Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.

Ε ναι! Φυσικά καμαρώνουμε για τον πρωτότοκό μας. :) 

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους (γνωστούς και άγνωστους από Ελλάδα και εξωτερικό, το διαδίκτυο δεν βάζει φραγμούς προσωπικής γνωριμίας για να πλησιάσεις κάποιον) για τις ευχές τους στον Αναστάση μας.

Ευχαριστούμε και τα ΜΜΕ που έγραψαν για την επιτυχία του, επαινώντας τους νέους έλληνες επιστήμονες, και ενθαρρύνοντας έτσι τη νέα γενιά της χώρας μας, να πετυχαίνει στόχους.

Μακάρι τα παιδιά μας, να μπορούν να επιστρέφουν! ...... Μακάρι, να μην έφευγαν!

=====================================

Αναστάσης Ανδρονίδης: 
Ένας από τους 10 υποτρόφους του ImperialO νεαρός Έλληνας επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, επελέγη από το Πανεπιστήμιο Imperial College London της Αγγλίας ως υπότροφος για Διδακτορικό πάνω στο Software Reliabilty, στο Τμήμα Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ο μόλις 24 ετών Αναστάσης Ανδρονίδης, από το 2ο ακόμη έτος των σπουδών του στο ΑΠΘ, ήταν εργαζόμενος στο Grid του CERN (κορυφαίο ερευνητικό κέντρο, με τον μεγαλύτερο στον κόσμο επιταχυντή σωματιδίων που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας), και δύο φορές υπότροφος της Google στο πρόγραμμα Google Summer of Code.

Σήμερα παραμένει εργαζόμενος στο CMS του CERN με αντικείμενο ερευνητικής εργασίας το Virtualisation (Εικονικές μηχανές) and Cloud Computing.Την πλήρη, 4ετή υποτροφία Doctoral Training in High Performance Embedded and Distributed Systems (HiPEDS) του Imperial το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των Πανεπιστημίων σε σπουδές Πληροφορικής και καινοτομίας, κέρδισαν μόλις 10 (δέκα) νέοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προκρίθηκαν μετά από αυστηρή επιλογή με βάση τις σπουδές, το ερευνητικό και επιστημονικό τους έργο, τις παρουσιάσεις τους σε διεθνή συνέδρια και τις βαθμολογίες τους.

Ο υποψήφιος διδάκτορας Αναστάσης Ανδρονίδης, έχει ήδη στο ενεργητικό του μια σειρά από πρωτότυπες εργασίες πάνω σε κατανεμημένα συστήματα, GRID και Big Data, τις οποίες κλήθηκε και παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια στο Παρίσι, την Τσεχία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα και φιλοδοξεί μέσω της υποτροφίας, να εντρυφήσει περαιτέρω στην επιστήμη του.


Πηγή: GooDNews-GR Δεν υπάρχουν σχόλια: