Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ!!!

  • Το παιχνίδι τους στον κεντρικό δρόμο του Δασοχωρίου, τους έριξε στην κυριολεξία πάνω στα έξι διπλωμένα χαρτονομίσματα των 100, που βρισκόταν στην άκρη του πεζοδρομίου.
  • Η παρέα των πέντε αγοριών, που απολάμβανε παίζοντας το απογευματάκι της περασμένης Κυριακής το παιχνίδι στο χωριό, ενήργησε αξιέπαινα. Παρέδωσε τα χρήματα στον Πρόεδρο της Κοινότητας και αυτός την επόμενη το πρωί, στον αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της Ηράκλειας.
  • «Τα κλώτσησα χωρίς να καταλάβω πως πρόκειται για χρήματα. Τα πήραμε στα χέρια μας με τους φίλους μου και τα μετρήσαμε. Αμέσως σκεφτήκαμε πως ήταν αρκετά λεφτά και ίσως να τα έιχε χάσει κάποιος που τα είχε ανάγκη. Όμως όποιος και να έχανε 600 πιστεύω πως στεναχωριόταν», είπε στον «Κ» ο 14χρονος μαθητής Γυμνασίου Χάρης Μπαντιωτάκης,
  • ενώ ο συνομήλικος φίλος του Νίκος Καμπούρης συμπλήρωσε: «Δεν το σκεφτήκαμε στιγμή. Αναζητήσαμε τον Πρόεδρο του χωριού και τα παραδώσαμε. Μας είπε πως εάν δεν βρεθεί αυτός που τα έχασε, ο νόμος προβλέπει να τα πάρουμε εμείς που τα βρήκαμε. Αλλά δεν μας πειράζει».

Πάνω: Β. Φωτογλίδης, Ν. Σαπουντζής, Ν. Καμπούρης και Χ. Μπαντιωτάκης, ποζάρουν στο φακό της στήλης.

Δεξιά κάτω: Ο Πρόεδρος Δασοχωρίου, τη στιγμή που παραδίδει τα χρήματα στο Α.Τ. Ηράκλειας.

  • Ο Πρόεδρος του Δασοχωρίου Γιώργος Τρεντίδης, μίλησε στη στήλη με περηφάνια για τα παιδιά του χωριού του, με αφορμή την πράξη τους: «Μόλις μου έφεραν τα χρήματα, έβγαλα ανακοίνωση από τα μεγάφωνα αναζητώντας αυτόν που τα έχασε. Το πρωί της Δευτέρας τα παρέδωσα στην Αστυνομία αφού κανείς δεν εμφανίστηκε. Ίσως ο κάτοχός τους να ήταν περαστικός από το χωριό ή αυτός που τα έχασε δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη. Λέω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την πράξη τους. Ενήργησαν ώριμα και σωστά».
  • Ο 11χρονος Νίκος Σαπουντζής και ο 10χρονος Βαγγέλλης Φωτογλίδης, μαζί με τον 15χρονο Άκη Δαλαμάνο ήταν οι υπόλοιποι της παρέας.
  • «Το μόνο που σκεφτήκαμε ήταν ότι αυτός που τα έχασε μπορεί να τα έιχε μεγάλη ανάγκη. Τα παραδώσαμε χωρίς να συζητήσουμε καν την πιθανότητα να τα κρατήσουμε» είπαν με ένα στόμα.
  • Γονείς, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, συγκινημένοι επαίνεσαν τους μικρούς μαθητές για την πράξη τους, που και μόνο από τα τόσα μπράβο που άκουσαν ένιωσαν όπως είπαν στη στήλη, πως πήραν «τη μεγαλύτερη αμοιβή που υπάρχει στον κόσμο».
  • Μακάρι να πορεύονται έτσι σε όλη τους τη ζωή. Με την πράξη τους, έδωσαν όχι μόνο παράδειγμα αλλά και την ελπίδα σε όλους μας, ότι δεν είναι όλα διεφθαρμένα και απαξιωμένα στην εποχή μας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

dimotis-paggeou είπε...

Μεγάλο μπράβο στα παιδιά.