Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΑΝΑΣΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ , ΜΕ ...ΤΕΧΝΗ!



• Βλέποντας την ομορφιά του καινούριου πάρκου, στο οικόπεδο του παλιού Στρατιωτικού φούρνου, σκέφτηκα αμέσως τί χάνει η πόλη μας, από την έλλειψη τέτοιων νησίδων πρασίνου και αναψυχής, ανάμεσα στα πολυώροφα μπετονένια κτίρια, που πνίγουν το κέντρο.
• Για πολύ καιρό ήταν παραμελημένος ο χώρος. Μπάζα και μισοτελειωμένες εργασίες, ξύλα, σίδερα, χόρτα κι άλλα άχρηστα υλικά, τον έκαναν να μοιάζει περισσότερο με μικρό σκουπιδότοπο, παρά με πάρκο.
• Ύστερα οι γύρω πολυκατοικίες, άβαφες, πολυκαιρισμένες, με τους λερωμένους φωταγωγούς τους να μοστράρονται ξεφλουδισμένοι και άσχημοι, μείωναν ακόμη περισσότερο την αισθητική του χώρου.
• Όλα τα κακά της μοίρας του δηλαδή!
• Ακόμη και την απειλή να γίνει περιφραγμένο τσιμεντένιο γήπεδο ποδοσφαίρου, αντιμετώπισε το παρκάκι!
• Ευτυχώς που οι περίοικοι κατάφεραν να ακυρώσουν (έστω κι αν υπέστησαν την ταλαιπωρία της προσφυγής στο δικαστήριο), τα σχέδια του πρώην Δημάρχου Γιάννη Μωυσιάδη.
• Προχθές που πρωτοείδα το πάρκο, με τη νέα του μορφή, κόντεψα να μην αναγνωρίσω τον χώρο!

• Οι πολυκατοικίες βάφτηκαν(!!), ο χώρος διαμορφώθηκε με διαδρόμους και παρτέρια και πράσινο και παγκάκια ταιριαχτά. Φυτεύτηκαν δέντρα μεγαλωμένα και καταπράσινα και θαρρείς, πως …μεταμορφώθηκε το πάρκο από αφρόντιστο και εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, σε αληθινή όαση!
• Καλή δουλειά και αθόρυβη έγινε εκεί Δήμαρχε Γιάννη Βλάχο και Αντιδήμαρχε Αντώνη Αναστασιάδη. Και το καλό πρέπει να το λέμε.
• Όπως και να σας επαινέσουμε για την πρωτοβουλία τοποθέτησης του υπερμεγέθους έργου του συμπολίτη μας ζωγράφου Χριστόφορου Μελλίδη, στον ένα από τους άδειους τοίχους του πάρκου.

• Η Πλατεία Εμπορίου με την οποία συνορεύει το Πάρκο, «ζωντανεύει» στα 60 τετραγωνικά μέτρα του πίνακα, με την μορφή που είχε πριν από 50 ακριβώς χρόνια, το 1958.


• Τα χάνια, τα ψαράδικα, τα αρτοποιία, οι άνθρωποι, είναι όλοι εκεί, στον πίνακα του Μελλίδη, που φιλοτεχνήθηκε όπως μαθαίνω, γι` αυτόν ειδικά τον χώρο. Ο καλλιτέχνης δούλεψε με βάση μία παλιά και σπάνια φωτογραφία. Μέσα σε δύο μήνες, το αποτέλεσμα της δουλειάς του, το θαυμάζουμε επιτόπου.
• Εξαιρετικό και επαινετέο το αποτέλεσμα. Κόσμημα. Και μακάρι να αποτελέσει «πιλότο» για τα επόμενα παρκάκια που θα διαμορφωθούν στην πόλη (διότι περιμένουμε και συνέχεια κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε)!
• Αλήθεια! Μιά και το χαρακτήρισα «όαση» λίγο νωρίτερα το πάρκο, ένα όμορφο σιντριβάνι στο κέντρο του, θα αναβάθμιζε ακόμη περισσότερο την ομορφιά αλλά και την αξία του. Ε;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια σειρά έργων του γνωστού Σερραίου ζωγράφου Χριστόφορου Μελλίδη τοποθετήθηκαν στον περίβολο του κτιρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
Μπράβο σε τέτοιες ενέργειες δίνουν χρώμα στην πόλη των Σερρών.

neoinileias είπε...

Στο έλεος των παράνομων μεταναστών η Πάτρα

Οι κάτοικοι της περιοχής μπροστά στο άθλιο θέαμα που αντικρίζουν καθημερινά έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν. Καθημερινά οι παράνομοι μετανάστες ξεφεύγουν από την επιτήρηση της αστυνομίας και του λιμενικού δημιουργώντας προβλήματα, οι κάτοικοι φοβόνται για τη ζωή τους.
Οι παράνομοι μετανάστες σκαρφαλώνουν στα κάγκελα του λιμανιού, κρύβονται σε νταλίκες με προορισμό την Ιταλία, κλέβουν τρόφιμα μη υπολογίζοντας τις αρχές του λιμανιού, αλλά και αδιαφορώντας ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα
http://neoinileias.blogspot.com/

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Ευχαριστώ γιά τα καλά λόγια το blog

http://serresdake.blogspot.com/2008/07/blog-post_10.html

και ανταποδίδω τις ευχές για Καλό Καλοκαίρι,
(αν και το δικό μου, προβλέπεται και αργά να ξεκινήσει και μικρό να είναι.
Αλλά λέω,... "ουκ εν τω πολλώ το ευ" και ... παρηγοριέμαι!?!!)!
Αριάδνη.

12 Ιούλιος 2008 11:05 πμ

Ανώνυμος είπε...

30/8/08
Δυστυχώς το όμορφο νέο πάρκο έχει ήδη αφεθεί στη μοίρα του. Το γκαζόν έχει κιτρινίσει πράγμα που σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται οι σωστές φροντίδες. Μία γεωπόνος.