Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

SERREALISTAS: 14η ΔΡΑΣΗ-ΕΞΩ, ΠΑΡΕΑ, ΓΕΙΤΟΝΙΑ!


Με στόχο την δυναμική άμυνα απέναντι στην απομόνωση, την κατάθλιψη και την ιδιώτευση, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου οι Serrealistas προχώρησαν στη 14η δράση τους.
Με σύνθημα: "Βγαίνουμε στη γειτονιά για να συναντηθούμε, να κουβεντιάσουμε, να διασκεδάσουμε, να τα πούμε με τους γείτονές μας.
 Κάνουμε τα πάρκα σημεία συνάντησής μας, για διασκέδαση, γνωριμία, κουβέντα και ρεφενέ φαγητό απ` το σπίτι! ", κάλεσαν τους κατοίκους της οδού Αρκαδιουπόλεως της πόλης να βγουν από το σπίτι, να γίνουν παρέα και να περάσουν με τους γείτονές τους ένα όμορφο μεσημέρι με κουβέντα, συντροφιά και φαγητό από το σπίτι.
Οι εθελοντές έκαναν την πρόσκληση με αφίσες που θυροκόλλησαν την προπαραμονή στις εισόδους των πολυκατοικιών και το ραντεβού προσδιορίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής στην Παιδική Χαρά του δρόμου που βρίσκεται στην περιοχή της Παναγίτσας, πίσω από το ΚΤΕΛ Σιδηροκάστρου. 
Στην αρχή διστακτικά και στη συνέχεια θερμότερα, οι κάτοικοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των Serrealistas, που με τη δράση τους αυτή επέστρεψαν με χαρά σε έναν χώρο που είχαν επέμβει με επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι, βάφοντας καλλωπίζοντας και καθαρίζοντάς τον.
Ο καθένας με το φαγητό που θα έτρωγε στο σπίτι του, με τα παιδιά ή τα εγγόνια του, με την καλή του διάθεση και το κέφι του, έκανε την Παιδική Χαρά, χαρά της γειτονιάς, απολαμβάνοντας την παρέα του άλλου!

Η Δράση αυτή των Serrealistas στοχεύει στην ενθάρρυνση των πολιτών να ξανακατακτήσουν τις γειτονιές τους, να τις κάνουν «αυλές» για καθημερινή συνάντηση, παιχνίδι, διάλογο και κοινωνικές επαφές, ως άμυνα στα αποτελέσματα της κρίσης, αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής με την υποκατάσταση των διαπροσωπικών σχέσεων από την ηλεκτρονική επικοινωνία.

Οι Serrealistas θα δώσουν συνέχεια στη δράση τους, επιλέγοντας πάρκα και γειτονιές σε όλη την πόλη με σκοπό να γίνει πράξη το σύνθημά τους: «Αγαπάμε και χαιρόμαστε την πόλη μας.  ΜΑΖΙ, ΕΞΩ στη γειτονιά, ΠΑΡΕΑ».

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: