Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ Αργυροπελεκάνους της ΚΕΡΚΙΝΗΣ.



  • Με τις βάρκες τους, επιστήμονες και φύλακες της λίμνης Κερκίνης, πλησιάζουν τις ειδικές ξύλινες εξέδρες –σπίτια των πανέμορφων αργυροπελεκάνων που διαβιούν και αναπαράγονται στον μοναδικό υγροβιότοπο.
  • Με τις απόχες και με μεγάλη προσοχή, τους πιάνουν και τους μεταφέρουν στο σημείο όπου οι συνάδελφοί τους από τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης, θα τους περάσουν στα πόδια τα ειδικά δαχτυλίδια.
  • Είναι μία διαδικασία που γίνεται κάθε Ιούνιο τα τελευταία οκτώ χρόνια, με σκοπό τη μελέτη της δυναμικής και της μετακίνησης των πληθυσμών τους.
  • «Είναι πιά περί τα 70 ζευγάρια. Καταφέραμε με τα μέτρα που πήραμε, να αυξήσουμε σημαντικά τον πληθυσμό τους και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι `αυτό. Κάθε χρόνο μας ενδιαφέρουν οι νεοσσοί. Αυτούς δακτυλιώνουμε τώρα και μαζί με τους υπόλοιπους ενήλικες που είναι ήδη καταγεγραμμένοι, τους παρακολουθούμε όλο το χρόνο» δήλωσε στη στήλη ο γενικός Συντονιστής του Φ.Δ. της Κερκίνης Θεόδωρος Ναζιρίδης που ήταν για μία ακόμη χρονιά επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που διεκπεραίωσε το έργο.
 
  • Η αυξομείωση της στάθμης της λίμνης, δρούσε για 10ετίες ανασταλτικά στην προσπάθεια αναπαραγωγής των αργυροπελεκάνων, καταστρέφοντας τις φωλιές και τα αυγά τους.
  • Οι ξύλινες πλατφόρμες που κατασκεύασε ο Φορέας έσωσαν στην κυριολεξία το είδος από τον αφανισμό. 
  •  Πρόπερσι, οι παλιές πλατφόρμες ανακατασκευάστηκαν διπλασιάζοντας τη διαθέσιμη για φωλιές  επιφάνεια από 100 τμ σε 200 τμ, με αποτέλεσμα να έχουμε και σχεδόν διπλάσιαγεννητούρια!
  • Η διαδικασία της δακτυλίωσης που είναι μια πολύ παλιά μέθοδος για τη μελέτη των άγριων πουλιών, κράτησε όλη την ημέρα. Κάθε πελεκάνος δέχεται «δαχτυλίδια» και στα δύο του πόδια, αποκτώντας έτσι μία «ατομική ταυτότητα».
  • Οι επιστήμονες, από τα στοιχεία της μπορούν ανά πάσα στιγμή να μάθουν τον τόπο γέννησής του, να ελέγξουν τις μετακινήσεις του ή να εξάγουν συμπεράσματα από το ποσοστό και τον χρόνο επιβίωσης του συνολικού τους πληθυσμού.
  • Οι αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus) αποτελούν παγκόσμια απειλούμενο είδος και σημαντικός αριθμός αυτών διαβιούν και αναπαράγονται στη λίμνη Κερκίνη.
  • Στη φετινή επιχείρηση, στην πανέμορφη και γεμάτη νούφαρα  λίμνη των Σερρών, βοήθησαν και δύο επιστήμονες από το Κέντρο Βιοποικιλότητας της Βουλγαρίας, με το οποίο ο Φορέας Διαχείρισης καλλιεργεί σχέσεις συνεργασίας.
  • Η λίμνη Κερκίνη που πέρυσι απέσπασε από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διάκριση «του καλύτερου στο είδος του εκδρομικού προορισμού της Ευρώπης», φιλοξενεί μεγάλους πληθυσμούς σπάνιων πουλιών, προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες όλο τον χρόνο από Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

SPECIAL ΔΩΡΕΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ!


  • Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής των Σερρών, απέκτησε  ένα σημαντικό συμπλήρωμα των εκπαιδευτικών του υποδομών.
  • Το νέο του γήπεδο 5x5,  έγινε πραγματικότητα με τη δωρεά του Ιδρύματος «Αλεξ. Ωνάσης» και εγκαινιάστηκε από τους ίδιους του μαθητές, παρουσία των εκπαιδευτικών του Σχολείου, γονέων, φίλων και δωρητών, αλλά και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.
  • Οι 60 μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής θα μπορούν πλέον να αθλούνται, να ψυχαγωγούνται αλλά και να ολοκληρώνουν τα προγράμματα κινητικής θεραπείας τους, στο ολοκαίνουργιο και εξοπλισμένο γήπεδο τους, συνολικού προϋπολογισμού 32χιλ .
  • Το Ίδρυμα «Α. Ωνάσης», δώρισε τα 20 χιλ , το μεγαλύτερο δηλαδή μέρος του απαιτούμενου ποσού..
  • Περίπου 5 χιλ συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία που έδωσαν για το σκοπό αυτό οι «Μουσικοί Ορίζοντες» υπό τον Τάσο Αρβανιτίδη και τα υπόλοιπα χρήματα από προσφορές δωρητών στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου.
  
  • Η δραστήρια Δ/ντρια Άννα Κωστοπούλου, μιλώντας στους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια του νέου γηπέδου, ευχαρίστησε θερμά όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου, εξαίροντας την αξία της προσφοράς τους τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο θεραπευτικό έργο του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.
  • Από το Σχολείο φέτος, αποφοίτησαν και οι πρώτοι πτυχιούχοι με ειδικότητες: Γραμματειακής υποστήριξης Επιχειρήσεων και Αγροτικής Οικονομίας, ενώ από πέρυσι δίνεται στους μαθητές και η δυνατότητα απόκτησης ειδικότητας που αφορά στον τομέα των ξενοδοχειακών και τουριστικών υπηρεσιών.
  • Οι μαθητές εκπαιδεύονται σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και θερμοκήπια, όλα δωρεές Ιδρυμάτων όπως των Νιάρχου και Μποδοσάκη, φορέων όπως του ΟΠΑΠ, Συλλόγων όπως των Τερπνιωτών και των άλλων Σερραίων της Θεσσαλονίκης κλπ.
  • Σημαντική και η προσφορά επιχειρήσεων και ιδιωτών της πόλης των Σερρών, που πρόθυμα, χωρίς καν να δημοσιοποιούν τις ενέργειές τους, στηρίζουν υλικά και ηθικά το ΤΕΕΕΑ.
  • «Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στέκονται στο πλευρό μας. Η Δ/ντρια και οι καθηγητές του Σχολείου, υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά. Δεν είναι μόνο άψογοι στο δύσκολο εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και παρόντες στις ποικίλες καθημερινές ανάγκες. Για παράδειγμα, μόνοι τους, έβαψαν την προηγούμενη εβδομάδα όλο το κτίριο. Δεν δείχνει πολλά πράγματα αυτό;» δήλωσαν στη στήλη ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Συλλόγου Γονέων του ΤΕΕ Ε.Α. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Γιάννης Κιορίδης αντίστοιχα.
  • Στο Σχολείο υπηρετούν 35 εκπαιδευτικοί και ο αριθμός των μαθητών έχει αυξητικές τάσεις κάθε χρόνο.
  • Οι επιτυχίες του Σχολείου σε εκπαιδευτικές δράσεις πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας, οι διακρίσεις του και η κατά κοινή ομολογία αρτιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρεται εκεί, το καθιστούν πραγματικό πρότυπο στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, πράγμα τιμητικό για τις Σέρρες.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

 Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρία και πορεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα με σημείο συγκέντρωσης την Αστυνομική Δ/νση Σερρών και κατάληξη το Διοικητήριο.
  Στην διαμαρτυρία που διοργάνωσαν  από κοινού η Π.Ο.Α.Σ.Υ. με  τις Περιφερειακές Ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής  συμμετείχαν δυναμικά περί τους 400 Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες.
«Η διαμαρτυρία αποφασίστηκε μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης που υπό τις οδηγίες της τρόικας και των δανειστών της χώρας ανακοίνωσε νέες περικοπές δαπανών , τόσο των λειτουργικών όσο και των ανελαστικών (μισθοί ,επιδόματα, νυχτερινά κ.λ.π.) οι οποίες συνιστούν την τελευταία πράξη του δράματος που βιώνουμε ως ένστολοι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας:  

«Φτάνει πια. Χρέος όλων μας είναι να εμποδίσουμε να μπει ταφόπλακα στο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη. Οι αστυνομικές υπηρεσίες οδηγούνται στο κλέισιμο και οι πολίτες στην αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρίες».
 ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ».

  • «Έφερα το 2 μηνών μωρό μου στο Κ.Υ. Ροδόπολης με άπνοια. Παιδίατρος δεν υπήρχε. Ο παθολόγος, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά εγώ ένιωσα ότι το παιδί μου κινδύνευε. Φύγαμε άρον άρον για τις Σέρρες, 70 χιλιόμετρα μακριά. Αν υπήρχε παιδίατρος, το περιστατικό θα αντιμετωπιζόταν εδώ, στο Κ.Υ.» είπε στη στήλη η νεαρή μητέρα, που μαζί με άλλους γονείς μικρών παιδιών αλλά και δεκάδες κατοίκους της Ροδόπολης, απέκλεισαν για δύο ώρες την περασμένη Τρίτη το δρόμο μπροστά από το Κ.Υ.
  • Η απουσία παιδιάτρου σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων από το χωριό, δημιουργεί φόβο αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους, που ζουν στην μεθόριο, απομακρυσμένοι από τις Σέρρες και τις άλλες μεγάλες κωμοπόλεις του νομού.
  • Κρατώντας πλακάτ και μαύρες σημαίες, με τα παιδιά τους στην αγκαλιά ή στα καροτσάκια, ζήτησαν προστασία και περίθαλψη από το Ε.Σ.Υ.
  • «Δεν υπάρχει καν ιδιώτης παιδίατρος εδώ. Μιλάμε για 3.000 παιδιά, εγγεγραμμένα στα Σχολεία της περιφέρειάς μας, αριθμός που αυξάνεται κατά πολύ τώρα το καλοκαίρι που λόγω τουρισμού η περιοχή της Κερκίνης υποδέχεται και φιλοξενεί επιπλέον κόσμο» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σταύρος Καβρεκίδης, μιλώντας στη στήλη.
  • «Είμαστε αποκλεισμένοι. Τώρα και με την κατάργησης των δρομολογίων του ΟΣΕ η περιοχή της Ροδόπολης αλλά και 17 χωριά της περιοχής της Κερκίνης βρίσκονται στο έλεος της τύχης. Είχαμε δύο παιδιάτρους εδώ στο Κ.Υ. με οργανικές θέσεις.  Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών τους πήρε και μείναμε χωρίς γιατρό για τα παιδιά μας» δηλώνει και ο Πρόεδρος των Πλατανακίων.
  • Πραγματικά οι δύο παιδίατροι του Κ.Υ. της Ροδόπολης, όπως και αυτοί των υπολοίπων επτά Κ.Υ. του νομού, εδώ και τρείς μήνες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, που είχε μείνει με ΕΝΑΝ μόνο παιδίατρο!
  • Αυτός καλούνταν να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των δύο Μαιευτικών και της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και της Νεογνολογικής Μονάδας!
  • Τώρα, η Ροδόπολη όπως και οι άλλες περιοχές του νομού όπου και τα ισάριθμα Κέντρα Υγείας εξυπηρετείται από έναν επισκέπτη παιδίατρο, μία φορά την εβδομάδα.
  • «Νιώθουμε πως δεν ζούμε στην Ευρώπη, ούτε και στον σύγχρονο κόσμο. Όταν η περίθαλψη των μικρών παιδιών δεν είναι αυτονόητη κοινωνική παροχή, τότε μάλλον είμαστε κράτος της Αφρικής» έλεγαν οι συγκεντρωμένοι γονείς, που τόνιζαν πως αν το πρόβλημα δεν λυθεί γρήγορα και δεν αποκατασταθεί η τάξη, σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
 
  • Η στήλη, που είχε προ ημερών πρωτοαποκαλύψει το θέμα των δραματικών ελλείψεων του Νοσοκομείου Σερρών σε παιδιάτρους, θυμίζει πως υπάρχουν 20 κενές θέσεις αυτής της ειδικότητας.
  • Οι απανωτές προκηρύξεις των θέσεων αυτών καταλήγουν άγονες, αφού «οι παιδίατροι αποφεύγουν να μπουν στο ΕΣΥ, λόγω των χαμηλών μισθών» σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία πάντως δηλώνει σε αναμονή «της αναδιάρθρωσης του προσωπικού του ΕΣΥ πανελλαδικά» για να λυθεί και το πρόβλημα των Σερρών, με την μετακίνηση πλεοναζόντων γιατρών από άλλα Νοσοκομεία της χώρας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Special Olympics: ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ!

 Φορείς μηνυμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, σεβασμού των συνανθρώπων και της διαφορετικότητας ήταν οι αθλητές που μετέφεραν στη πόλη των Σερρών τη φλόγα των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics, η οποία άναψε στην πλατεία Ελευθερίας, στη διάρκεια της τελετής υποδοχής που διοργάνωσε ο Δήμος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (16ης του τρέχοντα μήνα).
Ειδικότερα, τρεις αθλητές ακολούθησαν την προγραμματισμένη διαδρομή της λαμπαδηδρομίας σε κεντρικές οδούς της πόλης (Βενιζέλου, Ερμού, Σολωμού, Παπαπαύλου και Εθν. Αντίστασης), μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου-μπροστά στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά-είχε στηθεί ο βωμός, στον οποίο μεταλαμπάδευσε την ολυμπιακή φλόγα ο αθλητής Κώστας Γκαρίπης.



 Η παρουσία του σερραϊκού λαού και η συμμετοχή του στις πανηγυρικές εκδηλώσεις υποδοχής της φλόγας των Special Olympics υπήρξε μεγάλη και συγκινητική, ενώ θερμό ήταν και το καλωσόρισμα των αθλητών και των παραγόντων των αγώνων, Ελλήνων και ξένων.  
 
Μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Παπαβασιλείου, του προέδρου της Λαμπαδηδρομίας κ. Στέλιου Κωνσταντινίδη και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την στρατιωτική μουσική της Χ Ταξιαρχίας Πεζικού ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών. 

Ιδιαίτερα μεγάλη υπήρξε η συναισθηματική φόρτιση και η συγκίνηση όλων, όταν μίλησαν οι αθλητές των Special Olympics Αναστασία Καβακλιλή και Αθανάσιος Μίκρας (από τις Σέρρες) και ο ξένος αθλητής Ζακ Κομαντέρ που κατέθεσαν σκέψεις και εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στην μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση.

Στην πραγματοποίηση της επίσημης τελετής συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς των Σερρών (Θρακική Εστία, Εύξεινος Λέσχη Ποντίων, Πανηπειρωτικός Σύλλογος και Εργαστήρι Παραδοσιακών μελετών ο «Πύρρος»).


Τέλος, να επισημανθεί ότι χωρίς τη συμβολή και τη βοήθεια της σερραϊκής Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, του οικείου ΕΚΑΒ, των Σερραίων εθελοντών (ΕΚΚΑ) κ.α. κοινωνικών φορέων, η υποδοχή και η επιτυχής πραγματοποίηση της τελετής δεν θα ήταν δυνατές.


Φωτό- Κείμενο: Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερρών

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ TV!


  • Η παραδοσιακή πάλη στη Νιγρίτα, οι παλαιστές με τα κιουσπέτια και τα λάδια, η παλαίστρα, τα έπαθλα και η λατρεία του κόσμου για το άθλημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Βρετανικού καναλιού ΙTV που επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για μία σειρά ντοκιμαντέρ και αφιερωμάτων στη χώρα μας.


  • Επικεφαλής του πολυμελούς τηλεοπτικού συνεργείου, που πριν από λίγες ημέρες έκανε την στάση του στη Νιγρίτα η πασίγνωστη στην Αγγλία ηθοποιός και δραστήρια πολίτης Joanna Lumley, που παρουσιάζει και την εκπομπή.
  • Η επίσκεψη του ξένου τηλεοπτικού συνεργείου ήταν προγραμματισμένη για το μεγάλο πανηγύρι της Νιγρίτας, όταν οι παλαιστές συμμετέχουν σε αληθινούς αγώνες, οι θεατές κατακλύζουν τις κερκίδες και τηρείται κατά γράμμα το τυπικό του αγωνίσματος και φυσικά η κατάληξή του, με τα έπαθλα και τις απονομές.
  • Κάποιες καθυστερήσεις και έκτακτα γυρίσματα όμως, ματαίωσαν το ραντεβού. Έτσι, οι Νιγριτινοί χρειάστηκε να επιστρατεύσουν τους ντόπιους παλαιστές τους για έναν «εκτός προγράμματος»  αγώνα στην παλαίστρα του χωριού, με μοναδικό σκοπό μία όσο το δυνατόν αληθοφανή αναπαράσταση των αγώνων που γίνονται στην παλαίστρα της Νιγρίτας στο μεγάλο πανηγύρι της.
  • Και ο σκοπός επετεύχθη..
  • Στο κεφάλαιο «bodies» (σώματα), οι παλαιστές της Νιγρίτας θα έχουν το μερίδιό τους στη βρετανική TV, προβάλλοντας τις ομορφιές και τα έθιμα της χώρας μας στην περιφέρεια.
  • Τοπικοί παράγοντες, ο Δήμος Νιγρίτας, Σύλλογοι και ιδιώτες, επιστρατεύτηκαν και βοήθησαν μαζί με κατοίκους ώστε το σκηνικό και το κλίμα στην παλαίστρα και τις κερκίδες της, να δίνει μία γεύση από την πραγματικότητα.
  • Ζουρνάδες, παλαιστές και χοροί, ήταν μέρος της αναπαράστασης που τελικά φαίνεται πως άφησε πολύ ικανοποιημένο το αγγλικό τηλεοπτικό συνεργείο και την παρουσιάστρια.
  • Με ευγένεια, απλότητα και πολλά χαμόγελα, η  Joanna Lumley έκανε τις συνεντεύξεις της, μίλησε με τους παλαιστές, χόρεψε με τους Νιγριτινούς, δέχτηκε λουλούδια από το Δήμαρχο Δημήτρη Καλαϊτζή και ολοκλήρωσε με επιτυχία το τμήμα της εκπομπής της.
  • Έφυγε με όλο το συνεργείο της αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, συνεχίζοντας για τη Θράκη, προκειμένου να ολοκληρώσει τις απαραίτητες λήψεις. Προηγήθηκαν γυρίσματα σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, με θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των χωριών της χώρας μας.
  • Για όσους δεν έχουν ξανακούσει το όνομα της Joanna Lumley, η στήλη αναφέρει ότι είναι 65 χρονών, δημοφιλής και βραβευμένη ηθοποιός, συγγραφέας, μοντέλο , Bond girl και πολύ μαχητική αγωνίστρια στην Βρετανία.
  • Η εκπομπή θα φέρει τον τίτλο: «Joanna Lumley’s Greek Odyssey» και το επεισόδιο που θα αφορά τη Νιγρίτα Σερρών θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2012.  Πρόκειται για μια γνωστή ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Μεγάλη Βρετανία.
ΦΩΤΟ: Δημ. Μαυρογιάννης

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τα σούτ της προσφοράς. ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕ.Θ.Ι.Σ.


  • Με σκοπό να στηρίξουν οικονομικά και ηθικά το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας των Σερρών, μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου μέλη του ΠΣΑΠ, έδωσαν την περασμένη Δευτέρα φιλικό αγώνα με τους παλαίμαχους του Πανσερραικού.
  • Πριν τον αγώνα,  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου έξω από το Νέο Σκοπό και δήλωσαν συγκινημένοι αλλά και εντυπωσιασμένοι από το έργο του.
  • Το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας των Σερρών (ΚΕΘΙΣ) είναι ανάμεσα στους Συλλόγους και φορείς της χώρας, που διακρίνονται για την ανιδιοτελή και πλούσια προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
  • Ηχηρά ονόματα του ποδοσφαίρου (Σαργκάνης, Γιαννακόπουλος, Κοκολάκης,  Σαραβάκος , Ζαγοράκης, Ατματζίδης, Μπρομπόκης κ.α.) οι περισσότεροι με διεθνή ακτινοβολία και καριέρα, αντιμετώπισαν την ομάδα του Πανσερραικού, με τους Τσιφούτη, Αϊβαζίδη, Δημητρίου, Τσιρίκα, Σαββίδη, Σταβλά και όχι μόνο,
  • με σκοπό, από τα έσοδα του αγώνα (η τιμή του εισιτηρίου ήταν 5), να ενισχύσουν τις δράσεις τους ΚΕΘΙΣ. 
  • Η επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΙΣ ήταν αφορμή να ενημερωθούν για τη θεραπευτική ιππασία και το πώς αυτή βοηθάει στην αποθεραπεία ή την ανακούφιση των ασθενών με κινητικά προβλήματα και σοβαρές νευρολογικές παθήσεις.
  • Μάλιστα κάποιοι από τους παλαίμαχους, ζήτησαν και ίδιοι να δοκιμάσουν και βιωματικά να διαπιστώσουν τον τρόπο επίδρασης της μεθόδου στον ανθρώπινο σώμα.

  • Το ΚΕΘΙΣ, υποστηρίχθηκε θερμά στο ξεκίνημά του από τον πρώην Δήμο Στρυμόνα και τον τότε Δήμαρχο Βασίλη Κετσετζή (φυσιοθεραπευτής και ο ίδιος) που παραχώρησε στο Κέντρο την έκταση όπου σήμερα είναι οι εγκαταστάσεις του (μοναδικές και πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα), οι οποίοι περιλαμβάνουν κλειστή και ανοιχτή Αρένα, στάβλους και βοηθητικούς χώρους. 
  • Ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Εμμ. Παπά Βαγγέλης Καλαθάς, δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στο Κέντρο και ήδη κατέθεσε πρόταση ένταξής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για την κατασκευή Διοικητηρίου και ιατρείων στο χώρο.
  • Να σημειωθεί πως το Κέντρο, λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές  και μετεκπαιδευμένους στη θεραπευτική ιππασία φυσικοθεραπευτές, ενώ από την Αυστριακή Κυβέρνηση του έχει δωρηθεί εκπαιδευμένο άλογο για τις θεραπείες.
  • Η Πρόεδρος του ΚΕΘΙΣ Μαρία Λίγκα και οι εθελόντριες Χρύσα Καρρά και Σταυρούλα Κυριακοπούλου έκαναν την ενημέρωση στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τους ευχαρίστησαν θερμά για το ενδιαφέρον και την προσφορά τους. 
    • Τον φιλανθρωπικού χαρακτήρα ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Πανσερραικού (δυστυχώς χωρίς το αναμενόμενο κοινό), διοργάνωσαν η ΠΕΑΠ Σερρών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Σερρών.
      ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης