Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.

· Με δώρα ήρθε το περασμένο Σάββατο 13/7 η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις Σέρρες.

· Τα 45 εκ για την συνέχιση του 5ου Αρδευτικού Συστήματος Φυλλίδας, ήταν ένα σημαντικό όσο και απαραίτητο κονδύλι που αναμέναμε πολλά χρόνια για να το εξασφαλίσουμε.

· Την τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί στο «Ελπίδα Resort».

· Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης και Μιχάλης Τζελέπης ήταν συνεχώς μαζί της. Στην ομιλία της αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε με τους αγρότες του νομού, έδωσαν επίσης το παρών παρακολουθώντας με ενδιαφέρον και προσοχή τις παρεμβάσεις, οι βουλευτές της ΝΔ Μαρία Κόλλια και Τάσος Καρυπίδης και ο του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης.

· Μαχητικές παρεμβάσεις έκαναν οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων και Συλλόγων, χωρίς να μασούν τα λόγια τους και χωρίς να λογαριάζουν κομματικές προτιμήσεις.

· Οι απαντήσεις και οι πληροφορίες που δόθηκαν τόσο από την Υπουργό Κατερίνα Μπατζελή όσο και από τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και τους Αντιπροέδρους του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ που την συνόδευαν, ήταν άμεσες, αναλυτικές και ουσιαστικές.

· Κατέδειξαν όμως το μεγάλο κενό ενημέρωσης που έχουν οι αγρότες και οι εκπρόσωποι τους, πάνω στα τρέχοντα θέματα που αφορούν τη δουλειά τους και το μέλλον της.

· Περί τις πέντε ώρες διήρκεσε ο διάλογος Υπουργού και Σερραίων αγροτών. Αγροτικό πετρέλαιο, κόστος παραγωγής, καθυστερήσεις πληρωμών, επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, οφειλές στις Τράπεζες, τιμές αγροτικών προϊόντων, αθρόες εισαγωγές, αναδασμοί και βοσκοτόπια, ήταν κάποια από τα θέματα που εστίασαν οι αγρότες.

· «Ασχοληθείτε με αποδοτικές καλλιέργειες και αποδεσμεύστε τις αγροτικές επιχειρήσεις και δράσεις από τις επιδοτήσεις. Πρέπει αυτά τα χρήματα των επιδοτήσεων να βρούμε τρόπο να τα κεφαλαιοποιήσετε, για να υπάρξει ανάπτυξη τοπικά και περιφερειακά στοχευμένη έως το 2013 που το καθεστώς αλλάζει» τους είπε η κ. Μπατζελή.

· Στην ομιλία της, εστιάζοντας στην κατάρτιση του Μητρώου Αγροτών και του αντίστοιχου των Εμπόρων, στα μέτρα για τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, αλλά και τις αγροτικές επενδύσεις και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ),

· η Υπουργός, μίλησε για την αλλαγή του νόμου για τους Συνεταιρισμούς και τις παρεμβάσεις που ετοιμάζει το Υπουργείο για τον έλεγχο των τιμών σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα, την ρύθμιση των χρεών των κτηνοτρόφων, αλλά και την επικείμενη ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

· Το απόγευμα στη Νιγρίτα έιχε ξεχωριστή συνάντηση με την Ομάδα Καπνοπαραγωγών που της προσέφεραν τοπικά εδέσματα και νόστιμες πίτες, ενώ μετά την επίσκεψή της στο Δήμο Βισαλτίας μίλησε σε εκδήλωση στη Βέργη, με θέμα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

· Αναχώρησε λίγο αργότερα για Θεσσαλονίκη και από κει με πτήση για την Αθήνα, με κάποιους από τους αγρότες να παραπονούνται πως «δεν πήραν απαντήσεις στα ερωτήματά τους».

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: