Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στη ΔΕΘ 2015 -- Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ---

Επισκέφθηκα χθες το σταντ του Δήμου Νέας Ζίχνης, στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ
Όμορφη η διακόσμηση με θέμα τον εντυπωσιακό φυσικό διάκοσμο του Σπηλαίου Αλιστράτης (ναυαρχίδα του τουριστικού προιόντος όχι μόνο του Δήμου και του νομού μας, αλλά και της χώρας μας), και αντιπροσωπευτικά (αν και λίγα) τα τοπικά προιόντα που εκτίθενται.
Είχα την χαρά μίας αναλυτικής συζήτησης με τη δραστήρια Αντιδήμαρχο Δάφνη Βαβλιάκη δαφνη βαβλιακη ) , που κάθε χρόνο οργανώνει με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας την παρουσία του Δήμου στη ΔΕΘ, και καθημερινά βρίσκεται επι τόπου μεριμνώντας για όλα, χωρίς να λογαριάζει κούραση και κόπο.Θέλω μαζί με τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής, να σημειώσω και τα εξής: 
Το σταντ αυτό (σε πολύ καλή θέση, μέσα στο Περίπτερο 12), είναι μοναδικό βήμα προβολής όχι μόνο των φυσικών καλλονών, των ιστορικών σημείων και της σύγχρονης ζωής των χωριών του Δήμου Νέας Ζίχνης, αλλά και των παραγόμενων προιόντων της πατρικής μας γης, καθώς και της επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στα όριά της.
Ετσι, πιστεύω πως θα ήταν πραγματικά ωφέλιμο για την ανάδειξη του Δήμου μας αλλά και για την επιχειρηματικότητα και την αγροτική δραστηριότητα της περιοχής μας, να έδιναν το παρών στα ράφια του Δήμου με δείγματα της παραγωγ'ης τους, ΟΛΟΙ όσοι δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς, ακόμη κι αν συμμετέχουν με δικά τους ιδιωτικά σταντ στη ΔΕΘ.
Είδα για παράδειγμα το εξαιρετικό "Τουλουμπάκι Αλιστράτης" σε δικό του στάντ (πολύ καλό), αλλά κανένα δείγμα του εργαστηρίου του στα ράφια του Δημοτικού Περιπτέρου. Επίσης απόντα και τα καινοτόμα προιόντα των Μύλων Καπλανίδη, με έδρα την Λευκοθέα. Και είναι μόλις δύο από τους πολλούς που υπάρχουν (Οι αναφορές είναι ενδεικτικές και μέ ειλικρινή εκτίμηση).

Επίσης θα ήταν χρήσιμη για την τουριστική προβολή του Δήμου μας, μιά φωτογραφική τουλάχιστον αναφορά στα κυριότερα ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία της περιοχής, στα τοπικά Μουσεία και τα εκθέματά τους ή και στις σύγχρονες δραστηριότητες και δράσεις (βιβλιοθήκες, εκδόσεις, εκπαίδευση, πολιτισμός, Σύλλογοι, Φιλαρμονικές κλπ).
Είμαι σίγουρη πως ο Δήμαρχος Ανδρέας Δαιρετζής και οι υπεύθυνοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, αναγνωρίζουν την αξία και την χρησιμότητα μιάς ολοκληρωμένης παρουσίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, απ' όπου περνάνε χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα. Όπως είμαι σίγουρη πως κάθε χρόνο θα βελτιώνουν, θα ομορφαίνουν και θα ενισχύουν την παρουσία του Δημοτικού περιπτέρου με νέα στοιχεία και όμορφες ιδέες (χωρίς μεγάλο κόστος).   emoticon smile


........... Σ.Σ. προς τους φίλους και μέλη της Ομάδας μας. 
Να περασετε οπωσδήποτε από το Π. 12, όσοι θα πάτε φέτος στη Διεθνή Έκθεση θεσσαλονίκης.
Και να πείτε ένα Μπράβο στους ανθρώπους που θα είναι εκεί. 
Εθελοντικά και με αγάπη, αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να είναι ανοιχτό όλες τις ώρες το σταντ του Δήμου Ν. Ζίχνης. 

[Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Ομάδα "ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ" στο Facebook].

Α.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: