Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΙΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ.





  • Έτοιμη η πόλη των Σερρών να υποδεχτεί τους 13.000 περίπου φοιτητές της και μάλιστα χωρίς να τους ταλαιπωρήσει σχεδόν καθόλου στην προσπάθειά τους να βρουν στέγη.
  • Εύκολη υπόθεση είναι η αναζήτηση σπιτιού για τους φοιτητές του ΤΕΙ και του ΤΕΦΑΑ της πόλης, όπως προκύπτει τόσο από τα στοιχεία των τοπικών μεσιτικών γραφείων, όσο και από τις απόψεις των ίδιων των ενδιαφερόμενων.
  • Επάρκεια σε διαμερίσματα, προσιτές τιμές και προσβασιμότητα στους χώρους σπουδών, διευκολύνουν το «σαφάρι» στην πόλη, προς αναζήτησιν φοιτητικού σπιτιού.
  • Οι σπουδάζοντες και οι γονείς τους που τους συνοδεύουν ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα. Το μόνο που έχουν να κάνουν (και το κάνουν), είναι να απευθυνθούν σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο της πόλης των Σερρών।

  • «Είμαστε σε περίοδο μεγάλης έντασης στη δουλειά μας. Έχουν έρθει οι περισσότεροι από τους νεοεισαχθέντες φοιτητές αλλά και αρκετοί παλιοί που θέλουν να αλλάξουν σπίτι. Όλοι θα βρουν τελικά αυτό που θέλουν και σε τιμές προσιτές σε σχέση με άλλες πόλεις της περιφέρειας που έχουν Πανεπιστημιακές Σχολές» είπε στον «Κ» ο μεσίτης Τάσος Θωμαίδης που την ώρα του ρεπορτάζ μας ήταν περιτριγυρισμένος από πελάτες.
  • «Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν αλλάξει πολύ, αν και οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν το αντίθετο λόγω της κρίσης. Στα καινούρια διαμερίσματα του ενός ή δύο δωματίων κοντά στις Σχολές και σε αφετηρίες Αστικών λεωφορείων που οδηγούν σ` αυτές, οι τιμές δεν έχουν μεταβληθεί από πέρυσι. Κυμαίνονται από 250 έως 180 τα studios» δήλωσε στη στήλη και ο μεσίτης Ηλίας Νικολαίδης.

  • Φθηνότερα και με μικρή πτώση στην τιμή τους σε σχέση με πέρυσι, είναι τα διαμερίσματα 10ετίας και πάνω που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και χρήζουν ανακαίνισης ή βαψίματος, ενώ ακόμη φτηνότερη στέγη μπορεί να βρει κανείς σε μακρινότερες από τα ΤΕΙ συνοικίες των Σερρών.
  • «Είμαι ευχαριστημένος από την τιμή που βρήκα σπίτι για τα δύο μου παιδιά. Ο μεγάλος ήταν ήδη φοιτητής εδώ στις Σέρρες και φέτος πέρασε και η κόρη μου. Η πόλη σας μου αρέσει πολύ και τα παιδιά μου περνούν καλά εδώ και με ασφάλεια» δήλωσε στον «Κ» ο κ. Γιάννης που ερχόταν από την Εύβοια.
  • «Άφησα το περσινό μου σπίτι και φέτος ψάχνω για άλλο. Το καλό είναι πως όλοι οι ιδιοκτήτες τα έχουν δώσει σε μεσίτες και έτσι δεν μπερδευόμαστε με την έρευνα. Ξέρουμε πού να πάμε για να εξυπηρετηθούμε» μου είπε και ο Μανώλης, δευτεροετής στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ, από τη Θεσσαλονίκη

Στην πόλη των Σερρών διαμένει το σύνολο των φοιτητών, που παρακολουθούν μαθήματα στις τρείς Σχολές και τα επτά Τμήματα του ΤΕΙ (περίπου 12.000), καθώς και στο ΤΕΦΑΑ Σερρών που αποτελεί ανεξάρτητο Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο οποίο φοιτούν συνολικά 660 μελλοντικοί Γυμναστές.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: