Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ!

• Γέμισε αναφορές στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ο πανελλήνιος Τύπος, με αφορμή τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά), για το ανέβασμα της «Βαβυλωνίας» το καλοκαίρι.
• Διάβαζα τις προάλλες το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» και καπάκι έπεσαν άλλα δεκαπέντε (15!), σε όλες τις μεγάλες πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες.
• Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς τα είπε όλα με τη δήλωσή του που αφορά τις φετινές συνεργασίες του Εθνικού, για την καλοκαιρινή περίοδο: «Επιλέγουμε για το Εθνικό τις καλύτερες καλλιτεχνικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας».

   --------------------------------------------------------

• Ε! μία από αυτές τις λίγες, είναι και το ΔΗΠΕΘΕ μας και αυτό τιμά κυρίως την πόλη, αλλά και τον καλλιτεχνικό του Διευθυντή, τον Θοδωρή Γκόνη, που από τότε που πάτησε το πόδι του εδώ, έδειξε (χωρίς μάλιστα να γίνεται σε όλους αρεστός) πως είχε υψηλούς στόχους.

• Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει άριστα, τόσο με τις 11 (ναι! έντεκα) επιλεγμένες παραστάσεις που παρουσίασε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών όλο το χειμώνα (θυμίζω πως την άλλη εβδομάδα κλείνει το χειμερινό πρόγραμμα με την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου») , όσο και με την οργάνωση που κατάφερε να «εγκαταστήσει» στο Δημοτικό μας Θέατρο.
• Είναι αναμφίβολα ένας άξιος άνθρωπος ο Θοδωρής Γκόνης και από τα πρόσωπα του καλλιτεχνικού κόσμου που απολαμβάνουν σεβασμού και πανελλήνιας εκτίμησης για την ποιότητα του πολυεπίπεδου έργου τους.
• Είναι χαρά μας που ανέλαβε το Θέατρό μας. Το ανέβασε σε σκαλιά που δεν είχε ξαναπατήσει, αφενός προσφέροντας στο τοπικό κοινό ποικιλία εξαιρετικών παραστάσεων που λειτούργησαν ως καθοριστικός παράγοντας αύξησης των θεατών,
• αφετέρου, προβάλλοντας την πόλη σε όλη την Ελλάδα, με τις πρωτοβουλίες του (πχ συναυλία για τον Ορφέα) και τις κορυφαίες συνεργασίες του , όπως αυτή με το Εθνικό.
• Καλή συνέχεια και περιμένουμε με ενδιαφέρον τη υπέροχη «Βαβυλωνία», που θα σκηνοθετήσει ο δικός μας Θοδωρής Γκόνης, μαζί με τον Τάσο Ράτζο! 

-----------------------------------------------------------------

• Info: Τη «Βαβυλωνία» του Δημήτρη Βυζάντιου, με δώδεκα από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς του θεάτρου, παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

• Οι πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει στην σκηνή «Κατίνα Παξινού» του Εθνικού Θεάτρου (Θέατρο Ρεξ), ενώ από τις αρχές Ιουνίου θα συνεχίσουν στις εγκαταστάσεις της Χρυσοπηγής του Δήμου Σερρών. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις Σέρρες, στις 29 Ιουνίου.
• Θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γρεβενά, αλλά και στην Αττική: Χαλάνδρι, Αττικό Άλσος, Πετρούπολη, Παπάγου, Ν. Μάκρη κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες παραστάσεις του έργου θα δοθούν στην Αθήνα, σε σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

1 σχόλιο:

gskapetis είπε...

Δεν θέλει πάρα πολλούς ένας τόπος για να αναδεικνύεται, αρκούν λίγοι και καλοί για να ανοίγουν δρόμους. ΄Ενας Θοδωρής Γκόνης αρκούσε ως φαίνεται για να εμπνεύσει.
Υ.Γ. Καλή η επικαιροποίηση της φωτογραφίας σου Αριάδνη μου, αλλά η προηγούμενη ήταν πιο έντονη χρωματικά. Κατά τα άλλα παραμένεις μια κούκλα.