Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΚΡΙΣΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ.

Το 2010 επικαλούμενοι την κρίση, έκοψαν δώρα και μείωσαν μισθούς κατά 30% στους ΔΥ, για να "ανανήψει" το χρεωκοπημένο κράτος. Από την πείνα των πολιτών του.

Μειώθηκαν λοιπόν οι μισθοί, έπεσε κατακόρυφα η κατανάλωση. Εκλεισαν μαγαζιά, απολύθηκαν εργαζόμενοι, έκλεισαν και σπίτια, βούλιαξε η αγορά, αυξήθηκαν τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών στα Ταμεία, έγιναν κόκκινα τα δάνεια, δεν πληρώθηκε και η Εφορία.

Πέθανε το εμπόριο, λουκέτο και η παραγωγή. Κλειδαριές σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες της ημεδαπής. "Δεν αγοράζουν, δεν παράγω", Πήγαν πίσω και τα κρατικά έσοδα.
Πέντε χρόνια μετά οι υποσχέσεις για ανάκαμψη, ανάπτυξη και θεσμικές αλλαγές κατάντησαν ανέκδοτο που προκαλεί οργή αντί για γέλιο. 

Οι δανειστές μας, μας έφτασαν εκεί που ήθελαν.

Φτωχοποιημένοι πολίτες, ακίνητη αγορά, κατάρρευση υποδομών, υποβάθμιση κοινωνικής μέριμνας, φαληρημένα Ταμεία, απουσία παραγωγικής δραστηριότητας, αύξηση του δημόσιου χρέους.

Με τη βοήθεια των κυβερνήσεων που οι δανειστές συντηρούσαν στην Ελλάδα, η επιβίωση του πολίτη και του κράτους μας, εξαρτάται πια αποκλειστικά από τις δόσεις του ρευστού τους. Χωρίς δείγμα ανάπτυξης.
Ευχαριστούμε θερμώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: