Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΩΝ-ΣτΕ-ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

--Σ' αυτή τη χώρα και υπ' αυτές ειδικά τις συνθήκες, τις δύσκολες, τις ύπουλες και ύποπτες, τις θολές, ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσουμε προφυλαγμένες και όρθιες τις θεσμικές μας σταθερές.
Μιλώ για τη Δικαιοσύνη και τους Δικαστές. 

--Η σωστή απονομή του Δικαίου, είναι θεμέλιο αποκούμπι Δημοκρατίας και ύστατη ελπίδα και καταφυγή του πολίτη. Η Δικαιοσύνη όταν φτάσει να είναι ζητούμενο κι όχι αυτονόητη θεσμική και αδιάβλητη διαδικασία, η κοινωνία μας πάσχει και το Πολίτευμα ολισθαίνει σε αντιδημοκρατικές εκδοχές. 

--Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε Δικαστές που μπορεί να σκεφτούν να παραβούν τον όρκο και την αποστολή τους, να βάλουν σε κίνδυνο το ΚΥΡΟΣ του ΘΕΣΜΟΥ και να υπηρετήσουν Κυβερνήσεις και κόμματα κρίνοντας βάσει σκοπιμοτήτων κι όχι νόμων και Συντάγματος, είναι η κατάθεση προσεγμένων καθόλα νομοσχεδίων και η λήψη μελετημένων διοικητικών αποφάσεων, που ΔΕΝ θα παρεκλίνουν σε τίποτε από τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα για όλους τους πολίτες. 

--Ακόμη κι αν υποτεθεί πως κάποιοι θεσμικοί εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων που καλούνται να διαχειριστούν, για μένα το σφάλμα θα πέφτει πάντα στους Πολιτικούς.
Αυτοί, από αμέλεια(;), τσαπατσουλιά(;), σκοπιμότητα(;) αφήνουν ΚΕΝΟ Συνταγματικότητας στους νόμους τους. Οι Δικαστές, απλώς το ΒΡΙΣΚΟΥΝ. 
Α.Π.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΔΟΕΑΠ- ΣΕ ΟΡΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ. 
Επιτέλους απαρτία (πάνω από 1400 προσήλθαμε) με την τρίτη φορά - πρόσκληση. Θα επιβιώσει ο (χωρις ουτε μισό Ευρώ του Δημοσίου απο ιδρύσεώς του) ασφαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων? 

Πρωτα ηταν το κούρεμα-εξαφάνιση των αποθεματικών του. 

Μετά, η μεθοδευμένη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας.


Σήμερα, που οι καναλάρχες (αυτοί ντε, με τα χαριστικά θαλασσοδάνεια που μόνο παίρναν χωρίς να δίνουν), αρνούνται ΚΑΙ υποχρέωση καταβολής εργοδοτικής εισφοράς στο Ταμείο μας, ο κλάδος μας μπήκε και επισήμως στο κλαμπ των ανασφάλιστων! 

#Όλα_καλά_και_ανθηρά 

Α.Π.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΑΧ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ!...



Δηλαδή, αυτοί οι 50 και οι 100, μπαίνουν κανονικά στα Πανεπιστημιακά κτίρια, μέρα ή νύχτα αδιάφορο και λένε κάνουμε Κατάληψη, 
και οι καθηγητές τους ακούνε και απομακρύνονται, το ίδιο και οι υπάλληλοι και οι σεκιουριτάδες, το αυτό και οι λοιποί χιλιάδες φοιτητές 
και εγκαθίστανται οι καταληψίες και τα κάνουν γης Μαδιάμ 
και τα μαθήματα δεν γίνονται και αυτοί που πρέπει να δουλέψουν δεν δουλεύουν αλλά πληρώνονται 
και οι οικογένειες στέλνουν τα λεφτά που δεν έχουν στα παιδιά τους για να σπουδάσουν αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή οι Σχολές έχουν μέσα άλλους κι όχι τους φοιτητές 
και τα ΜΑΤ εκπαιδεύονται έτσι σε "μάχες πόλεων" παίζοντας real night Warcraft III στην Πατησίων και συλλαμβάνουν μετά από κανα δυό μέρες καναδυό, που μετά είναι άσχετοι, 

