Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ -Ενδιαφέρουσα Ομιλία


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία που διοργάνωσαν οι Θυγατέρες της Πηνελόπης "Ατρυτώνη" του τμήματος Σερρών, με θέμα την Παχυσαρκία (19/4/2015)



Η αίθουσα Γ.Χρηστίδης του Επιμελητηρίου Σερρών ήταν κατάμεστη και η κεντρική ομιλήτρια ιατρός- ενδοκρινολόγος Μαρία Γιαβροπούλου διαφώτισε τους παρευρισκόμενους για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πάνω στη σωστή διατροφή και τους κινδύνους που προκύπτουν από την αδιαφορία μας για την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής μας. 

Η κ. Μ. Γιαβροπούλου, μιλώντας απλά και κατανοητά για τις επιστημονικές έρευνες και τα συμπεράσματα πάνω στο θέμα, έδωσε πλήθος χρήσιμων πληροφοριών αλλά και συμβουλών, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να αποκτήσουμε την κατάλληλη παιδεία και να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. 

Η ομιλία κέρδισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων μιά και το φαινόμενο της Παχυσαρκίας έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας στη χώρα μας, παρά την κρίση ή μάλλον "και εξ'αιτίας της" όπως τόνισε η ομιλήτρια, που έδωσε έμφαση τόσο στο θέμα της ποιότητας των τροφών που καταναλώνουμε όσο και στον τρόπο που τα μαγειρεύουμε. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις προς την ομιλήτρια, με τις απαντήσεις της να εμπλουτίζουν τα ήδη χρήσιμα συμπεράσματα του κοινού.



----------------------------------

INFO: Η Dr. Μαρία Γιαβροπούλου είναι Σερραία γιατρός Ενδοκρινολόγος, με σπουδές σε Ελλάδα και Αμερική, εξειδικευμένη στον διαβήτη. 
Είναι επιμελήτρια Β στην Α Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, και ερευνήτρια στο ΑΠΘ. 




A.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: