Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΜΑ «ΕΠΙΣΧΕΣΗ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΟΥΣ?


Ποιός θα απολογηθεί για την απερίγραπτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία ηλικιωμένου καρδιοπαθή από χωριό των Σερρών, που λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι Νοσοκομειακοί γιατροί, ξέμεινε από φάρμακα;

Με τον αγροτικό γιατρό του χωριού άφαντο (χωρίς ούτε ένα σημείωμα έξω από το  ιατρείο όπως μας είπε ο παθών), ο 70χρονος παίρνει το λεωφορείο για Σέρρες και φτάνει στην πόρτα του συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥ καρδιολόγου.
Όμως και πάλι συνταγή δεν πήρε, αφού ο γιατρός «είχε κλείσει με τα δωρεάν ραντεβού», μέχρι το τέλος Απριλίου (!!), και ο καρδιοπαθής δεν είχε (ή δεν ήθελε) να πληρώσει το 5ευρο της άμεσης συνταγογράφησης.

Ο δυστυχής δηλαδή, έκανε και διαδρομές και έξοδα και αντί να πάρει αυτά για τα οποία πλήρωνε στο Ταμείο του μια ζωή, επέστρεψε σπίτι του κουβαλώντας μόνο την αγωνία για την ίδια του την (από τα φάρμακα εξαρτώμενη) ζωή!

Επειδή η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική, ούτε και ένας ο υπεύθυνος, οι νοσοκομειακοί και αγροτικοί γιατροί (που έχουν κι αυτοί τα δίκια τους), ας σταθούν πιο ώριμα απέναντι  τουλάχιστον στις περιπτώσεις ασθενών που η σύνταξή τους δεν φτάνει ούτε για …σπόρια!
-----------------------------------------------------------------------
Κάντε ΚΛΙΚ πάνω στη ΦΩΤΟ:


(ΣΣ: Το οτι "επιστροφές κατανάλωσης" και  "δώρα συνταγογράφησης" των Φαρμακοβιομήχανων προς γιατρούς και Φαρμακοποιούς ΔΕΝ αναφέρονται, δεν σημαίνει πως ΔΕΝ υπάρχουν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: