Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ. ΑΦΥΛΑΚΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Με την απειλή καραμπίνας και φορώντας κράνος για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, ο νεαρός είπε ψύχραιμα στους υπαλλήλους της Αγροτικής Τράπεζας στο Σιδηρόκαστρο, όπου μπήκε λίγο μετά τις 8.30 σήμερα το πρωί: «Καλημέρα, ληστεία. Δώστε μου ό,τι λεφτά έχετε στο Ταμείο σας».


Οι αιφνιδιασμένοι υπάλληλοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τον δράστη, που στεκόταν μπροστά τους με προτεταμένη την καραμπίνα του. Στο ήσυχο και ακριτικό Σιδηρόκαστρο, από κανενός το μυαλό δεν περνούσε πως κάποια από τις Τράπεζες που υπάρχουν εκεί, θα γινόταν ποτέ στόχος ληστών.
Τα λεφτά τελικά που υπήρχαν εκείνη την ώρα στα Ταμεία ήταν 12.500 €, τα οποία και πήρε, φεύγοντας γρήγορα και χωρίς να πειράξει κανέναν μέσα στο χώρο.
Η ληστεία που ήταν και η πρώτη σε όλη τη χώρα σήμερα , δεν διήρκεσε παρά λίγα μόλις λεπτά της ώρας.

Βρέθηκε το αμάξι
Ο δράστης που οι υπάλληλοι και οι λιγοστοί πελάτες περιέγραψαν λίγο αργότερα στους αστυνομικούς ως «νεαρό Έλληνα μάλλον», βγήκε ψύχραιμα από το Υποκατάστημα της ΑΤΕ και αφού επιβιβάστηκε σε ένα κόκκινο παλιό zastava, απομακρύνθηκε ανενόχλητος από το χώρο.


Ο Διευθυντής του υποκαταστήματος πατώντας το ειδικό κουμπί κάτω από το γραφείο του, ενεργοποίησε τον σιωπηλό συναγερμό μόλις η Ταμίας τον ενημέρωσε για τη ληστεία.
Η Αστυνομία έφτασε σε λίγα λεπτά, και οι έρευνες άρχισαν αμέσως, συντονιζόμενες από τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών κ. Νίκο Ρίζο.
Μισή ώρα αργότερα και σε μικρή απόσταση από την Τράπεζα, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και άδειο, το παλιό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράσης.
Ο ίδιος αναζητείται, ενώ η Αστυνομία αξιοποιεί οποιαδήποτε πληροφορία έχει ήδη συγκεντρώσει από αυτόπτες μάρτυρες, περαστικούς ή άλλους κατοίκους που κατέθεσαν για το γεγονός.


Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της ΑΤΕ (όπως και τα περισσότερα περιφερειακά), δεν είχε ένοπλο φύλακα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλυτερα που δεν ειχε ενοπλο φυλακα γιατι ολο και καποιος θα σκοτωνοτανε