και αφού τελειώσουν οι μολότωφ οι 50 και 100 από μέσα βγαίνουν έξω όπως μπήκαν και είναι κάτι σαν Χουντίνι αυτοί, γιατί πάλι κανείς δεν τους παίρνει χαμπάρι από πού βγήκαν, 
και μετά πληρώνουμε να καθαρίσει το Πανεπιστήμιο και ξαναπληρώνουμε για να ξαναγοράσουμε τους υπολογιστές που έσπασαν 
και ύστερα ξαναμπαίνουν οι άλλοι οι φιλήσυχοι φοιτητές και λοιποί εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν όμως, 
και ξαναρχίζει το παραμύθι από την αρχή, επειδή, δεν σας το είπα: 
Το πρόβλημα εκείνο, που έφερε την Κατάληψη ντε, που δεν το μάθαμε τελικά ποιό ήταν, ΔΕΝ λύθηκε!!

Ε, δεν θα κάνουμε ποτέ Πανεπιστήμια! 

Α.Π.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

1981- ΠΑΣΟΚάποτε.

Τέτοια ώρα, στις 18 Οκτωβρίου του 1981, τα εκλογικά αποτελέσματα έδιναν συντριπτική νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Την πρώτη νίκη σοσιαλιστικού κόμματος στην Ελλάδα! Με 48,07%!! Τέτοια ώρα, οι πανηγυρισμοί άρχιζαν σε όλη την χώρα αλλά και σε κάθε άκρη της γης όπου ζούσε έλληνας, μένοντας ιστορικοί!..

Βίωσα αυτή την πορεία προς την εκλογική νίκη και ό,τι προηγήθηκε, ξεκινωντας τη σχέση μου με το Κίνημα από το 1979 ως μαθήτρια. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου ζωντανό, πλούσιο σε εμπειρίες, δυναμικό, ενθουσιώδες, διδακτικό, αξέχαστο και αγνό. 
Με ελπίδα αλλά και συγκρούσεις, κάναμε μικρές και μεγάλες επαναστάσεις μέσα στο Σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Διεκδικούσαμε την ζωή σε έναν σύγχρονο κόσμο χωρίς κοινωνικές, εργασιακές και εθνικές αγκυλώσεις, χωρίς τα βαρίδια του πολιτικού συντηρητισμού, θέλαμε ΑΛΛΑΓΗ!... 

Από τότε βέβαια μέχρι σήμερα, έγιναν πολλά. Πολλοί στην πορεία απογοητευτήκαμε, άλλοι ψαχνόμαστε, κάποιοι άλλαξαν χώρο, άλλοι ιδιώτευσαν... Όχι χωρίς λόγο και αιτία.

Σαν μνημόσυνο εκείνων των πρώτων χρόνων και θητειών, απαριθμώ κάποια "ασήμαντα" που έγιναν τότε, όπως η αναγνώριση των αγωνιστών της αντίστασης, η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΕΠ, η ισότητα δύο φύλων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η καθιέρωση του πολιτικού γάμου, η αποποινικοποίηση της μοιχείας, η κατάργηση της προίκας, το δικαίωμα ψήφου στα 18, η προστασία της μητρότητας, ο ΑΣΕΠ...! 
Το #ΠΑΣΟΚ τα θέσπισε, αυτό τα ψήφισε στη Βουλή, αυτό και τα εφάρμοσε. Δεν προυπήρχαν, δεν τα βρήκε έτοιμα...

Κάποιες φορές, επιδιώκω να θυμάμαι μόνο τα καλά του τότε! Τα "άλλα", είναι για πολλά κλάματα!...  

Α.Π.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Παρουσιάστηκαν τα Πρακτικά του 2ου Πανσερραϊκού Συνεδρίου


Σε μία όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών "Καφταντζής" παρουσιάστηκε το βιβλίο των Πρακτικών του 2ου Πανσερραϊκού Συνεδρίου.

Βέβαια η προσέλευση του κόσμου και η ανταπόκριση απ΄ όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ν. Σερρών δεν ήταν η αναμενόμενη, παρότι είχαν προσκληθεί .......

Η Ομοσπονδία είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα δημόσιο Απολογισμό του 2ου Πανερραϊκού Συνεδρίου. Ο Πρόεδρος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά εκείνα που χαρακτηρίζουν το Πανσερραικό Συνέδριο ως πετυχημένο και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Η Γραμματέας της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο θέμα των συμμετοχών του Συνεδρίου και τόνισε οτι θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στον οικονομικό απολογισμό του Συνεδρίου και τόνισε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Την παρουσίαση του βιβλίου των Πρακτικών έκαναν με πολύ μεγάλη επιτυχία η δημοσιογράφος κ. Αριάδνη Παπαφωτίου και ο ψυχίατρος κ. Μιχάλης Σωτηρίου. Παρουσίασαν εναλλάξ όλες τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του συνεδρίου αλλά και τις τοποθετήσεις των Συνέδρων και την έρευνα που διεξήγαγε η Ομοσπονδία στα πλαίσια του συνεδρίου για την επίδραση της οικονομικής κρίσης στους Σερραϊκούς Συλλόγους.Έδωσαν μία πλήρη πετυχημένη εικόνα του συνεδρίου.


Η εκδήλωση έκλεισε μελωδικά με την υπέροχη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Νιγρίτας , υπό την διεύθυνση του κ. Αστερίου Γούναρη που ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Την όλη εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Νάντια Δερέμπεη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Σερρών κ. Τζελέπης, ο πρ. Υπουργός κ. Λεονταρίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Σερρών κ. Σοφία Μπιτζίδου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μασλαρινός και Σπυρόπουλος, και ο Γ.Γραμματέας του Επιμελητηρίου Σερρών κ.Κίρπιτσας 



[Αναδημοσίευση από το blog: http://a-maslarinos.blogspot.gr/ ]

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

**ΠΕΡΙ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΑ - ΑΜΦΙΠΟΛΗ.**

--Το συνεχιζόμενο έγκλημα το επιτελεί η Πολιτεία, με την επιδεικτική της αδιαφορία για τη συνέχιση της ανασκαφής. 
Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να την ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ αντί να την παγώσει, και να σταθεί απέναντι σε παράγοντες (σχετικούς και άσχετους με την ανασκαφή) που εξυπηρετούνται με την αδράνεια.

--Το εύρημα στο Λόφο Καστά, είναι αρκούντως γιγάντιο για να χαράξει δική του πορεία, ανεξάρτητη από τις προθέσεις, τη θέληση ή ακόμη και τις δυνατότητες της ανασκαφικής ομάδας και της επικεφαλής της. 

Εννοώ μ' αυτό πως η αξία των ευρημάτων, η πολυεπίπεδη αλληλεπίδρασή τους με τις ανάγκες της χώρας και το Ιστορικό τους βάρος, θα πρέπει να αποτελούν τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ κριτήρια ενδιαφέροντος για την Κυβέρνηση. 
Με τα ίδια κριτήρια θα πρέπει να αντιδράσει και το Υπουργείο, που είναι υπεύθυνο για την αποκάλυψη ΟΛΩΝ των μυστικών του λόφου και της περιοχής, την προστασία και την ανάδειξή τους.

--Τέλος, η επικεφαλής Αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη θα πρέπει να απαντήσει ΚΑΙ προς τους πολίτες, στο ερώτημα: 
"Πότε θα συντάξει και θα δημοσιεύσει την επίσημη επιστημονική της εργασία σχετικά με τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από την αξιολόγηση του ΣΥΝΟΛΟΥ των ευρημάτων (να γνωστοποιηθεί με την ευκαιρία ποιά και πόσα επιτέλους είναι)". 

.....Πέρασαν ήδη 4 χρόνια από την αποκάλυψη του περιβόλου και 2 από αυτή του τάφου και η συνταξιούχος πιά ανασκαφέας, ακόμη αναμασά τα ήδη γνωστά από πρόπερσι. ... 
(Θα επανέλθω). 

Α.Π.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

"ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNΑ- Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" -Βιβλίο

Από την επιτυχή παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Γενετικής του ΑΠΘ, Dr Ζαχαρία Σκούρα (έκανα τον συντονισμό και μιά μικρή εισήγηση), στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών. 


Το κοινό δείχνοντας το ενδιαφέρον του για το θέμα της εισήγησης : "Η ανάλυση του ανθρώπινου DNA - η επόμενη μέρα", έθεσε περιεκτικά ερωτήματα στον Καθηγητή, με τη συζήτηση να ολοκληρώνεται τελικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ! 


Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών με την εκδήλωση αυτή, εγκαινίασε έναν νέο κύκλο διαλέξεων, με περιεχόμενο τα αποτελέσματα της Επιστημονικής έρευνας σε όλα τα σύγχρονα πεδία και ομιλητές διακεκριμένους ερευνητές και Πανεπιστημιακούς. 








Α.Π.