Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΒΙΑ;

Υποφέρω στη θέα βίας
Μου είναι αδιανόητο να την ασκήσω και εφιαλτικό να την υποστώ. 
Θα ήθελα να υπήρχε ένα παράλληλο σύμπαν όπου θα τηλεμεταφέρονταν χωρίς ίχνος κακοποίησης, αυτοί που θα είχαν την πρόθεση να φερθούν βίαια. Λίγα λεπτά πρίν το κάνουν. Αυτόματα, σ`ένα σύμπαν που θα ήταν όπως το ήθελαν, για να συνεχίσουν ήρεμα και χωρίς οργή τη ζωή τους. Κι εμείς τη δική μας.
Κουραφέξαλα θα μου πείτε. Δεν γίνεται αυτό. 
Το ξέρω. Αλλά κι εγώ, ψάχνω λύση και "τιμωρία" για την ασύδοτη και εγκληματική -επί ζωής και περιουσίας- εξουσία, που δίνει σε κάποιους το αξίωμα ή η "δουλειά" τους, σε άλλους οι εντολές, και σε μερικούς η οργή ή η διαφωνία τους με τον άλλο.
Για τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν περιουσίες πολιτών, που καίνε εργαζόμενους λέω, κτίρια, δημόσια περιουσία. 
Για τους οπαδούς των κερκίδων που αιματοκυλούν αγώνες. 
Για τα όργανα της τάξης που επεμβαίνουν (κατ`επιλογήν) με βία μεγαλύτερη απ`αυτή που καλούνται να αντιμετωπίσουν, χωρίς διακρίσεις και μέτρο, με βαρβαρότητα αποκρουστική και μισάνθρωπη. Με θύματα.

Δεν υπάρχει κοινωνία αγγέλων. Ούτε και τηλεμεταφορά. Παίζεται και το θέμα των παράλληλων συμπάντων. Κι όσο για το "Βία στη βία της εξουσίας", το θεωρώ την ασφαλέστερη μέθοδο ανακύκλωσης και της εξουσίας, και της βίας.
Δυστυχώς η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που πρέπει να γίνει, αργεί πολύ. 
Η επανάσταση μέσα στα μυαλά μας εννοώ. .... ...

Υ.Γ.-Σχόλιο στη φωτό (πάνω) του Grigoris Siamidis
Πόσους τόνους XXXL λιπαρής γομαρίλας έχει αυτός ο Γκοτζίλας στον οποίο το "κράτος μας" ακουμπάει την προστασία του, από τα ... άκρως επικίνδυνα 18χρονα κορίτσια με τις μαυροκόκκινες σημαίες? 

Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: