Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ - Το ΑΠΘ πρώτο μεταξύ των τριών Ελληνικών Πανεπιστημίων



Συγχαρητήρια στην Νομική του ΑΠΘ για την πρωτιά στους τελικούς του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης που έγινε στη Θεσσαλονικη, από τις 8 έως τις 10-5-2015. 

Ήταν μία μεγάλη εμπειρία, τόσο για τους συμμετέχοντες, αυριανούς δικηγόρους και δικαστές της χώρας, όσο και για το κοινό που τους παρακολούθησε. 


Συμμετείχαν εννέα (9) Ομάδες από τις τρείς Νομικές Σχολές της χώρας (Αθηνών ,Θεσσαλονικης και Δημοκρίτειου), ενώ εν ενεργεία Δικαστές (Πρόεδροι Εφετών και Εισαγγελέων) και Πανεπιστημιακοί Δασκάλοι,  διεξήγαγαν τις δίκες του Αγώνα. 


Παρακολούθησα τις δίκες του Διαγωνισμού τόσο από προσωπικό ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής της κόρης μου  Ελένης Ανδρονίδου (φοιτήτριας στο 4ο έτος) στην ομάδα Νομικής του ΑΠΘ, όσο και από δημοσιογραφικό. 




Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση αλλά και περηφάνεια για τις γνώσεις και τις ικανότητες του συνόλου των συμμετεχόντων.  










Εξαιρετική η διοργάνωση που έγινε με ευθύνη και πρωτοβουλία της βραβευμένης ELSA Greece - Θεσ/νίκης  μετά από πρόταση του Σερραίου Στέργιου Αιδινλή αριστούχου απόφοιτου της Νομικής του ΑΠΘ και ήδη δραστήριου μεταπτυχιακού.





Οι φοιτητές και πτυχιούχοι της Νομικής από τα Πανεπιστήμια Αθηνών,Θεσσαλονίκης και Δημοκρίτειο που επελέγησαν ανάμεσα σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους να εκπροσωπήσουν τα Πανεπιστήμιά τους στους Αγώνες, εντυπωσίασαν με τα νομικά τους επιχειρήματα σε μία δύσκολη ποινική υπόθεση. 



Οι έπαινοι των Δικαστών και Πανεπιστημιακών Δασκάλων που αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν τους διαγωνιζόμενους, ήταν θερμοί και πλούσιοι. 

Δικαίως.
Μπράβο τους!
  




Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: