Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

SOS ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΕΠ ΣΙΔ/ΣΤΡΟΥ- 700 ευρώ έμειναν για θέρμανση!


Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Διοίκηση του Κέντρου Περίθαλψης Πάιδων Σιδηροκαστρου, που φέτος καλέιται να λειτουργήσει με το 30% μόλις του περσινού του προυπολογισμού.

54 άτομα, μή αυτοεξυπηρετούμενα, με βαρύτατες αναπηρίες που απαιτούν 24ωρη φροντίδα φιλοοξενεί το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, τουοποίου η Δ/κση αναρωτιέται ΠΩΣ θα το θερμάνει ενόψει του χειμώνα.
Η μείωση της χρηματοδότησης κατά 70%(!) αλλά και οι καθυστερήσεις καταβολής των οφειλόμενων στο Κέντρο από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του.
Με π΄ροσθετο εμπόδιο την απουσία Διοικητικού Συμβουλίου λόγω καθυστέρησης ορισμού των μελών του από το αρμόδιο Υπουργείο, το Ίδρυμα αδυνατεί αν λάβει αποφάσεις ακόμη και αποδοχής Δωρεών!
Υπολογίζεται πως οι οφειλές των Ταμείων σε ΚΕΠΕΠ και ΚΑΑΜΕΑ (που πλέον έχουν συγχωνευθεί διοικητικά), ξεπερνούν τις 500χιλιάδες Ευρώ, τη στιγμή που στον κωδικό θέρμανσής τους, υπάρχουν μόλις 700 ευρώ (!!) για το πετρελαιο ΟΛΗΣ της χρονιάς και οι διαγωνισμοί αγοράς του αποβαίνουν άκαρποι, λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

2 σχόλια:

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Βλέποντας το ρεπορτάζ μου στην ΕΤ3, οι εργαζόμενοι στον Νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, πήραν ομόφωνη απόφαση με τα χρήματα που κάθε χρόνο δίνουν για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών τους, να γεμίσουν φέτος τη δεξαμενή του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου! ΜΠΡΑΒΟ τους !
---Ξέρω οτι δεν θέλουν δημοσιότητες, αλλά η χαρά μου είναι μεγάλη! :-) ----

Unknown είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους εργαζομένους του ΚΕ.ΠΕ.Π Σιδηροκάστου στους συναδέλφους του Γ.Ν Θεσσαλονίκης ΄΄Αγ. Δημήτριος ΄΄ για την ανθρωπιά που επέδειξαν στο πρόβλημα του κέντρου μας. Σας εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Με εκτίμηση

Μαλούδης Γιώργος