Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ- ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (22/11/2014) στη Δημοτική αίθουσα "Μαριάννα", η παρουσίαση του βιβλίου: 
                      «Η Νέα Ζίχνη Σερρών και το Λαογραφικό της Μουσείο.
Σύντομος οδηγός ιστορίας, τοπογραφίας και λαογραφίας».


Παρουσία του Δημάρχου Ν. Ζίχνης Ανδρέα Δαιρετζή, Αντιδημάρχων και πλήθους Ζιχνιωτών αλλά και Σερραίων, ο συγγραφέας - αρχαιολόγος Κώστας Κετάνης μίλησε για το περιεχόμενο του βιβλίου που συνέγραψε και παρουσίασε πλήθος φωτογραφικών ντοκουμέντων από το παρελθόν της Ν. Ζίχνης. 


Εισαγωγική ομιλία και συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος με καταγωγή από τη Νέα Ζίχνη Αριάδνη Παπαφωτίου, ενώ την πρωτοβουλία και οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Λαογραφικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Ζίχνης. 


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Πόπη Πετρισλή και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, απένειμαν τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα για την αφιλοκερδή του προσφορά. 




Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία παραδοσιακών Ζιχνιώτικων και τραγουδιών απ`όλη την Ελλάδα, με το μουσικό σχήμα του Τέλη Καραγκιόζογλου. 



Το βιβλίο πωλείται από τον Σύλλογο στην τιμή των 10 Ε, και τα έξοδα έκδοσής του ανέλαβε Ζιχνιώτης του εξωτερικού που θέλησε να μείνει ανώνυμος













Κι ΕΔΩ, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση. 




Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: