Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ληστές με καλάσνικοφ - ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΤΟ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ- Γάζωσαν ΑΤΕ και Αστυνομία


Προέβλεψαν τα πάντα εκτός από την 5λεπτη αργοπορία στην ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων της ΑΤΕ Ροδολίβους οι τρείς ένοπλοι δράστες που χθες Δευτέρα 10 λεπτά πριν τις 8 το πρωί, επιχείρησαν να ληστέψουν (χωρίς επιτυχία τελικά) το υποκατάστημα, στήνοντας ολόκληρη επιχείρηση με πολλούς πυροβολισμούς και διπλό στόχο.

Οπλισμένοι με καλάσνικοφ, φορώντας κουκούλες και – σύμφωνα με αστυνομικές μαρτυρίες- αλεξίσφαιρη προστασία σε όλο τους το σώμα, χτύπησαν ταυτόχρονα σε Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους και ΑΤΕ, γαζώνοντας περιπολικό και Τραπεζικό Υποκατάστημα!
Σκοπός τους ήταν να ληστέψουν την Τράπεζα, δημιουργώντας αντιπερισπασμό με το χτύπημά τους στο Α.Τ., ώστε να εγκλωβίσουν εκεί την Αστυνομική δύναμη και να δράσουν ανενόχλητοι στα Ταμεία.

Βροχή από σφαίρες
Το κέντρο του Ροδολίβους το πρωί της Δευτέρας, μετατράπηκε στην κυριολεξία σε Φαρ -Ουέστ, με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή κατά των στόχων και τους Αστυνομικούς να απαντούν με πυροβολισμούς κατά των δραστών, έξω από το Α.Τ. του χωριού, χωρίς ευτυχώς κανείς να τραυματιστεί.
Η απουσία υπαλλήλων στο Υποκατάστημα την ώρα της απόπειρας και το κλειστό χρηματοκιβώτιο ήταν οι κρίσιμες παράμετροι, που ματαίωσαν τα σχέδια των κακοποιών.
Λίγο νωρίτερα, είχαν σπάσει την τζαμαρία του Υποκαταστήματος με λοστούς, πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό (μία από τις σφαίρες έσπασε τα τζάμια της αίθουσας δεξιώσεων της εκκλησίας του χωριού), και χτυπώντας με γκλόμπ στα πόδια μία γυναίκα που τυχαία βρισκόταν στο σημείο την ώρα εκείνη, προκειμένου να την απομακρύνουν.

Έφυγαν με άδεια χέρια
Έφυγαν με άδεια χέρια, επιβαίνοντας σε μαύρο υπερυψωμένο ΙΧ τύπου τζιπ το οποίο και αναζητείται, μια και κάτοικοι του Ροδολίβους συγκράτησαν τα στοιχεία του.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για πρωτοφανή για την περιοχή τρόπο δράσης ληστών, που φόβισε τους κατοίκους και προβλημάτισε τις Αρχές, αφού οι δράστες  δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά των στόχων τους σε ώρα πρωινής κίνησης, βάλλοντας και κατά του Αστυνομικού τμήματος στο οποίο βρισκόταν εκείνη την ώρα όλοι οι άνδρες της βάρδιας.
Με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Επιθεωρητής Β. Ελλάδας και του Αστυνομικού Δ/ντή Σερρών Στέφανου Μάνδαλου, συντονίσθηκαν από την πρώτη στιγμή οι ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των θρασύτατων επίδοξων ληστών.

Τα κατάφεραν στην Κεραμωτή
Ό,τι όμως δεν κατάφεραν οι ληστές με τα καλάσνικοφ στο Ροδολίβος, το πέτυχαν στην Κεραμωτή Καβάλας και μάλιστα με λεία 250 χιλιάδων ευρώ, που αφαίρεσαν από Ταμεία, χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ του υποκαταστήματος.
Η ληστεία έγινε μιάμιση ώρα αργότερα, στις 9.30 πμ.
Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες,  "οι ληστές που  φορούσαν κουκούλες και έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και μπούκαραν στην τράπεζα στην οποία βρίσκονταν οι υπάλληλοι και δύο πελάτες.   Αφού έδωσαν εντολή στον κόσμο να πέσει στο πάτωμα, πήραν όσα χρήματα υπήρχαν". 
Στη συνέχεια οι αδίστακτοι ληστές εξαφανίστηκαν με το ίδιο μαύρο τζιπ μάρκας WV. Η ΕΛΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: