές του Κόσμου, για του χρόνου. Καλό καλοκαίρι!
-------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια: