Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

“Βλαχόφωνος Ελληνισμός και Εθνική Παλιγγενεσία”


Ο Σύλλογος Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” διοργάνωσε εκδήλωση  με θέμα  “Βλαχόφωνος Ελληνισμός και Εθνική Παλιγγενεσία” το απόγευμα του Σαββάτου στις 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια”. Παρουσία του Μητροπολίτη Σερρών, βουλευτών, του δημάρχου και αντιδημάρχων, την εκδήλωση προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Σερρών, κύριος Ζήσης Μητλιάγκας, καθηγητής Κλασικής Παιδείας του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου.

  Μέσα από αφήγηση, απαγγελία, τραγούδι και χορό των τμημάτων του Συλλόγου Βλάχων  αποδόθηκαν γεγονότα από την άλωση της Πόλης μέχρι την απελευθέρωση των Σερρών. Το οπτικό υλικό που εμφανιζόταν στην σκηνή των “Αστεριών” έδινε την ευκαιρία στον κόσμο να βλέπει γεγονότα και ήρωες που ανέφεραν είτε ο αφηγητής είτε τα τραγούδια. Τα τμήματα που συμμετείχαν από την μεριά του διοργανωτή Συλλόγου των Βλάχων ήταν η παιδική ομάδα 4ης-6ης Δημοτικού, η εφηβική ομάδα, το τμήμα παραστάσεων και η ομάδα λαϊκών δρώμενων του Συλλόγου. Συμμετείχε και το  τμήμα παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών.

  Το Σαββατοκύριακο που διανύσαμε είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εν λόγω εκδήλωση από τοπικό κανάλι των Σερρών που είχε την κάλυψη. DVD της εκδήλωσης θα υπάρχους τις προσεχείς μέρες στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Καραϊσκάκη 2 (απογευματινές ώρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: