Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΟ!!


Ελλείψεις ακόμη και σε αντιπυρετικά υπόθετα και ενέσεις, μέχρι και σε ξυλάκια ελέγχου του φάρυγγα, διαπίστωσε ασθενής από την περιοχή της Φυλλίδας, που χρειάστηκε (προ 20ημέρου) να προστρέξει στις υπηρεσίες των γιατρών του Κ.Υ. Ν. Ζίχνης, όπου έφτασε με  40οC πυρετό τον οποίο αδυνατούσε να ελέγξει στο σπίτι! 

Έγινε εισαγωγή και κατεγράφη ως έκτακτο περιστατικό, αλλά αντιπυρετικό …δεν βρισκόταν πουθενά για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάστασή του!  

Ο γιατρός, όπως περιγράφει ο ίδιος ο ασθενής, χρησιμοποιώντας το τελευταίο ξυλάκι εξέτασης λαιμού και απολογούμενος για την έλλειψη αντιπυρετικών, συνταγογράφησε φάρμακα στον ασθενή και τον αποχαιρέτησε με συμβουλές για την κατ` οίκον ασφαλή του αποθεραπεία από την ίωση.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο άνθρωπος ακολουθώντας την ιατρική αγωγή που του δόθηκε, είναι πιά καλά στην υγεία του. Το ερώτημα όμως είναι, πόσο υγιές είναι το σύστημα Υγείας μας, όταν εμφανίζεται αδύναμο να χορηγήσει ακόμη κι ένα επιβαλλόμενο αντιπυρετικό!!

Σ.Σ.: Τα στοιχεία του ασθενή είναι φυσικά στη διάθεση κάθε αρμόδιου ενδιαφερόμενου που θα ήθελε να εξετάσει την περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: