Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Εκθετήριο Δημόσιας Βιβλιοθήκης


Πανέμορφος έδειξε ο 5ος όροφος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης των Σερρών, με τα έργα δύο καλλιτεχνικών εκθέσεων που φιλοξενεί αυτό το διάστημα, και με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του νεόδμητου κτιρίου, που πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.
• Μιλώ φυσικά για τις εκθέσεις των γιαλόξυλων (από το γιαλός – θάλασσα- η λέξη) του εξαιρετικού Δημήτρη Τραγάκη και τους πίνακες της αξιαγάπητης και γεμάτης ζωή, Αικατερίνης Κρουσταλά.
• Με τα υπέροχα ζωηρόχρωμα λουλούδια της η τελευταία και με τις ονειρικές φιγούρες των θαλασσόξυλών του ο πρώτος, έκαναν την λουσμένη από φυσικό φως αίθουσα του τελευταίου ορόφου, έναν «κήπο χρωμάτων και φυσικών υλικών», που απολαμβάνει κανείς να περιηγείται.


• Και με τον Δημήτρη Τραγάκη και με την κυρία Κατερίνα, έχω «ξανασυναντηθεί» δημοσιογραφικά, σε αφιερώματα τηλεοπτικά που τους έκανα στο παρελθόν, για τη δουλειά και την προσωπικότητά τους.
• Εξαιρετικής ποιότητας άνθρωποι, ζωντανοί και γεμάτοι θετική ενέργεια, γίνονται αμέσως «οι αγαπημένοι» όσων τους γνωρίζουν.
• Ο Μυτιληνιός Δ. Τραγάκης, δάσκαλος στο επάγγελμα, ρίζωσε στις Σέρρες και έμεινε με την οικογένειά του εδώ. Εμπνευσμένος, με αστείρευτη φαντασία και γνήσιο καλλιτεχνικό ταλέντο, «ζωντανεύει» τα θαλασσοδαρμένα ξύλα φτιάχνοντας κόσμους που μαγεύουν. Εξέθεσε τα έργα τους πολλές φορές σε όλη την Ελλάδα και βραβεύτηκε πολλάκις.
• Η Α. Κρουσταλά, με μία εσωτερική χαρά που τη μεταδίδει στους συνομιλητές της, με μεγάλη αγάπη για τα λουλούδια, τα χρώματα, την ζωή την ίδια, σε οδηγεί με τους πίνακές της στην «Εδέμ» και σου φτιάχνει τη διάθεση! Γυναίκα χωρίς ηλικία, αγωνίστρια, που ξεχειλίζει ζωντάνια και αισιοδοξία!
• Καταλάβατε βέβαια πως τους εκτιμώ πολύ και τους δύο, και πραγματικά χάρηκα για την κοινή τους έκθεση, που κάνει ουσιαστικά και «ποδαρικό» στο εκθετήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης των Σερρών.
• Μπράβο για την επιλογή στην Πρόεδρο Σοφία Γεωργιάδου, στον Διευθυντή Γιάννη Σαπουντζή και σε όλους όσους συναποφάσισαν.
Με το καλό και στα επόμενα βήματα, για να δικαιώσει και έτσι τον πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό και κοινωνικό της ρόλο η Βιβλιοθήκη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: