Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗς 6ης ΜΑΙΟΥ.

 
«Αγαπητοί φίλοι
…Στη μεταΜνημονιακή Ελλάδα, την αγανάκτηση και τη διαφωνία μας πρέπει να την κάνουμε πρόταση.
  • Σήμερα που άλλοι αποστρέφουν το βλέμμα από την πολιτική ή φυγομαχούν, επέλεξα τη συμμετοχή και τη δράση αντί της κούφιας κριτικής του καναπέ.

  • Βλέπω την κρίση και σαν ευκαιρία, για να προκρίνουμε τις αρχές της διαφάνειας, της αλληλεγγύης και της παραγωγικότητας σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

  • Δεν μοιράζω φωτοστέφανα και συγχωροχάρτια σε πολιτικές, νοοτροπίες, επιλογές και πρόσωπα που ευθύνονται.

  • Τοποθετούμαι με την πλευρά των σοσιαλιστικών ιδεών που ενέπνευσαν δημιουργικά τους Έλληνες της μεταπολίτευσης.
  • Πιστεύω στη συνεργασία εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που μπορούν να δώσουν λύσεις και διέξοδο στις ανάγκες των πολιτών της χώρας μας από δω και πέρα…».
Αριάδνη Παπαφωτίου


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΛΑΙΛΙΑΣ: ΕΛΙΩΣΕ ΤΟ ΧΙΟΝΙ, ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Επιστολή αναγνώστη του Blog:
"Επισκέφτηκα το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά πριν λίγες μέρες.
Η κατάσταση που συνάντησα από τα σκουπίδια ήταν τραγική.
Όπου να γυρίσεις και να κοιτάξεις, παντού σκουπίδια.

Όπως μπορείτε κι εσείς να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, όσοι "κόπτονται" ότι ασχολούνται με τον Λαϊλιά μάλλον μας κοροϊδεύουν.
Ευτυχώς μέχρι τώρα είχε αρκετό χιόνι και όσοι ήρθαν στην περιοχή δεν τα πρόσεξαν (ή μήπως όχι;)

Ποιος είναι επιτέλους ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ εκεί πάνω;
Το ότι δεν είναι στο δικό μας σπίτι ή στην αυλή μας δεν πρέπει να μας κάνει να αδιαφορούμε.
Δεν νομίζω τέτοιες εικόνες να μας τιμούν ως κοινωνία".
     Jimmy Jimmy

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΜΑ «ΕΠΙΣΧΕΣΗ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΟΥΣ?


Ποιός θα απολογηθεί για την απερίγραπτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία ηλικιωμένου καρδιοπαθή από χωριό των Σερρών, που λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι Νοσοκομειακοί γιατροί, ξέμεινε από φάρμακα;

Με τον αγροτικό γιατρό του χωριού άφαντο (χωρίς ούτε ένα σημείωμα έξω από το  ιατρείο όπως μας είπε ο παθών), ο 70χρονος παίρνει το λεωφορείο για Σέρρες και φτάνει στην πόρτα του συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥ καρδιολόγου.
Όμως και πάλι συνταγή δεν πήρε, αφού ο γιατρός «είχε κλείσει με τα δωρεάν ραντεβού», μέχρι το τέλος Απριλίου (!!), και ο καρδιοπαθής δεν είχε (ή δεν ήθελε) να πληρώσει το 5ευρο της άμεσης συνταγογράφησης.

Ο δυστυχής δηλαδή, έκανε και διαδρομές και έξοδα και αντί να πάρει αυτά για τα οποία πλήρωνε στο Ταμείο του μια ζωή, επέστρεψε σπίτι του κουβαλώντας μόνο την αγωνία για την ίδια του την (από τα φάρμακα εξαρτώμενη) ζωή!

Επειδή η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική, ούτε και ένας ο υπεύθυνος, οι νοσοκομειακοί και αγροτικοί γιατροί (που έχουν κι αυτοί τα δίκια τους), ας σταθούν πιο ώριμα απέναντι  τουλάχιστον στις περιπτώσεις ασθενών που η σύνταξή τους δεν φτάνει ούτε για …σπόρια!
-----------------------------------------------------------------------
Κάντε ΚΛΙΚ πάνω στη ΦΩΤΟ:


(ΣΣ: Το οτι "επιστροφές κατανάλωσης" και  "δώρα συνταγογράφησης" των Φαρμακοβιομήχανων προς γιατρούς και Φαρμακοποιούς ΔΕΝ αναφέρονται, δεν σημαίνει πως ΔΕΝ υπάρχουν).

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ! Ταξίδι στον κόσμο του σινεμά.


Ένα πλούσιο σε εκθέματα Μουσείο Κινηματογράφου, δημιούργησε στις Σέρρες ο συνταξιούχος κινηματογραφιστής κ. Διαμαντής Κουτσουρλιώτης.
Συλλέγοντας για χρόνια όχι μόνο μηχανές προβολής αλλά και  ό,τι έχει σχέση με το σινεμά, κατάφερε να στήσει ένα ολόκληρο Μουσείο για το οποίο δηλώνει περήφανος.
Ο κ. Διαμαντής, είναι από τους τυχερούς εκείνους ανθρώπους που η δουλειά του ήταν και το χόμπι του.
Τα 35 χρόνια που συμπλήρωσε μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες των Σερρών προβάλλοντας ταινίες, πέρασαν όπως λέει όχι μόνο χωρίς να το καταλάβει, αλλά και πολύ ευχάριστα.

Με πάθος για τον κινηματογράφο
Κι αν η εξέλιξη της τεχνολογίας και η σύνταξη τον απομάκρυναν σήμερα από τις καμπίνες προβολής, αυτός δεν έπαψε να κουβαλάει τον κινηματογράφο μαζί του, όπως έκανε από παιδί.
«Δεν ήθελα να κάνω τίποτε άλλο στη ζωή μου. Με μάγευε ο κινηματογράφος από παιδί.
Θυμάμαι πως έκανα δήθεν προβολές στους φίλους μου, χρησιμοποιώντας μία παλιά ραπτομηχανή της μητέρας μου. Την είχα τροποποιήσει χαλώντας την φυσικά, κι αν και άκουσα τα σχολιανά μου, εγώ δεν πτοήθηκα» λέει χαρακτηριστικά.
Ξεκίνησε το 1959 στις Σέρρες και πέρασε από όλα τα σινεμά της πόλης.
«Τότε λειτουργούσαν έξι χειμερινοί και πέντε θερινοί κινηματογράφοι. Ο κόσμος έβλεπε πολύ σινεμά.
Κάναμε πολλά εισιτήρια με τις ελληνικές ταινίες του Κούρκουλου και του Ξανθόπουλου. Μετά ήρθαν τα Τούρκικα, ύστερα τα καράτε. Κάθε εποχή είχε και τα σουξέ της» θυμάται ο κ. Διαμαντής.

Όλα για την τεχνολογία του σινεμά
Στο Μουσείο του που δημιούργησε σε ιδιόκτητη αίθουσα κάτω από το σπίτι του δίπλα στο Στρατόπεδο «Παπαλουκά», εκτίθενται όλα τα κομμάτια της συλλογής του.
Έντεκα κινηματογραφικές μηχανές προβολής, μπομπίνες, πικ απ, ηχεία και μετασχηματιστές, αλλά και παλιές τηλεοράσεις και μικρόφωνα, αποτυπώνουν μία εποχή που οι σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες γνώριζαν μεγάλες δόξες.

Όλα τα μηχανήματα της συλλογής του είναι αγορασμένα και συντηρημένα από τον ίδιο. Έχουν τακτοποιηθεί με μεράκι, περιμένοντας να διηγηθούν στους επισκέπτες, το καθένα την ιστορία του.
«Δουλεύουν όλα τα μηχανήματα που έχω. Ξόδεψα πολλά χρήματα για να τα αγοράσω, αλλά δεν με πειράζει. Είναι πράγματα που αγαπώ και ήθελα να τα σώσω» σημειώνει και τονίζει:
«Έκανα δύο αιτήσεις στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση του νομού μας, για να γνωστοποιήσω την ύπαρξη αυτού του Μουσείου και να ζητήσω από τα Σχολεία να έρχονται εδώ. 

Είναι χρήσιμο να μαθαίνουν τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι για τον τρόπο λειτουργίας του Κινηματογράφου, να γνωρίζουν τα μηχανήματα και γιατί όχι να βλέπουν και ταινίες.

Το Μουσείο είναι ταυτόχρονα και σινεμά. Έχω κανονική οθόνη» λέει με χαρά.

Πλούσιο υλικό
Ανάμεσα στο υλικό της συλλογής του, περιλαμβάνονται και μπομπίνες με τρέιλερ ταινιών εποχής, επίκαιρα της επταετίας, αλλά και υλικό από το χτίσιμο του Τείχους του Βερολίνου καθώς τον γάμο του Κωνσταντίνου.
«Η τηλεόραση κατάπιε το σινεμά. Σήμερα οι θεατές θα πάνε να δούνε μόνο τις ταινίες που διαφημίζει η τηλεόραση» λέει με σκεπτικισμό καλώντας τον κόσμο αν μην χάσει την επαφή του με την 7η τέχνη «απολαμβάνοντάς την όμως στον φυσικό της χώρο, στην σκοτεινή αίθουσα» όπως λέει.
Το Μουσείο που δημιούργησε ο κ. Διαμαντής Κουτσουρλιώτης αποτυπώνει την μεγάλη του αγάπη για το σινεμά, που ήταν και η δουλειά του για δεκαετίες.
Είναι ένα ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου, από την πλευρά των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιούνται για να ζωντανεύουν τις εικόνες του φιλμ, και μαζί τους λατρεμένους αστέρες και ήρωες της μεγάλης οθόνης.


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΟ!!


Ελλείψεις ακόμη και σε αντιπυρετικά υπόθετα και ενέσεις, μέχρι και σε ξυλάκια ελέγχου του φάρυγγα, διαπίστωσε ασθενής από την περιοχή της Φυλλίδας, που χρειάστηκε (προ 20ημέρου) να προστρέξει στις υπηρεσίες των γιατρών του Κ.Υ. Ν. Ζίχνης, όπου έφτασε με  40οC πυρετό τον οποίο αδυνατούσε να ελέγξει στο σπίτι! 

Έγινε εισαγωγή και κατεγράφη ως έκτακτο περιστατικό, αλλά αντιπυρετικό …δεν βρισκόταν πουθενά για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάστασή του!  

Ο γιατρός, όπως περιγράφει ο ίδιος ο ασθενής, χρησιμοποιώντας το τελευταίο ξυλάκι εξέτασης λαιμού και απολογούμενος για την έλλειψη αντιπυρετικών, συνταγογράφησε φάρμακα στον ασθενή και τον αποχαιρέτησε με συμβουλές για την κατ` οίκον ασφαλή του αποθεραπεία από την ίωση.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο άνθρωπος ακολουθώντας την ιατρική αγωγή που του δόθηκε, είναι πιά καλά στην υγεία του. Το ερώτημα όμως είναι, πόσο υγιές είναι το σύστημα Υγείας μας, όταν εμφανίζεται αδύναμο να χορηγήσει ακόμη κι ένα επιβαλλόμενο αντιπυρετικό!!

Σ.Σ.: Τα στοιχεία του ασθενή είναι φυσικά στη διάθεση κάθε αρμόδιου ενδιαφερόμενου που θα ήθελε να εξετάσει την περίπτωση.