Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ

Εκδήλωση με θέμα τη φυλή των Καλάς στο Αφγανιστάν και τα έργα που έγιναν εκεί με χρήματα των ελλήνων πολιτών, τις συνθήκες ζωής και το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο ζει η φυλή, διοργάνωσε  το Τμήμα Σερρών της ΑΧΕΠΑ και ο Προεδρος Κώστας Αργυρίου
 
το  Σάββατο  29.3.2014 .


Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών με κεντρικό ομιλητή τον Δάσκαλο των Καλας -Καλασσα-Αθανάσιο Λερούνη, κέρδισε το ενδιαφέρον πλήθους Σερραίων, που θέλησαν να ακούσουν από πρώτο χέρι όσα αφορούν τη φυλή και τη ζωή της.


Οι Καλάσσα ειναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το διαδηλώνουν με μεγάλη υπερηφάνεια. Κατοικούν σε οροπέδια ύψους 2000 – 2500 μ στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Στην επιλογή αυτή τους οδήγησε η απόφαση τους να διατηρήσουν τις Αρχαίες Ελληνικές Παραδόσεις. κάτι απαγορευμένο για τους κατοίκους της περιοχής μετά τον 7ο αιώνα μ.Χ

 Ο Αθανάσιος Λερούνης, εκπαιδευτικός, διετέλεσε Δάσκαλος των Καλας επί 13 χρόνια.
Λάτρης της Οικουμενικότητας του Ελληνισμού απηχθει και υπέστη τις θηριωδίες του εγκλεισμού από τους Ταλιμπαν και τελικά αφεθηκε ελεύθερος κατόπιν πιέσεων των απανταχού μυημένων στην Ελληνική Παιδεία.
http://Α21


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πλήθος φωτογραφιών από τα έργα και την καθημερινότητα των Καλάς, ενώ εκτέθηκαν αυθεντικές στολές και κοσμήματά τους.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: