Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΙΕΡΕΣ ..."ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ"?

• Με πληροφόρησαν έγκυρα, πως την περασμένη Δευτέρα και ενόσω οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια της χώρας έδιναν τον αγώνα των Πανελληνίων στις αίθουσες του Λυκείου Νέας Ζίχνης,
• με την άδεια του οικείου Μητροπολίτη Ιερόθεου, γινόταν λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγ. Νεκταρίου που υπάρχει ΜΕΣΑ στον αύλειο χώρο του Εξεταστικού Κέντρου και σε απόσταση 20 μέτρων από την είσοδο και τις αίθουσες εξέτασης!!

• Επειδή έχω την εντύπωση πως υπάρχει κανονισμός που απαγορεύει και μάλιστα αυστηρά την είσοδο ακόμη και στον αύλειο χώρο του Εξεταστικού Κέντρου, του οποιουδήποτε δεν έχει σχέση με τις εξετάσεις όση ώρα αυτές διεξάγονται,
απορώ πώς επετράπη από τον Διευθυντή του Κέντρου και την Αστυνομία η είσοδος δεκάδων πιστών στον χώρο, εκείνες τις ώρες!!
Απορώ επίσης πως τούρθε του Μητροπολίτη να λειτουργήσει εκείνη τη μέρα και τις συγκεκριμένες ώρες, σε έναν Ναό που βλέπει ιερείς μόνο ανήμερα της γιορτής του Αγίου, (και αυτή δεν ήταν την περασμένη Δευτέρα)!

--------------------------------------------------------------
Δεν γνωρίζω αν ενημερώθηκαν οι Προϊστάμενες Αρχές για το γεγονός και τί έκαναν ή αν ενημερώθηκαν και «σκόνταψαν» στον …σεβασμό προς την Εκκλησία (;!!!).

Δεν γνωρίζω γιατί έπρεπε ο Μητροπολίτης να τιμήσει τον Άγιο τη Δευτέρα των Πανελλήνιων κι όχι την Τρίτη που δεν έγραφαν τα παιδιά ή (το λογικότερο) κάποια άλλη μέρα πριν ή μετά τις εξετάσεις!
Δεν γνωρίζω επίσης εάν το γεγονός της προσέλευσης και παρουσίας πιστών εκεί, θέτει ακόμη και θέμα ακύρωσης των εξετάσεων λόγω μη τήρησης των κανονισμών.

--------------------------------

Τι λένε γι` αυτά ο Προϊστάμενος Βθμιας Σερρών, ο Διοικητής της Αστυνομίας Νέας Ζίχνης, ο Προϊστάμενος του Εξεταστικού, η Λυκειακή Επιτροπή, η Περιφέρεια και το Υπουργείο και φυσικά ο Μητροπολίτης Ιερόθεος;
• Διότι αν δεν υπάρχει τελικά ζήτημα, γονείς, φροντιστές, φίλοι και λοιποί αγωνιούντες για την επίδοση των εξεταζόμενων, να επιτρέπεται να πλησιάζουν το Εξεταστικό Κέντρο και να μπαίνουν στον αύλειο χώρο του.

• Οι άνθρωποι, ξεροσταλιάζουν κρεμασμένοι στα κάγκελα και στο πεζοδρόμιο!!! Άνθρωποι του Θεού είναι κι αυτοί!!

(ΦΩΤΟ άνω: serrelib.gr)

1 σχόλιο:

gskapetis είπε...

΄Ετσι είναι αγαπητή μου Αριάδνη, μέσα εξεταστές κι εξεταζόμενοι κι απέξω ιεροεξεταστές και συμβιβαζόμενοι.Αυτό που γίνεται σαυτή τη χώρα, μόνο με δόγματα της ανατολής προσομοιάζει. Δεν πρόκειται περί σεβασμού, γιατί ο σεβασμός ανήκει στα αμοιβαία αισθήματα.