Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

12 ΧΡΟΝΙΑ "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ"


Με μία όμορφη εκδήλωση, ολοκληρώθηκε και ο 12ος κύκλος των Μαθημάτων ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, μιας πρωτοποριακής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας που πήρε πριν 12 χρόνια ο τ. Δήμαρχος Σερρών και Φιλόλογος ΖΗΣΗΣ ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣ και έκτοτε αποτελεί φάρο γνώσης και προβληματισμού, πάνω σε ζητήματα κλασικής παιδείας.

Την Τετάρτη (20 Μαΐου 2015) ο Γιώργος Κράϊας, διδάκτορας   
Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Freiburg, ανέπτυξε τα σχετικά με το Αρχαίο Ελληνικό Σατυρικό Δράμα, στην τελευταία ομιλία για την διδακτική περίοδο του 2015.

Και φέτος ήταν πλούσια η θεματολογία που παρουσιάστηκε από το πλήθος των ειδικών εισηγητών, οι οποίοι στην τελετή λήξης επιβραβεύθηκαν για τη διαδασκαλία τους στα Μαθήματα, με ένα συμβολικό δώρο. 
Τα μαθήματα της 12ης διδακτικής περιόδου, εκτός από τον Ζήση Μητλιάγκα, ετίμησαν με εξαιρετικές εισηγήσεις οι πνευματικοί άνθρωποι της περιοχής μας : Πασχαλέρης Θεόφιλος φιλόλογος, Φιλοκτήμων Φάκας Θεολόγος – Φιλόλογος, Αλεξάνδρα Μπαϊρα Φιλόλογος, Δεληγιώργης Γιώργος φιλόλογος, Νότας Θωμάς φιλόλογος, Τζήκα Φανή φιλόλογος, Ανδρονίδης Θεολόγος  χημικός, Σωτηρίου Μιχάλης ψυχίατρος και Αριάδνη Παπαφωτίου Δημοσιογράφος.
Τα μαθήματα παρακολούθησαν δεκάδες συμπολιτών μας, γευόμενοι τους καρπούς του αθάνατου Ελληνικού Πνεύματος.


Συντονιστές των μαθημάτων υπήρξαν οι εκπαιδευτικοί: Θεολόγης Ανδρονίδης, Θωμάς Νότας, Ειρήνη Χασιωτάκη.

Τα μαθήματα της 13ης διδακτικής περιόδου θα ξαναρχίσουν την πρώτη Τετάρτη Οκτωβρίου του 2015, όπως πάντα στις επτά (7.00) το απόγευμα, στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο.
Χορηγός, των μαθημάτων η ΑΕ Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση).

Α.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: