Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΧΛΩΜΙΑΣΕ ΥΠΟΠΤΑ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ κ. Δήμαρχε.

--Το γιασεμί της Πλατείας μας, δεν πάει καλά!
Αφού -την επομένη των αντιδράσεων των Σερραίων- αποψιλώθηκε μυστηριωδώς με τρόπο ερασιτεχνικό και καταστροφικό και ανοίχτηκαν ολόκληρες "πόρτες" στα πλαϊνά του, τώρα άρχισε ΚΑΙ να "χλωμιάζει" ΥΠΟΠΤΑ. (τις φωτό τις τράβηξα προχθες).

--Τα ΝΕΑ τώρα: 
Αύριο Τετάρτη 1 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις 7.00μμ. Ανάμεσα στα θέματα είναι και το 32ο, με τίτλο: "Σχετικά με την απομάκρυνση ή μη αψίδας, έμπροσθεν του Δημαρχείου" και εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Ηλία Γκότση ( Ilias Gotsis).
Εύχομαι να ληφθούν αποφάσεις ωφέλιμες για την πόλη μας από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Εμείς, θα είμαστε ΕΚΕΙ.
==================================
Υπενθυμιστικά:
--Πρωτοέγραψα στις 4/12/2016 οτι συμπολίτες καταστηματάρχες ζητούσαν εγγράφως από το Δήμο Σερρών να καταστραφεί η καλλωπιστική αψίδα, θεωρώντας πως κρύβει τη θέα των βιτρινών και των τραπεζοκαθισμάτων τους (!!!) και επικαλούμενοι "παρανομία", λόγω "μη πολεοδομικής αδειοδότησης της κατασκευής".
https://www.facebook.com/ariadnip/posts/10211604516051522
--Προς τιμήν των κατοίκων της πόλης μας, σχεδόν αυτόματα ευαισθητοποιήθηκε η πλειοψηφία των Σερραίων εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αντίθεσή της στην απομάκρυνση και καταστροφή της αψίδας και του γιασεμιού.
--... Όμως από την επομένη κιόλας μέρα, ξεκίνησαν και οι "αλλαγές" στο όμορφο φυτό!!... ξεπάστρεμα ριζών, κόψιμο και ξήρανσση ριζαίων κλάδων, αποψίλωση...
Αγνωστοι αυτοί που έκαναν τις "παρεμβάσεις"... Βλέπαμε όμως όλοι, τα αποτελέσματά τους! Νομίζω και ο Δήμος. ..αλλά, σιγή! 



Α.Π.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ

Σημερινή η φωτό. Το απόγευμα. 
Αφήνοντας το χωράφι, σταμάτησα για νερό στη στέρνα του χωριού μου αλλά τελικά δεν ήπια, ...φωτογράφιζα! Χαχα! 

Α.Π. 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ. ΠΟΙΕΣ??

Αυτό με τη "διαπραγμάτευση", να σταματήσει. 

ΤΙ ακριβώς διαπραγματεύεται ο Τσακαλώτος? Το αν θα συντονιστούμε με τις απαιτήσεις και τα σχέδια των Supervisors μας σήμερα ή ... από μεθαύριο?! ... ή αν θα "πετύχουμε" τα πλεονάσματα κόβοντας από συνταξιούχους αντί μισθωτούς?!! 


Φτάνει πιά με τις απάτες και τις αυταπάτες. 
Είμαστε σε ΜΝΗΜΟΝΙΟ (φωνάζω). 


Όσο πιστότερα και γρηγορότερα τηρήσουν αυτά που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ, τόσο το καλύτερο για τη χώρα μας, (η οποία έτσι κι αλλιώς πάει κατευθείαν κατά διαόλου, με τους ηλίθιους και επίβουλους "Θεσμούς" που έμπλεξε)... 
#Άιντε 


Α.Π.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ.

μαζί με Theologos Andronidis στην τοποθεσία Αίγλη ΣέρρεςΣέρρες
Φλαμένγκο. Η Ισπανία εδώ, κι 
εμείς ταξιδεύουμε εκεί, με το καταπληκτικό τρίο επι σκηνής! ♡
 Α.Π.


Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΓΥΡΙΣΤΗ

Εχω την εδραιωμένη πεποίθηση πως στη συγκεκριμένη ιστορική φάση της απόλυτης παγκόσμιας ρευστότητας και ανασφάλειας, η αδύναμη, υπερχρεωμένη και μικρή χώρα μας, μόνο αν συγχρονιστεί με τον δυνατότερο του πλανήτη μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή της.

--Ξέρω πως θα ακουστεί σχεδόν βλάσφημο στον μέσο Έλληνα, αλλά πιστεύω πως η συνεργασία (με ολοφάνερο και δηλωμένο τρόπο) με τις ΗΠΑ, είναι αυτή που τώρα θα προστατέψει την Ελλάδα από τις οικονομικές, εθνικές και κοινωνικές απειλές που τη ζώνουν. 

--Δεν μιλώ για αποχώρηση από την ΕΕ, μιλώ για διπλωματία, για στενή συμμαχική συμπόρευση και για ενισχυμένο δούναι και λαβείν με την Υπερατλαντία.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ο π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΑΡΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ


Κατάμεστο το Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών, όρθιοι στους διαδρόμους, μέχρι και στον εξώστη. 
Ο π. Φιλόθεος Φάρος επιβεβαίωσε πως είναι ένας προοδευτικός και νηφάλιος ορθόδοξος ιερέας με μεγάλο κοινό, κατά βάση όχι αυστηρώς θρησκευόμενο. 

Προσωπικά, χθες δεν άκουσα κάτι που δεν ήξερα ή δεν περίμενα. Είχα ενστάσεις σε κάποια, άλλα με ικανοποίησαν κι άλλα τα βρήκα "παπαδίστικα". 

Αναμφισβήτητα ήταν μιά εκδήλωση πετυχημένη που ανέδειξε την ανάγκη του κόσμου να καθοδηγηθεί σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες και σύγχυση, αλλά και τις διαφορετικές τάσεις προσέγγισης της Χριστιανικής Διδαχής, εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

--Συγχαρητήρια στους διοργανωτές: Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ και Γιώργος Θ. Χατζηιακώβου, ΤΕΙ Σερρών, Δικηγορικό Σύλλογο και στους Συλλόγους Α/θμιας και Β/θμιας Εκαίδευσης. 
Ξεχωριστά μπράβο στην συντονίστρια, φιλόλογο και φίλη Chryssanthi Palazi

Α.Π.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΜΟΝΟΣ!

Ανήμερα των ερωτευμένων στο Αστικό. Οι δύο όμορφες φοιτήτριες συζητούν πίσω μου. 
-Η Μια: "Του Βαλεντίνου ε?!.. "... 
-Η Αλλη: "(αναστεναγμός) ...Να δεις που τα δυό μας θα μείνουμε, και με πρεσβυωπία θα πλέκουμε δίπλα δίπλα στις πολυθρόνες μας, κάλτσες για τους Βαλεντίνους των ανιψιών μας"!... "!! 
..... 
Πού είστε βρε αγόρια, να τις αρπάξετε?!!! 

Α.Π.
 :O :/






Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣ, 19άρης!!

--Τον περιμέναμε κατά τις 10 του μήνα. Μετά, λέγαμε θα μας έρθει του Βαλεντίνου. Μας ξεγέλασε όμως ο παιχνιδιάρης, και αριβάρισε Παρασκευή και 13 (!! :O ), μετά από πολύωρη αναμονή κι αφού έκανα ό,τι ασκήσεις αναπνοής ήξερα για να πετύχω "ανώδυνο τοκετό", (κάτι που τελικά δεν πολυκατάφερα)! :/ 

--Κατά τις 11 το πρωί όμως, τα πάντα ξεχάστηκαν! 
Ο Βασίλης μας, μας έκανε όλους να χαμογελάμε με τον ερχομό του. Ηταν ένα γλυκό και εκφραστικό μωρό, ένα δραστήριο και δημοφιλές αγοράκι αργότερα, και σήμερα ένα αντράκι που ζει την εποχή του και εξερευνά τη ζωή και τα δώρα της ! 



 --Τρίτος στη σειρά, έγινε με το καλημέρα το αντικείμενο της προσοχής και της λατρείας όλων μας! Και συνεχίζει ο άτιμος να μας κρατάει γοητευμένους! :D
Κλείνει τα 19 σήμερα, και τον γιορτάζουμε πλημμυρισμένοι από την ίδια αγάπη και αγαλίαση, όπως και τότε που τον πρωτοείδαμε! 


--Να ζήσεις Βασίλη μας. Πολύχρονος, πεντάγερος, τυχερός, χαρούμενος και μαχητής, γεμάτος ενέργεια και ενδιαφέροντα, με ακονισμένο μυαλό και πρωτότυπους στόχους! 


--Σ' αγαπάμε πολύ Μπιλάκο, σε θαυμάζουμε και σε χαιρόμαστε! Είσαι ακόμη το "μικρό" μας, κι ας έγινες ολόκληρος άντρας! Χρόνια ΠΟΛΛΑ BillyBoy! <3

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΛΕΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!

Μέναμε τότε δίπλα στην εκκλησία των Αγ. Παντελεήμονα και Χαραλάμπους. Ηταν 9 Φεβρουαρίου του 1993 και η κοιλιά μου κόντευε να εκραγεί. Είχα ακόμη μερικές μέρες ως την ΠΗΤ όπως λένε οι γυναικολόγοι την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού. 

Ο παπα-Στέργιος, ο αλτέρνατιβ εφημέριος της εκκλησίας, βρέθηκε μπροστά μου καθώς κατέβαινα βαριά προς το κέντρο της πόλης κρατώντας τον δίχρονο Αναστάση μου, για μιά βόλτα αναψυχής. "Αύριο θα γεννήσεις γειτόνισσα" μου λέει, "του Αγίου Χαραλάμπους"!
"Α, καλά" του λέω "δε το βλέπω. Έχω ακόμη"! ...
....Τελικά, έγινε όπως το προέβλεψε! Και μάλιστα πρωί-πρωί.
Στις 10 και κάτι της 10ης του μήνα, κρατούσα στην αγκαλιά μου το κοριτσάκι μου, χαρούμενη για την εύκολη γέννα και ξαλαφρωμένη από την τερατώδη κοιλιά μου! Ηρθε στη ζωή μας το Ελενάκι μας, μεγάλωσε την οικογένειά μας και πλούτισε τον μικρόκοσμό μας με ακριβά αισθήματα και μοναδική αύρα! <3 

..............
Πέρασαν 24 χρόνια από τότε, αλλά οι εικόνες της ημέρας εκείνης είναι ολοζώντανες στο μυαλό μου! Όπως και όλες οι επόμενες και προηγούμενες στιγμές με τα παιδιά μου!
Θεωρώ ευλογία την ύπαρξή τους και χαίρομαι που βιώνω τη μητρότητα, όσο δύσκολη και απαιτητική κι αν είναι!

Πολύχρονη Ελένη μου --Eleni Andronidou--! Να έχεις υγεία, τύχη και μακροημέρευση! Αγάπη να δίνεις και να παίρνεις, και να κάνεις χαρούμενους (δικαιώνοντας ντε και τον γενέθλιο Άγιο ;) ) όσους είναι κοντά σου! Τα αδέλφια σου κι εμείς, σ' αγαπάμε και σε χαιρόμαστε! <3 <3

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ- ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ Ο ΟΓΑ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ

--Και πείτε τώρα πως είστε άσχετος μεν με την αγροτική, αλλά έχετε ένα χωράφι 6-7 στρέμματα κι αντί να κάθεται ή να το νοικιάζετε με 20Ε/στρμ, αποφασίζετε να το φυτέψετε πχ μηλιές ώστε να σας δώσει σε 5 χρόνια που θα μεγαλώσουν τα δέντρα (με πολλή προσωπική εργασία και άλλα τόσα έξοδα καλλιεργητικής φροντίδας μιά και δεν έχετε δικά σας τρακτέρ και ρίπερ και ψεκαστήρες κλπ κλπ) ένα ετήσιο εισόδημα της τάξης ας πούμε των 3.000Ε/χρόνο (στην καλύτερη). ... 

--.....Χα! Ξεχάστε το αν σας πέρασε η σκέψη!
Διότι με το νέο νόμο, για να πουλήσετε το προιόν σας -όταν με το καλό το πάρετε από τα δεντράκια σας-, θα πρέπει να υποβάλλετε κάθε χρόνο δήλωση ΟΣΔΕ για να εισπράξετε μιά επιδότηση της τάξης των 300Ε, και φυσικά να ασφαλιστείτε υποχρεωτικά στον ΟΓΑ (89Ε/μήνα = 1.068Ε/έτος), ακόμη κι αν είστε ήδη ασφαλισμένος (στο ΙΚΑ πχ) από άλλη εργασία σας!! ...

--Αυτό σημαίνει πως για 5 τουλάχιστον χρόνια, αν και ΜΟΝΟ θα ξοδεύετε (παίρνετε 300Ε και δίνετε πάνω από 2.000Ε/έτος σε ΟΓΑ, λιπάσματα, ποτίσματα, οργώματα κλπ), θα φορολογείστε και με τεκμήριο κιόλας, ΚΑΙ ως "Αγρότης"!!!....

--Καταλαβαίνετε φυσικά πού πάει το πράγμα.
Μικροκαλλιεργητές, τέλος! ... ή μεγάλος ή καθόλου!

--Κι εγώ που νόμιζα πως η Γαλλική Επανάσταση είχε λύσει από το 1789 τα θέματα της φεουδαρχίας και της γαιοκτημοσύνης! 
#Πάλι_μπροστά_τραβάμε 
Α.Π.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ Ο ΕΦΚΑ-ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ


--Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ρημάχτηκαν από τις κατ'εντολήν "επενδυτικές" εμπνεύσεις των διορισμένων από τις κυβερνήσεις Διοικήσεών τους (ποιός ξεχνάει το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων επί κυβέρνησης Καραμανλή?!), και αποτελειώθηκαν από το "κούρεμα" των αποθεματικών τους (όσα λίγα παρέμεναν υγιή και είχαν) με το PSI του Βενιζέλου. 

--Τώρα με την ενοποίηση υπο τον ΕΦΚΑ, κάνουν ΕΝΑ και ΦΤΩΧΟ Ταμείο, ελλειμματικό με το καλημέρα, ένα βαρέλι δίχως πάτο...., με το Δημόσιο να παραμένει ο μεγαλύτερος οφειλέτης του (με ποινική ασυλία φυσικά), και με ασφαλισμένους που καλούνται να εισφέρουν υπέρογκα ποσά ΧΩΡΙΣ ανταποδοτική ισοδυναμία στην περίθαλψη ή στην σύνταξη ..(την ποιά?!).. Οριζόντια φτωχοποίηση και δημιουργία νέων χρεών των ασφαλισμένων, αυτή τη φορά προς τον ΕΦΚΑ. 

--Διότι ποιός και πώς θα πληρώνει τις εισφορές, όταν δεν κερδίζει ούτε τα προς το ζην? ... 
#Πάλι_Ανάπτυξη_κάνουμε 

Α.Π.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΤ3

Χαμογελάμε πλατιά, όταν συναντιόμαστε! 

Είναι η αγάπη, η εκτίμηση και η συναδελφικότητα που χτίστηκαν με τα χρόνια (τα δικά μου, συμπληρωμένα 28!) δουλειάς και συνεργασίας στην ΕΡΤ και που δυνάμωσαν στα δύο χρόνια του ανιδιοτελούς αγώνα των εργαζόμενων για το άνοιγμα της Δημόσιας Τηλεόρασης. 


Στην κοπή της πίτας της ΕΤ3 προχθές, ήταν πολύ όμορφα! :D <3

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ

Πολύ αδύναμος και κενός ο Αντώνης Σρόιτερ. Ανενημέρωτος. 

Πετάει τις (ντεμεκ δύσκολες) ερωτήσεις του στον Σώρρα, ανίκανος να τις στηρίξει, να σχολιάσει τις "απαντήσεις", να επιχειρηματολογήσει, να στριμώξει, να μπεί στην ουσία και στο βάθος. 

Κρίμα που καμαρώνει μόνο για τις "μηνύσεις" που εισέπραξε απ' τον ...Ελλάνιο Αρτέμη! 

Θάπρεπε να ξέρει πως οι Σώρραδες, και πουλούν και αγοράζουν τους δημοσιογραφικά ξυπόλητους σε μιά συνέντευξη. 

#Alpha #σανό 
Α.Π.